03 / 05 / 2024

gayrimenkul sektöründe yeni dönem

gayrimenkul sektöründe yeni dönem

Ofis alanındaki stok miktarı yükselirken boşluk oranları artıyor. Konut geliştiricileri riski minimize etmek için büyük işler yerine etaplara yöneliyor.

Gayrimenkulde yeni dönem başlıyor!

Özellikle büyük kentlerde yapılaşmaya ilişkin atılan adımların, önümüzdeki 5 yıllık süreçte gayrimenkul yatırımlarını mahalle aralarından tamamen kurtararak, sektörde "profesyonel dönemin " başlamasını sağlayacağı ifade edildi.

Gayrimenkul sektöründen tapu harcında indirim talebi! Son dakika: Sektöre yeni vergiler geliyor!

2024'ün başında gündeme gelen vergi değişiklikleri yerel seçimlerin sonrasına bırakılmıştı. Peki hangi vergiler gündemde? Gayrimenkul sektöründe neler değişecek? 

Gayrimenkul sektöründe kurallar değişti: 'Feragat Çağı' başlıyor!

Alaaddin Reklam Ajansı tarafından hazırlanan “2024 Gayrimenkul Trendleri” raporunda 2024 yılı gayrimenkul sektörü için yeni bir dönemin başlangıcı ile ilgili mesaj verildi. 

Viven İnşaat, 2024'te yeni projeleri ile gayrimenkul sektörüne hız kazandıracak

Viven İnşaat, İzmir ve Çeşme’de hayata geçirdiği yeni projeleri ile gayrimenkul sektöründe liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor. Şirket tarafından  2023 yılı değerlendirildi ve 2024 yılına dair hedefler ve yeni projeler paylaşıldı. 

İnşaat sektöründe yeni dönem! Kadınlar inşaat ustası oluyor!

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor. Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) tarafından hazırlanan "Kadın İnşa Ederse" projesi ile 18-45 yaş arasında kadınlara ustalık sertifikası verilecek.

Gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 179'a çıktı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada "TÜİK ücretli çalışan istatistikleri Eylül 2023 verilerine göre gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısının 122 bin 179'a ulaştığını söyledi.

Gayrimenkul sektörüne yeni soluk: RookZ! Gayrimenkulün kalesi olmaya geliyor...

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden TÜGEM'in Kurucusu, İTO Gayrimenkul Komite Başkanı ve NEOPRA Gayrimenkul Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akdoğan, sektöre yepyeni bir soluk getirecek projesi "Gayrimenkulün kalesi" sloganıyla yola çıkan RookZ için start verdi.

Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Krizi fırsata çevirdiler!

Minimalizmin gayrimenkul sektöründe bir yaşam tarzına dönüştüğünü söyleyen Atlas Group Yönetim Kurulu Başkanı Umut Bingöl, “Mali şartlar, ev sahibi olmayı zorlaştırıyor. İstanbul gibi büyükşehirlerdeki insanlar da daha sade ve minimalist bir yaşam biçimini seçerek, çözümü ‘tiny house’larda buluyor.

Gayrimenkul sektöründe Ağustos'ta istihdam rekoru kırıldı! Sektörde ücretli çalışan sayısı 12 bin 224 oldu! 

Türkiye'de Ağustos 2023'te "gayrimenkul faaliyetleri" sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 224'i buldu ve tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. İşte detaylar...

Emlak sektöründe yeni dönem 1 Kasım'da başlıyor! Bunu yapmayan tapu sahiplerine ceza yağacak!

Emlak sektöründe yeni dönem 1 Kasım 2023 tarihinde resmen başlıyor... Bunu yapmayan tapu sahiplerine ceza yağacak... Acil bakın...

Gayrimenkul sektöründe çözüm için buluşuldu: Arabuluculuk davalarında emlak danışmanları süreci hızlandıracak! 

ATO'da gayrimenkul sektöründe ara buluculuk konularının ele alındığı "Çözüm Zirvesi" düzenlendi. ATO Başkanı Gürsel Baran, arabuluculuk davaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve emlak danışmanlarının davalardaki rollerine değindi. İşte ayrıntılar..

Gayrimenkul sektöründe 2022'de dev zarar! Tam 20 milyar 908 milyon TL!

Türkiye'deki firmaların bilançolarına göre toplam aktif büyüklükleri geçen sene 26 trilyon 351 milyar 610 milyon Türk Lirası şeklinde hesaplandı. Aktarılan detaylara göre, en yüksek net kar imalat, en yüksek net zarar ise gayrimenkul sektöründe...

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı altyapı güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Gayrimenkul sektöründe ezber bozuldu! Konut tercihleri sil baştan! 

Gayrimenkul sektöründe, arsalara olan talep yükselirken, yatırım amaçlı gayrimenkul alımları farklı yatırım araçlarına yöneldi ve yazlık kiralama alışkanlıklarında da değişiklikler yaşandı. Yani sektörde resmen ezber bozuldu. İşte ayrıntılar...

gayrimenkul sektöründe yeni dönem Haberi

gayrimenkul sektöründe yeni dönem

Ofis alanındaki stok miktarı yükselirken boşluk oranları artıyor. Konut geliştiricileri riski minimize etmek için büyük işler yerine etaplara yöneliyor. FORBES 100'deki isimlerden 85'inin servetine gayrimenkulun katkısının olması elbette şaşırtıcı değil. Malum, gayrimenkul Türkiye'de ezelden beri -dolarla birlikte- en gözde yatırım aracı. 


Haliyle bu piyasadaki hareketlenmeler de listemizde yer alan isimlerin servet hesaplarını etkiliyor. Aslında bu etkinin yıllardır hep tek yönlü olduğunu da belirtelim: Artış yönünde... FORBES 100'deki isimlerden bir kısmı gerçekten gayrimenkul işinde kurumsal yapılarını kurarak faaliyet gösteriyor. Şarık Tara'ın Enka'sı, Aziz Torun'un Torunlar GYO'su, Çarmıklılar, Dinçkökler, Erman Ilıcak ve elbette Ali Ağaoğlu... Bu isimler servetlerini gayrimenkul projeleri geliştirip bunları satarak, işleterek ve kiraya vererek kazanıyor, artırıyor. Bu isimlerin yanında Aydın Doğan ve Ahmet Nazif Zorlu gibi fırsat kovalayarak alım...