02 / 05 / 2024

Gayrimenkul sözleşmeleri tl

Gayrimenkul sözleşmeleri tl

Gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama sözleşmelerinde sözleşme bedeli ve diğer ödeme yükümlülüklerinin TL'ye dönüştürülmesi için son başvuru tarihi 12 Ekim.

Serdal Adalı: Beşiktaş Gayrimenkul Projesi'nin imzaları da sözleşmeleri de var! 

Beşiktaş Kulübünün başkan adaylarından Serdal Adalı, Beşiktaş Gayrimenkul Projesi ile ilgili konuştu ve bu projenin siyah-beyazlı kulübün geleceği olduğunun altını çizdi. Adalı, projenin imzalarının da sözleşmelerinin de olduğunu belirtti ve seçilir seçilmez tapuların alınacağını söyledi. 

Memur promosyonlarında şok! Kamuda sözleşmeler resmen yenileniyor! 41 bin 500 TL... 

Milyonlarca memur banka promosyonları için yenilenen sözleşmeleri merakla araştırıyor. Kamu çalışanlarının maaş promosyonları için yapılan görüşmeler sürerken, onlarca kurum yeni rakamlarla anlaşmalara imza attı. İşte yeni banka promosyonları...

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31962 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022 bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

1 yıllık kira sözleşmesi sona erince ne olur?

Kira sözleşmeleri, karşılıklı borç yükleyen ve süreklilik arz eden bir sözleşme türü olarak karşımıza çıkıyor. Gayrimenkul kiralama süresince yerine getirilmesi gereken tüm yükümlülüklerin kira sözleşmelerinde belirtilmesi gerekiyor...

Reysaş GYO'nun 2021 kira sözleşmelerinin toplamı 375.7 milyon TL oldu!

Reysaş GYO'nun 2021 yılındaki alım işlemlerinin toplamı 56 milyon 464 bin 230 TL+ KDV , kiralama sözleşmeleri toplamı ise 375 milyon 745 bin 901 TL+ KDV olarak gerçekleşti.

Panora GYO 2021'de 2 milyon TL'lik kira sözleşmesi düzenledi!

Panora GYO tarafından yıllık toplam kira geliri yaklaşık 1 milyon 983 bin TL olan ve 2021 yılı için farklı tarihlerde düzenlenen kira sözleşmeleri, Funda Pastanesi, Utopian, Maiame, Dyson, Nespresso, Kısmet By Milka, Altınbaş, Fakir şeklinde açıklandı.

Yargıtay'dan konut kredisi sözleşmeleri ile ilgili emsal karar!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi konut kredisi kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar aldı. Banka tarafından konut kredisi sözleşmesinde yer alan ve 284 bin TL ödenmesi koşu yer alan maddenin geçersiz olduğuna hükmedildi.

KİPTAŞ Gürpınar projesinde hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalıyor!

KİPTAŞ, Beylikdüzü Gürpınar Mahallesi'ndeki dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Proje alanında riskli yapıların yıkımı sürüyor. Aynı zamanda hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalamaya başladı.

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde yapılabilecek!

İnsan Hakları Eylem Planı'nın uygulama takvimi belli oldu. Takvime göre; gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde gerçekleşebilecek.

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterler tarafından yapılabilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve 9 amaç altında sıralanan 50 hedef ve 393 faaliyetten oluşan İnsan Hakları Eylem Planı'na göre gayrimenkul satış sözleşmelerin noterler tarafından yapılabilecek.

Alarko GYO'nun kira sözleşmeleri tutarı 27 milyon TL oldu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan gayrimenkulleri için 2020 yılında yapılan kira sözleşmeleri tutarı KDV hariç yaklaşık 27 milyon TL oldu. 

Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri Zirvesi 16 Ocak'ta!

Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri Zirvesi 16 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Gayrimenkul sözleşmeleri tl Haberi

Gayrimenkul sözleşmeleri tl

13 Eylül 2018'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara göre, gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing ile iş, hizmet ve eser sözleşmeleri sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri TL üzerinden yapılacak. Döviz üzerinden yapılmış olan sözleşmeler ise Türk Lirasına çevrilecek. Hürriyet'te yer alan haberre göre, uzmanlar son başvuru tarihinin 12 Ekim olduğunu belirterek mükellefleri uyardı.

Son gün 12 Ekim

Eski sözleşmelerin 12 Ekim’e kadar TL'ye çevrilmesinin zorunlu olduğunu hatırlatan Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Serdar Özbek, "Eğer hala ayakta olan, uygulanmakta olan sözleşmeler ise bunların döviz üzerinden olan para birimlerini Türk Lirası’na (TL) çevireceğiz. TL’ye çevirirken...