01 / 05 / 2024

gayrimenkul sektörü yaz ayında durgun mu

gayrimenkul sektörü yaz ayında durgun mu

SON günlerde Türk Lirası karşısında rekor üstüne rekor kıran dövizler nakde çevriliyor. Parasını riske atmak istemeyenler ise yeni sezon öncesi fiyat düzenlemesi yapmayan proje konutlara yöneliyor.

Gayrimenkul sektörü için kurul oluşturulmalı: Kiracılar ile ev sahiplerini neler bekliyor?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, gayrimenkul sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2024'ün kiracılar için zorlu olacağına dikkat çeken Yazıcı, sektör için kurul olması gerektiğinin de altını çizdi. 

Gayrimenkul sektöründe olağan dışı fiyat artışına neden olan kişiler hakkında inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Nebati tarafından yapılan yazılı açıklamada gayrimenkul sektöründe olağandışı fiyat artışlarına dönük kapsamlı bir çalışma başlatıldığı açıklandı.

Gayrimenkul sektöründe 3'lü açmaz!

Vergi Müfettişi Ahmet Bahçeci, Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde gayrimenkul sektöründeki açmazları kaleme aldı. İşte Ahmet Bahçeci'nin 'Gayrimenkul sektöründe üçlü açmaz' başlıklı yazısı...

Gayrimenkul sektöründe bilinçlenme başladı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Serkan Kızılbayır bugünkü köşe yazısında gayrimenkul sektörünü ve sektörde başlayan bilinçlenmeyi kaleme aldı

Gayrimenkul sektöründe oyunun kuralları yeniden yazılıyor!

Merakla beklenen RE360 Gayrimenkul Buluşması gerçekleştirildi. Buluşmada gayrimenkul sektörü masaya yatırıldı...

Gayrimenkul sektöründe kurallar yeniden yazılıyor!

PwC ve ULI iş birliği ile hazırlanan Emerging Trends in Real Estate Europe (Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa) raporunun 2022 yılına ilişkin sonuçları değerlendirildi. PwC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu ve ULI Türkiye Başkanı Zafer Baysal, raporla ilgili konuştu.

Kovid-19'la gayrimenkul sektöründe neler değişti?

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı ve Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, koronavirüs salgınının gayrimenkul sektörü, satış ve kira fiyatları ve gelecekte sektörde yaşanabilecek değişikliklerle ilgili bir yazı kaleme aldı. 

GAPAS, gayrimenkul sektörünü hareketlendiriyor!

Gayrimenkul sektöründe pazarlama, satış ve halkla ilişkiler görev tanımıyla çalışan profesyoneller aracılığıyla kurulan Gayrimenkul Pazarlama Ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS), üyeleri için ‘GAPAS Yaz Buluşması’ düzenledi.

Kovid-19 salgınından sonra gayrimenkul sektörü nasıl şekillenecek?

Kovid-19 salgını birçok sektörü etkilediği gibi gayrimenkul sektörünü de etkiledi. Peki Kovid-19 salgınının gayrimenkul piyasasına etkisi nasıl oldu? Property TR Genel Müdürü Yusuf Boz, 'Pandemi Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası' konulu yazısını kaleme aldı.

Gayrimenkul sektörü için yeni başlangıç: İmar affı!

GABORAS CEO'su Kurtuluş Altun ve Eva Değerleme Genel Müdür Cansel Şirin Yazıcı, gayrimenkul sektörü ve konut satışlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Koronavirüs sonrası gayrimenkul sektöründe neler değişecek?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, koronavirüs sonrası gayrimenkul sektöründe yaşanılabilecek değişimleri anlattı. Yazıcı, apartman görevlileri, ortak alan kullanımı gibi konulara değinen Yazıcı, "Dubleks daireler ve balkonlu evler öne çıktı" dedi...

Gayrimenkul sektöründe 2020 beklentileri olumlu!

Koronavirüs, tüm dünyayı ve her sektörü etkilemeye devam ediyor. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Nisan ayı konut satış verilerini, koronavirüsün gayrimenkul sektörüne etkilerini ve sektörün 2020 yılı beklentilerini değerlendirdi...

Koronavirüs pandemisinin gayrimenkul sektörüne etkileri!

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, koronavirüs pandemisinin gayrimenkul sektörüne etkilerine ilişkin konuştu. Yazıcı, önümüzdeki dönemde gayrimenkuldeki arz talep dengesinin bozulacağını kaydetti ve konut fiyatlarında değişiklikler yaşanacağını belirtti...

gayrimenkul sektörü yaz ayında durgun mu Haberi

gayrimenkul sektörü yaz ayında durgun mu

SON günlerde Türk Lirası karşısında rekor üstüne rekor kıran dövizler nakde çevriliyor. Parasını riske atmak istemeyenler ise yeni sezon öncesi fiyat düzenlemesi yapmayan proje konutlara yöneliyor. 


Dolann geçtiğimiz hafta 3 TL'ye dayanması, "dolar gidebileceği noktaya kadar gitti, anık daha artmaz" düşüncesinde olan yatırımcıyı TL'ye yöneltti. Döviz büroları belki de son yılların en hareketli günlerini yaşarken, yatırımcı gelirini "güvenli liman" gayrimenkule aktarmaya başladı. 


Başkent Ankara'da son olarak Allora Beytepe konut projesini hayata geçiren MFZ Crup'un ortaklarından Muhanver Cözum, "Yaz ayları genellikle gayrimenkul sektörü için en durgun aylardır. Ancak bu yıl satış ofislerinde gözle görülür canlılık var. Bunda özellikle dolar kurunun aşın yükselişinin etkili olduğunu söyleyebiliriz. Dolannı bozduran da birikimini henüz yeni fiyat ayarlaması yapmayan lüks ve markalı konut projelerinde değerlendirmek için harekete...