05 / 05 / 2024

gayrimenkulü satanların vergisi 2017

gayrimenkulü satanların vergisi 2017

Sahip olunan taşınmaz malın satılması durumunda elde edilen kazanç belli durumlarda vergilendiriliyor. İşte 7 soruda gayrimenkulü satanların kazanç vergisi..

Gayrimenkul, hanehalklarının önemli bir yatırım aracı: Yüksek birikimde en çok gayrimenkul tercih ediliyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, bugünkü köşesinde gayrimenkulün hanehalkı açısından önemi ve değerleme konusunu kaleme aldı. Yapılan bir araştırmaya göre, gayrimenkul, hanehalklarının önemli bir yatırım aracı. İşte ayrıntılar...

ABD’de ticari gayrimenkul krizinin önüne geçilemiyor! Hacizler Mart'ta yüzde 117 arttı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID sonrası ABD’de baş gösteren ticari gayrimenkul krizinin önüne geçilemezken geçtiğimiz Mart ayında ticari emlak hacizlerinde yüzde 117’lik rekor bir artış yaşandı. 

İstanbul gayrimenkul piyasasını neler bekliyor? Seçim sonrası kentsel dönüşüm hızlanacak mı? 

Seçimlerden önce sık sık konut piyasasının geleceği merak ediliyordu. Peki İstanbul gayrimenkul piyasasını neler bekliyor?

2023'te gayrimenkul satanlar dikkat! Konut sahipleri bu tarihi sakın kaçırmayın!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinin ticari kazanç hükümleri kapsamında değilse, değer artışı kazancı hükümlerine göre vergilendirildiğini ifade eden Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı gelir vergilerini hatırlattı.

Gayrimenkul satışının altın anahtarı müşteri deneyimi!

Yeni nesil müşteri deneyimi mahalli gayrimenkul pazarına doğrultu veriyor. Emlak sektörünün dinamikleri değişiyor. Gayrimenkul satışının anahtarı müşteri deneyimi oldu!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündeminde!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte o önerge...

İskansız gayrimenkul alınır mı?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmayan evler olarak biliniyor. Peki, İskansız gayrimenkul alınır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Evlenme ve boşanmalar gayrimenkul piyasalarını nasıl etkiliyor?

Pandeminin derinden etkilediği boşanma sayıları gayrimenkul piyasasında da dengeleri değiştiriyor. Peki evlenen ve boşanan çiftlerin sayısı gayrimenkul piyasalarını nasıl etkiliyor?

Gayrimenkul satacaklara müjde! O vergiyi düşürebilirsiniz!

T24 köşe yazarı Murat Batı, bugünkü köşesinde gayrimenkul satanların vergilerinin endeksleme yöntemi ile azaltılmasını kaleme aldı. İşte Murat Batı'nın o yazısı...

GİSP 'METAVERSE ve Gayrimenkul' konularını masaya yatırdı!

GİSP gündemde merak uyandıran “METAVERSE ve Gayrimenkul” konularını gerçekleştirdikleri toplantıda değerlendirdi.

1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul fiyatlarını uçurdu!

1915 Çanakkale Köprüsü, bölgedeki gayrimenkul fiyatlarını uçurdu. Çanakkale'de senelik değer artışı konutlar için yüzde 32, arsalar için yüzde 38, araziler için ise yüzde 37 olarak gerçekleşti.

ABD'de ticari gayrimenkul piyasasını neler bekliyor?

ABD Merkez Bankası (Fed), şirket ofislerine olan talepte düşüş yaratabilecek olan koronavirüs salgınının, hastalıktan sonra ticari gayrimenkul piyasasının kırılgan bir hale gelebileceğini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 4 ildeki 124 gayrimenkulü yarın satışa çıkarıyor!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 4 ilde bulunan 124 gayrimenkul yarın satışa çıkarılıyor. Gayrimenkullerin satışı için müzayede yarın saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

gayrimenkulü satanların vergisi 2017 Haberi

gayrimenkulü satanların vergisi 2017

Gayrimenkul sahipleri, sahip oldukları süre boyunca her gayrimenkul için vergi ödediği gibi, bu gayrimenkulleri elden çıkardıktan sonra da vergi ödemek zorunda olabiliyor. Bunun nedeni ise gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde kanunen vergi sorumluluklarının doğması.


Peki, kimler hangi durumlarda gayrimenkul değer artış kazancı vergisi öder? Kimler bu vergi ödemelerinden muaf tutulu? Vergi nasıl hesaplanır ve ne zaman ödenir? İşte 7 soruda gayrimenkulü satanların kazanç vergisi!


1- Değer artış kazancı vergisi mükellefleri kimlerdir?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, gayrimenkullerin ticari bir kazanç gütmeden alınıp satılması halinde, değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Mevcut uygulamaya göre edinim tarihinden itibaren 5 sene içinde bu satışı gerçekleştirenler vergi sorumlusu oluyor.


2- Değer artış kazancı vergisi kimler ödemez?

Gayrimenkulünü 5 sene içerisinde elden çıkarmayan mal sahipleri, 6. senede bile satışı gerçekleştirmeleri halinde vergi...