29 / 04 / 2024

Gayrimenkul sertifikası konut alımına katkı sağlar mı

Gayrimenkul sertifikası konut alımına katkı sağlar mı

Yeni Asır Gazetesi yazarı Cahit Sönmez son zamanda merak konusu olan gayrimenkul sertifikalarını ele aldı. İşte Cahit Sönmez'in o yazısı...

SPK Başkanı'ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında yeni nesil gayrimenkul sertifikası ile ilgili bilgi verdi.

Yeni Levent'te 1.3 milyar TL'lik satış! DAP Gayrimenkul rakamları tek tek açıkladı! 

DAP Gayrimenkul, Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı yöntemiyle geliştirilmekte olan projelerdeki son durumu açıkladı. İşte DAP Gayrimenkul'un açıkladığı satış rakamları...

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Akkuş Gayrimenkul yeni konut projeleri için düğmeye bastı!

Yeni projelerle inşaatın payını artıracak Akkuş Group ve Lübnanlı El Khatib Group ortaklığıyla kurulan BOSS4 Gayrimenkul, yatırımda hız kesmedi. 300 milyon TL'lik üç projeye başlayan grup, Zeytinburnu ve Esenyurt'ta yeni projeler hayata geçirecek.

İzmir’de konut fiyatlarında sadeleştirilmeye gidilmeli!

İzmir’de arsa ve konut fiyatlarının hala çok yüksek olduğuna değinen Gayrimenkul PR, konut balonu krizi oluşmadan önce alınması gereken tedbirleri anlattı...

Gayrimenkul ve konut fonları kurumlar vergisinden muaf!

Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 5’inci maddesi kapsamında konut finansmanı fonları ile varlık finansmanı fonlarının kazançları ve gayrimenkul yatırım fonları veya ortaklıklarının kazançları istisna sayılıyor. 

Gayrimenkul piyasası hareketlendi! Fiyatlar arttı!

Gayrimenkul piyasası konut kredi faizlerinin yüzde 1'in altına düşmesiyle hareketlendi. Gayrimenkul yatırımcılarına göre önümüzdeki dönemde piyasa canlanacak. 2021'de talep ve maliyetlerin artmasıyla konut satış fiyatları yükselecek.

Gayrimenkulde alternatif enstrüman: Gayrimenkul sertifikası ihracı!

Gayrimenkul sektörünün uzman isimleri 3 yılın ardından ilk kez hayata geçirilen gayrimenkul sertifikası ihraçlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Bankalardan ucuza satılık 15 bin gayrimenkul!

Türkiye'de faaliyet gösteren 17 bankanın portföyünde 15 binden fazla gayrimenkul mevcut. Konut, arsa ve iş yeri gibi farklı türlerdeki gayrimenkuller piyasanın altında fiyatlara teklif usulüyle satılıyor. 

Çukurova Gayrimenkul'den konut kampanyasına destek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde başlatılan “Türkiye İçin Kazanma Vakti”  kampanyasına Çukurova Gayrimenkul'den destek geldi. Firma, projeleriyle kampanyaya katıldığını açıkladı. 

Gayrimenkul sertifikası sektöre kazandırdı!

‘Sertifika ile ev almak çok kolay’ sloganıyla dar gelirlinin konut projelerinden yarlananmasını sağlayan sertifikalar inşaatçıya kazandırdı. Piyasaya sürülen 3.37 milyon sertifika sektöre nefes aldırdı.

Konut almak isteyenlere bir fırsat daha!

Gayrimenkul devlerinin konut kampanyası 15 gün daha uzatıldı. KONUTDER Başkanı Elmas, "Vatandaşlarımıza tarihi bir fırsat daha sunuyoruz" dedi...

Makyol Gayrimenkul’den konut kampanyası seferberliğine destek!

Makyol Gayrimenkul, “Birlikten Güç Doğacak, Türkiye Kazanacak” kampanyasına Beylikdüzü’ndeki Makyol Yaşam ve Bahçeşehir’deki Makyol Santral projeleriyle destek veriyor.

Gayrimenkul sertifikası konut alımına katkı sağlar mı Haberi

Gayrimenkul sertifikası konut alımına katkı sağlar mı

Bu hafta başında gayrimenkul sertifikalarının kısa süre içinde işlerlik kazanacağı haberlerini duyduk. Uzun süredir hukuki altyapısı olan bu uygulama 2016 Eylem Planı'nda yer almış ve yıl içinde etkin olarak kullanılacağı duyurulmuştu. Konut edinmede önemli diyebileceğimiz gayrimenkul sertifikalarının, kısa sürede alternatif yatırım aracı haline geleceği olasılığı yüksek görünüyor. Gayrimenkul sertifikalarının ne olduğuna değinelim, sonrasında gerçekten konut sektörüne ve konut edinmek isteyenlere katkı yapabilir mi sorusunu yanıtlamaya çalışalım.


Sermaye Piyasası Kurulu tebliğde aynen şöyle tanımlıyor sertifikaları; "Gayrimenkul sertifikaları, bir gayrimenkul projesinin belirli bağımsız bölümlerini veya bağımsız bölümlere ilişkin belirli bir alan birimini temsilen menkul kıymetlerdir." Tanımda belirtilen bağımsız bölüm dikkatinizi çekmiştir., Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre ana gayrimenkulün ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli ve bağımsız mülkiyete konu olan bölümleri "bağımsız bölüm"...