02 / 05 / 2024

gayrimenkul satış vergi oranı

gayrimenkul satış vergi oranı

Tapuda verilen hizmetin karşılığı olarak belli oranlarda alım satım vergisinin ödenmesi gerekiyor. Gayrimenkul satışında vergi oranı ne kadardır? İşte gayrimenkul satış harcı 2014 yılı oranları...

Çeşme Vergi Dairesi 1.6 milyon TL'ye gayrimenkul satıyor!

Çeşme Vergi Dairesi Müdürlüğü, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Alaçatı Mahallesi, 16056 Sokak'ta yer alan gayrimenkulü satıyor. Satışa sunulan gayrimenkulde tek katlı yapı yer alıyor. İşte fiyatı ve tüm merak edilen ayrıntılar...

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

9 maddede gurbetçilere gayrimenkul satışında vergi indirimi!

Yurt dışında yaşan Türkler gayrimenkul alımlarında vergi istisnasından faydalanmak için nasıl başvuru yapılmalı? Avantajlar neler? İşte 9 maddede gurbetçilere gayrimenkul satışında vergi indirimi...

Gayrimenkul satışında 'gerçek değer' zorunluluğu!

Ev, arsa, işyeri gibi gayrimenkul satışına gerçek değer zorunluluğu geliyor. 2022'de geçilecek bu uygulama öncesi oluşacak vergi kaybını önlemek isteyen bakanlık, ara formül hazırladı...

Gayrimenkul satışlarında ve kira gelirlerindeki 3 değişiklik!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz gayrimenkul satışlarında ve kira gelirlerindeki vergi oranlarındaki değişikliğini kaleme aldı.

Gayrimenkul satışında elde tutma süresine bağlı vergi sistemi kurulacak!

Dünya Gazetesi'nin yazarlarından A. Bumin Doğrusöz bugünkü yazısında gayrimenkul satışlarına getirilen yeni vergiyi kaleme aldı. İşte Bumin Doğrusöz'ün o yazısı..

Gayrimenkul satışında nasıl daha az vergi ödenir?

Milliyet Gazetesi'nde yazan Yeminli Mali Müşavir Şahin Kamacı bugünkü yazısında gayrimenkul satışında ödenen vergiden bahsetti. İşte Şahin Kamacı'nın o yazısı...

Gayrimenkul satışında vergi 2016!

Taşınmaz malların elden çıkarılması halinde bu kazanç belli koşullarda vergilendiriliyor. Peki, gayrimenkul satışında vergi 2016 nasıl ödenir? Gayrimenkul satışında ödenecek vergi nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul satışında vergi muafiyetinin kaldırılması satışları etkiler mi?

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, ev alım satımlarından doğan gelir vergisinde 5 yıllık vergi muafiyetinin kalkmasının mecliste görüşüldüğünü ancak muafiyetin kalkmasının gayrimenkul satışlarına etki etmeyeceğini söyledi.

Gayrimenkul satışında 5 yıl vergi muafiyeti kalkıyor!

Gayrimenkulü 5 yıldan fazla elinde tutup satanlara getirilen vergi istisnası, yeni Vergi Kanunu Tasarısı ile ortadan kaldırılıyor. Gayrimenkul satışlarında bütünü ile vergiden istisna yöntemi kaldırılıyor.

Gayrimenkul satışında vergi 2015!

Gayrimenkul alım-satımı sırasında doğan vergisel yükümlülükler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Değer artış kazancı vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. İşte gayrimenkul satışında vergi 2015...

Miras kalan gayrimenkul satışında vergi ödenir mi?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde gayrimenkulün elden çıkarılması halinde de değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Peki, miras kalan gayrimenkul satışında vergi ödenir mi?

OMV Petrol Ofisi 4 ilde 7 adet gayrimenkul satıyor!

OMV Petrol Ofisi Konya Kuzukuyu Mahallesi, Acıpınar Mahallesi ve Ziyagökalp Mahallesi'nde, Mersin'de tece Mahallesi ve Mezitli Mahallesi'nde, Çanakkale'de Çardak Köyü'nde, Sakarya'da Şevkiye Mahallesi'nde 7 adet gayrimenkulü satışa çıkardı.

gayrimenkul satış vergi oranı Haberi

gayrimenkul satış vergi oranı

Gayrimenkul satışında vergi oranı!

Arsa, arazi ve konut gibi taşınmaz mal alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapuda verilen hizmetin karşılığı olarak belli oranlarda alım satım vergisinin ödenmesi gerekiyor.


Aksi takdirde gayrimenkul satış işlemi tamamlanamıyor. Bilindiği üzere gayrimenkul satış vergisi gerçekleşen satış bedeli üzerinden hesaplanıyor.


Gerçek satış bedelinin olduğundan az gösterilerek tapuda daha az alım satım vergisi ödeyenlerin tespit edilmesi halinde 3 katına kadar idari para cezası uygulanıyor. Böyle bir cezaya maruz kalınmaması için gerçek satış bedelinin beyan edilmesi gerekiyor.


Gayrimenkul satışında vergi oranı 2014:

2014 yılı içerisinde yapılacak gayrimenkul satışlarından alınacak harç oranı binde 20. Bu oran hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı tahsil ediliyor.


Buna göre 2014 yılı içerisinde rayiç bedeli 100 bin TL olan evinizi sattığınızı düşünelim. Bu durumda ödemeniz gereken...