30 / 04 / 2024

gayrimenkulde vergi incelemesi

gayrimenkulde vergi incelemesi

Sözcü Gazetesi'nin yazarlarından Nedim Türkmen, gayrimenkul alım satımlarına ilişkin vergi incelemelerini kaleme aldı. Türkmen yazısında 2015 yılı içerisinde 54 milyon 410 bin 733 TL 34 kuruş vergi farkı tespit edildiğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Borusan'a vergi incelemesi!

Borsa İstanbul şirketlerinden Borusan Yatırım ve Pazarlama A.Ş.'ye 2018, 2019, 2020, 2021 dönemlerine ilişkin vergi kanunları yönünden sınırlı inceleme yapılacağı bildirildi.

Kolay ve ucuz gayrimenkulde son 25 gün! Resmen değişiyor! 

Maliye rayiç güncellemesi yaparak konut satışlarından elde edilen vergi gelirini yükseltmek istiyor. Kolay ve ucuz gayrimenkulde son 25 gün! Resmen değişiyor! İşte ayrıntılar...

Çeşme Vergi Dairesi 1.6 milyon TL'ye gayrimenkul satıyor!

Çeşme Vergi Dairesi Müdürlüğü, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Alaçatı Mahallesi, 16056 Sokak'ta yer alan gayrimenkulü satıyor. Satışa sunulan gayrimenkulde tek katlı yapı yer alıyor. İşte fiyatı ve tüm merak edilen ayrıntılar...

Gayrimenkulde vergi barışı 6 maddede tüm detaylarıyla!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü yazısında vergi barışına dair merak edilenleri kaleme aldı. İşte o yazı...

Lüks konuta vergi Şubat’ta başlıyor!

Vergi paketiyle konut piyasasında adeta yeni dönem başlıyor ve gayrimenkulde değerleme zorunluluğu geliyor.  5 milyon TL'yi aşan evlere Şubat 2020'den itibaren 'değerli konut vergisi' getirilirken, değerleme çalışmaları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

Gayrimenkulde e-haciz yaygınlaşacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından vergi borçluları için hayata geçirilen gayrimenkulde elektronik haciz uygulaması yıl sonuna kadar tüm vergi dairelerinde yaygınlaştırılacak.

Gayrimenkulde vergi ve harçlar yeniden belirlendi!

Gayrimenkulde 2019 yılında ödenecek bazı vergi ve harç oranları belirlendi. Tebliğler, 1 Ocak itibari ile yürürlükte olmak üzere Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer aldı...

Varlık Barışı ile gelene vergi incelemesi uygulanmayacak!

Varlık Barışı kapsamında yurtdışından Türkiye’ye parasını getirenlere vergi incelemesi uygulanmacak. Düzenlemeye göre, yurt dışındaki taşınmazlarda ülkeye getirilebilecek.

Gayrimenkulde Vergilendirme Eğitimi 12 Nisan’da gerçekleşti!

Gayrimenkulde Vergilendirme Eğitimi 12 Nisan’da PWC Türkiye ofisinde gerçekleşti. Gerçekleşen eğitimde Ersun Bayraktaroğlu vergi hukuku ve gayrimenkulde vergiye yönelik bilinmeyenlere ışık tuttu.

İşte 6 soruda varlık barışı!

Maliye, başvurusu 31 Aralık’ta bitecek ‘Varlık Barışı’ için özel tebliğ yayımladı. Bu düzenlemeyle barıştan yararlananların sırf bu işlem kapsamında vergi incelemesi, tarhiyat, para cezası açısından nasıl korunacağı netleştirildi.

Vergi incelemesi olan mükelleflere ek süre!

Haklarında vergi incelemesi olan mükelleflerden, yeniden yapılandırmaya kanuni süresi içinde başvuramayanlara, 30 Kasım'a kadar ek süre tanınmasına yönelik düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi yapılandırmasına ek süre!

Maliye Bakanı Ağbal haklarında vergi incelemesi olanlardan bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanuna süresi içinde başvuramayanlara yeni bir hak getirdiklerini belirterek "Vatandaşlarımız kanuna 30 Kasım'a kadar başvurabilecek" dedi.

Vergi incelemelerinde mükellefin eli güçlendi!

Maliye Bakanı Ağbal, "Hakkında vergi incelemesi yapılan vatandaşlarımızın kendisini daha iyi savunabilmesini sağlayacak düzenlemeyi hayata geçirdik" dedi.

gayrimenkulde vergi incelemesi Haberi

gayrimenkulde vergi incelemesi

Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı 2015 yılı Faaliyet Raporu’nu açıkladı: Bu raporda yer alan; özellikle gayrimenkul ve inşaat sektörü ile ilgili yapılan vergi incelemeleri ve sonuçları, bu sektörde faaliyet gösteren işletmeler açısından ciddi uyarılar içermekte ve tehlikenin yaklaştığını göstermektedir.


Vergi müfettişleri; banka konut kredileri ve tapu bilgileri gibi dış kaynak verilerinden hareketle, satılan konutların gerçek değerini tespit etmek ve böylece ilgili yıl vergi beyanları arasında bariz uyumsuzluk olduğu belirlenen konut satıcıları hakkında bahse konu verileri kullanarak vergi incelemeleri yapmış ve vergi kayıp kaçağını tespit etmişlerdir.


Vergi müfettişleri; banka bilgilerinden hareketle, konut kredisi kullananlara gayrimenkul satan veya tapu bilgilerinden hareketle herhangi bir şekilde gayrimenkul satan (arazi hariç) potansiyel mükellefler dahil olmak üzere, gerçek mükellefleri tespit etmişlerdir. Gayrimenkul satışı olduğu halde; hiç...