29 / 07 / 2024

Gayrimenkulde KDV vergisi yükü

Gayrimenkulde KDV vergisi yükü

"14. Türkiye Vergi Kongresi"nde konuşma yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kat karşılığı inşaat işleri, ikinci el araç satışları, ikinci el gayrimenkul satışları gibi birçok sektörde KDV uygulamalarını basitleştirdiklerini söyledi..

Gayrimenkulde vergilendirme toprak ağalarının servetine dokunmakla başlamalı!

Tapuda evi satan ve evi alan kişi, beyan edilen değer üzerinden emlak vergisi ödemesi yapıyor. Daha az vergi ödemek için evlerin değeri tapuda az gösteriliyor. Gayrimenkulde vergilendirme ile ilgili bir öneri geldi. İşte ayrıntılar...

Kart, şifre ve kodları ile ilgili KDV esasları belirlendi...

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından sanal ya da fiziki ortamlarda satılan kart, şifre ve kodlara ilişkin katma değer vergisi (KDV) uygulamalarının esasları tespit edildiği kaydedildi. 

Kütahya'da 9 adet arsa ve arazi 8 taksit fırsatıyla satılıyor! Hem KDV, hem emlak vergisi ödemesi yok!

Kütahya Emet'te yer alan 9 adet arsa ve arazi 8 taksit fırsatıyla satılıyor. Peki KDV'den ve 5 sene süreyle emlak vergisinden muaf olan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? Büyüklükleri kaç metrekare? 

Resmen açıklandı! Cumhurbaşkanı kararıyla ithalatta KDV indirim hakkı kaldırıldı! 

İthalatta gözetim ve korunma önlemi uygulamaları kapsamında hesaplanan katma değer vergisi (KDV) indirim hakkı kaldırıldı.

Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası! Kimler, hangi şartlarla yararlanabilir?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında 2017'den beri Katma Değer Vergisi istisnası uygulanıyor. Peki kimler, hangi şartlarla KDV'den istisna oluyor? İşte ayrıntılar...

Kart, şifre ve kodlar ne zaman KDV'ye tabi olacak? Gelir İdaresi Başkanlığı açıkladı...

Gelir İdaresi Başkanlığı, sanal ya da fiziki ortamda satılan kart, şifre ve kodların kullanımının Katma Değer Vergisi'ne (KDV) tabi olup olmayacağını açıkladı. Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı'nı kamuoyuna sunuldu.

KDV, MTV ve ÖTV'den sonra şimdi de KAV geliyor! Kargon vergisi (KAV) nedir? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı çift MTV ödemeleri ile ilgili tartışmalar devam ederken, KAV kısaltmalı Karbon vergisi için kollar sıvandı. Peki KAV nedir? Karbon vergisi ne demek?

Türkiye Barolar Birliği, KDV ve ÖTV artışlarına karşı hukuki savaş başlattı!

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının ve Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artırılmasına ilişkin kararlarına karşı hukuki mücadele başlattı. İşte ayrıntılar...

Ekonomistler: KDV artışının etkisi 30 milyar TL!

Ekonomistler, bugün açıklanan Katma değer vergisi (KDV) artışının etkisinin 30 milyar TL civarında olduğunu belirttiler.

Katma Değer Vergisi yüzde 20'ye yükseltildi! KDV artışı Resmi Gazete'de! 

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile mal ve hizmetlere uygulanan Katma Değer Vergisi'nde (KDV) artışa gidildi. İşte ayrıntılar...

KDV'de büyük değişiklik! Asgari tutar bakın ne oldu?

Katma Değer Vergisi (KDV) uygulamalarında bazı değişiklikler yapılarak mükelleflerin 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren yapılan işlemlerinde uygulanmak üzere, iade hakkı doğuran işlemlerinde, iade talebinde bulunacakları asgari tutar 2 bin TL olarak kesinleşti.

KDV iadelerinde yeni dönem! Artık kolaylık sağlanacak! Karar Resmi Gazete’de

Temel gıda maddelerinde daha önce sene içinde mahsuben, ertesi sene nakden ya da mahsuben alınabilen katma değer vergisi (KDV) iadesinin, ilgili olan senesinde de altı aylık dönem itibarı ile nakden alınabilmesi mümkün duruma geldi. İşte detaylar…

Çok az kişi biliyor! Bu şartları taşıyanlar KDV'den muaf tutulacak!

Katma Değer Vergisi Kanunu’ndaki düzenlemede yabancılara satılan taşınmazlar için KDV istisnası geldi. Söz konusu kanunda öngörülen şartları taşıyan gerçek ve tüzel kişiler taşınmaz alımlarında KDV ödemekten muaf olacak.

Gayrimenkulde KDV vergisi yükü Haberi

Gayrimenkulde KDV vergisi yükü

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Marmara Üniversitesi ile İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği tarafından gerçekleştirilen "14. Türkiye Vergi Kongresi"nde yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularına yanıt verdi.

Ağbal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı "Katma Değer Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 178 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirterek, hayata geçen kanun tasarısının KDV ile ilgili çok önemli düzenlemeler içerdiğini söyledi.

Bağışlanmak üzere okul, hastane, sağlık ocağı ve ibadethaneler yapan vatandaş için KDV istisnası getirildiğini vurgulayan Ağbal, "İhracatçılarımız açısından yapılan KDV düzenlemesi ise onların daha hızlı KDV iadesi almalarının önünü açacak. Ayrıca, alacakları KDV tutarını da artıracak. Bugün sadece yüklenilen KDV ihracat...