15 / 05 / 2024

gayrimenkulde rant gelir vergisi

gayrimenkulde rant gelir vergisi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geliştirilen esaslara göre, değeri artan gayrimenkulde rant vergisi ödenmesi hedefleniyor. Peki, rant gelir vergisi nedir? Rant vergisi ne zaman ödenecek?

Gayrimenkulde rant imkanı, yatırımları cazip hale getiriyor!

Gayrimenkul, en önemli yatırım araçlarından biri. Rant sağlama imkanıyla da yatırımı cazip hale getiren gayrimenkul yatırımı, anlık kazanç ve dönemsel getiri fırsatı sunuyor. Peki gayrimenkul rantları nasıl vergilendiriliyor? İşte gayrimenkul rantlarının vergilendirilmesi...

Gayrimenkulde e-haciz uygulaması yaygınlaşacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından faaliyete geçirilen ‘e-haciz’ uygulaması gayrimenkulde de uygulanıyor. e-haciz’in kullanımının yıl bitimine kadar yaygınlaştırılması öngörülüyor…

Gayrimenkulde e-haciz yaygınlaşacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından vergi borçluları için hayata geçirilen gayrimenkulde elektronik haciz uygulaması yıl sonuna kadar tüm vergi dairelerinde yaygınlaştırılacak.

Gayrimenkul yatırımcıları yüksek getiri değil, güvenli gelir arayışında!

Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2019 raporuna göre; Avrupa gayrimenkul sektörü, potansiyel faiz oranı artışları ve belirsiz jeopolitik ortamdan korunma konusunda dikkatli davranıyor ve yatırımlarda uzun vadeli, güvenli gelir arayışı ön plana çıkıyor.... 

Gayrimenkulde 300 milyon dolarlık tanıtım 15 milyar dolar getirir!

DAP Yapı Başkanı Ziya Yılmaz, gayrimenkulde azalan yabancı talebinin tanıtımla aşılabileceğini söyledi. Yılmaz, Emlak Konut ve inşaat firmalarının oluşturacağı 300 milyon dolarlık tanıtım fonunun yılda 15 milyar dolar gelir getirebileceğini belirtti.

Gayrimenkulde rant vergisi arsa fiyatlarını artırır!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, hükümetin eylem planında yer alan ve bu yaz hayata geçirilmesi öngörülen gayrimenkul sertifikası ve rant vergisi konularında görüşlerini Dünya Gazetesi'ne açıkladı.

İmar rantı vergisi nedir?

Son günlerde kamuoyunda tartışma konusu olan rant, bir mal ya da paranın, belirli bir süre içinde emek verilmeden sağladığı gelir olarak tanımlanıyor. Peki, imar rantı vergisi nedir?

Rant vergisi yüzde kaç?

Rant vergisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geliştiriliyor. Söz konusu vergisi kapsamında değeri artan gayrimenkulde rant vergisi ödenmesi hedefleniyor. Peki, rant vergisi yüzde kaç ödenir?

Rant vergisi ile neler değişecek?

Kamuya ait olan her değer artışı, yani rant üzerinden belediyelere bir gelir alanı oluşturulacak. Kanun meclise gidene kadar ara boşluktan istifade etmek isteyenlere tedbir alınacak.

Rant vergisi belediyelere gelir kapısı olacak!

Maliklerin talebi üzerine yapılacak imar planı değişikliklerinde, emsal artışı olan parsellerin artan değerinin yüzde 40’ının kamuya ödenmesi, belediyelere gelir kapısı olacak. İşte İbrahim Uyar'ın açıklaması...

Tahir Tellioğlu: İmar rantı dönüşümü şaha kaldırır!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İmkon) Başkanı Tahir Tellioğlu, imar rantı gelirinin kentsel dönüşüme büyük fayda katacağını söyledi. Tellioğlu " Gelir kentsel dönüşümü şaha kaldırır " dedi.

İmar rantı nedir?

Rant; bir mal ya da paranın, belirli bir süre içinde emek verilmeden sağladığı gelir olarak tanımlanıyor. Peki, son günlerde gündemden düşmeyen imar rantı nedir? İmar rantı nasıl vergilendirilecek?

Kentsel rant vergisi nasıl ödenecek?

Belirli bir süre içinde emek verilmeden sağlanan gelir olan rant, gayrimenkuller üzerinde vergiye dönüştürülüyor. Peki, rant vergisi nedir? Kentsel rant vergisi nasıl ödenecek? İşte yanıtı..

gayrimenkulde rant gelir vergisi Haberi

gayrimenkulde rant gelir vergisi

Rant gelir vergisi nedir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geliştirilen esaslara göre, değeri artan gayrimenkulde rant vergisi ödenmesi hedefleniyor.


Emlakta rant vergisi, gayrimenkullerde değer artışına yol açacak bazı kamu yatırımlarına, bu yatırımdan yararlananların katkıda bulunmasını sağlayacak bir sistem olarak nitelendiriliyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalara göre, gayrimenkul değerinin artması halinde, artışa konu değerin yüzde 45’i kamuya ‘değer artış payı’ olarak ödenecek.


Hesaplanan tutarın yüzde 30’unun Çevre Bakanlığı’na, yüzde 70’inin plan değişikliğini onaylayan ilgili idareye aktarılması planlanıyor.


Söz konusu değişikliğinin Çevre Bakanlığı’nca onaylanması halinde değer artış payının tamamı bu bakanlığa ödenecek. Peki, Rant gelir vergisi ne zaman ödenecek.


Rant gelir vergisi ile ilgili son durum..

2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program kapsamında yer verilen Rant gelir vergisinin yasalaşması hakkında çalışmalar devam ediyor. 


OVP'de rant vergisi ile ilgili...