16 / 06 / 2024

Gayrimenkul şirketleri yurt projeleri

Gayrimenkul şirketleri yurt projeleri

Türkiye'de konaklama ihtiyacı olan üniversite öğrencisi sayısı 1.7 milyona ulaşınca gayrimenkul şirketleri ellerindeki arazi portföyünü yurt yapmaya yönlendirdi.

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları yüzde 62 artışla 597 milyon dolara ulaştı!

Türklerin  yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları, 2024 yılının ilk üç ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 62 artış göstererek, 597 milyon dolara ulaştı.

Polat Gayrimenkul'ün yurt içi ve yurt dışı projelerine büyük talep! Konutların yüzde 80'i satıldı!

Polat Gayrimenkul’ün, yurt içi ve yurt dışı projeleri büyük talep gördü. Büyük ilgi neticesinde beklenenden çok daha hızlı tükenen  dairelerin yüzde 80'i satıldı.

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımları yüzde 62 arttı! 597 milyon dolarlık alım yapıldı!

Türklerin yurt dışında gerçekleştirdiği gayrimenkul alımları 2024 yılının ilk üç ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 62 artış göstererek 597 milyon dolara çıktı. 

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın zorlaştığı ifade edilirken, Türklerin de yurt dışına kaçmaya başladığı belirtiliyor. Yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te patladı. İşte ayrıntılar...

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları 10 senenin dibini gördü: Türk zenginler de yurt dışına yöneldi!

Gayrimenkul kaleminde net yabancı girişi 2022 yılında 6 milyar 273 milyon dolarla rekor kırarken, 2023'te yüzde 43,3'lük düşüşle 3 milyar 560 milyon dolar oldu. Ancak Türklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımında yüzde 163,7 oranında artış oldu. 

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2 milyar dolara dayandı!

Türk vatandaşlarının yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları rakamlarında, 2023'te büyük bir yükseliş oldu. 2022 yılının toplamında 701 milyon dolar olan yatırım miktarı, 2023'ün ilk 11 ayında 1 milyar 918 milyon dolara yükseldi. İşte son dakika rakamları...

DAP Gayrimenkul'den yurt dışı konut satışları için yeni hamle! 

DAP Gayrimenkul Geliştirme tarafından, satış pazarlama faaliyetleri çerçevesinde, Asya Pasifik ve Ortadoğu piyasalarında pazar araştırması yapılmasına karar verildi. İşte şirketten gelen o son dakika açıklaması...

Gayrimenkul yatırımcıları yurt dışına açılıyor!

Emlak fiyatlarının artması ve yabancıya gayrimenkul satışı ile sağlanan avantajlar nedeniyle yurt dışı gayrimenkul yatırımları artmaya devam ediyor. Bu kapsamda, özellikle son 2 yıldır yurt dışına yoğun talep olduğu ifade ediliyor.

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

Türk müteahhitler Katar'da 19,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk gayrimenkul şirketleri, İstanbul Ticaret Odası (İTO) önderliğinde Cityscape Katar Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'na (Cityscape Qatar 2022) çıkarma yaptı.

Çin'deki emlak krizi büyüyor!

Çin inşaat ve gayrimenkul şirketleri, iflas tehdidi oluşturan likidite sıkışıklığını hafifletmeleri amacıyla alacaklılarıyla müzakere etmek zorunda kalırken, Shimao isimli inşaat şirketi bütün inşaat projelerini satışa sundu.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong borsasında yeniden işleme açıldı!

Mali krizdeki Çin'in en büyük gayrimenkul şirketleri arasında olan Evergrande'nin hisseleri, Hong Kong Borsası'nda yeniden işlem görüyor.

Gayrimenkul şirketleri yurt projeleri Haberi

Gayrimenkul şirketleri yurt projeleri

Türkiye'de konaklama ihtiyacı olan üniversite öğrencisi sayısı 1.7 milyona ulaşınca gayrimenkul şirketleri ellerindeki arazi portföyünü yurt yapmaya yönlendirdi. Amorti süresinin 10 yılın altına düştüğü yurtlara kısa geri dönüşü nedeniyle yerlilerin yanı sıra yabancı yatırımcılar da ilgi duyuyor Kapasiteyi bir yılda 2.5 kat artıracak.


KİŞİ BAŞI 600 LİRA OLACAK 

Ortaköy'de 1700 lira olan ortalama konaklama fiyatının Anadolu'daki tesislerde 550-600 lira olacağını ifade eden Doğan Kaşıkçı, "Bu piyasa şu anda Türk ve yabancı yatırımcılar için parlıyor. Çok yatırımcı ve ortaklık talebi geliyor. 2017-18 gibi bunu düşünebiliriz" ifadelerini kullandı. 


Vakıf üniversitelerinin hızlı artışıyla doğru orantılı olarak son yıllarda yükseköğrenim öğrencilerinin sayısında meydana gelen artış gayrimenkulde yeni bir yatırım akımının tetikleyicisi oldu. Doğru işletilmesi halinde geri dönüş süresi 10 yılın altına düşen öğrenci yurtları artık gayrimenkul...