01 / 05 / 2024

gayrimenkul satışının iptali

gayrimenkul satışının iptali

Satın aldığınız gayrimenkul için satış iptali davası açılabilir mi? Hangi durumlarda gayrimenkul satışı iptal edilebilir? Sorularının yanıtı ve detayları haberimizde...

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Gayrimenkul satışları yüzde 6 azaldı! Yabancının gayrimenkulde ilk tercihi Antalya ve İstanbul oldu! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Adlı, bu senenin dört ayında yabancılara en fazla gayrimenkulün Antalya ve İstanbul'da satıldığına dikkat çekti. Adlı, gayrimenkul satış rakamında azalma olduğuna da dikkat çekti. 

Akfen Karaköy Gayrimenkul, Eraysan'a ait fabrika binası ile arsasını satın aldı! 3,1 milyon Euro bedelle! 

Akfen GYO bağlı ortaklığı Akfen Karaköy Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat A.Ş. Eraysan'a ait fabrika binası ile arsasını 3,1 milyon Euro bedelle satın aldı. İşte ayrıntılar...

Arsa ve tarlalara talep patladı! Konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını solladı! 

Arsa ve tarlaları kapsayan konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını resmen solladı. 

İş GYO, Profilo AVM'yi 989 milyon TL'ye satın alıyor!  

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul İli, Şişli İlçesi, Mecidiyeköy Mahallesi, 2410 ada, 246 parselde yer alan 15 bin 963 metrekare alanlı Profilo Alışveriş Merkezi ile 9221 ada, 1 parseldeki 2 bin 686 metrekarelik gayrimenkulü satın alıyor. İşte ayrıntılar...

Vakıf Gayrimenkul GYO 125 milyon TL'ye AC Yapı'dan Arsa satın aldı!

Vakıf Gayrimenkul GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 125 milyon TL'ye AC Yapı'dan arsa satın aldığını duyurdu.

Gayrimenkul satışının altın anahtarı müşteri deneyimi!

Yeni nesil müşteri deneyimi mahalli gayrimenkul pazarına doğrultu veriyor. Emlak sektörünün dinamikleri değişiyor. Gayrimenkul satışının anahtarı müşteri deneyimi oldu!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündeminde!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte o önerge...

Yılın ilk 6 ayında 1,5 milyondan fazla gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de 2022 yılının ilk 6 ayında 1,5 milyondan fazla gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi. Söz konusu işlemlerden yaklaşık olarak 18,5 milyar liralık tapu harcı geliri elde edildi.

Dap Gayrimenkul, Kocaeli'de 4 arsa satın aldı!

Dap Gayrimenkul Geliştirme, Kocaeli ili, Kartepe ilçesi, 200 ada 37, 38, 39, 40 numaralı parsellerdeki arsaları satın almak üzere arsa sahibiyle bugün sözleşme imzaladı. Sözleşmeye göre, Dap Gayrimenkul, arsa üzerinde geliştirilecek projenin hasılatının yüzde 28'ini arsa sahibine ödeyecek. 

Gayrimenkul satışları artık noterliklerden de yapılabilecek! Yeni düzenleme bugün Meclis'te! 

Meclis'e sunulan yargı paketi ile birlikte gayrimenkul satışlarının noterlikler aracılığıyla gerçekleştirilmesinin de önü açılıyor. 

Kazakistan ve Özbekistan emlak fuarlarıyla Türkiye'de gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörü Uluslararası Emlak Fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Hollanda, Belçika ve Pakistan fuarlarında bir araya gelecek. Fuarlarla Türkiye'deki gayrimenkul satışının artacağı öngörülüyor.

gayrimenkul satışının iptali Haberi

gayrimenkul satışının iptali

Hangi durumlarda gayrimenkul satışı iptal edilebilir?

Gayrimenkul satışının iptali, bazı durumlarda mümkün olabiliyor. Peki hangi durumlarda gayrimenkul satışı iptal edilebilir diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Hangi durumlarda gayrimenkul satışı iptal edilebilir?

Gayrimenkul satışının mümkün olduğu iki farklı durum karşımıza çıkıyor. Bunlar;

* İlk olarak satın aldığınız mülkün sahibi 65 yaşın üzerindeyse kendisinden akli dengesinin yerinde olduğunu gösteren devlet hastanesi onaylı bir rapor talep edilmelidir. Aksi takdirde, satın aldığınız kişinin çocukları size satış iptali davası açabilir. Raporun olmaması durumunda satış iptal edilebilir. Bu durumu önlemek için ise tapuyu aldığınız 65 yaş üzeri kişiden bu raporu talep edin.


* Bir diğer husus ise, aile konut yasasına göre satıştan haberi olmayan eşin, satış iptali için dava açabiliyor olmasıdır. Yani, eğer bir kimse eşinden feragatname almadan söz konusu konutu...