19 / 07 / 2024

gayrimenkulün kuru mülkiyeti

gayrimenkulün kuru mülkiyeti

Posta Gazete Yazarı Tamer Heper, miras olarak kan bağım olmayan birine dairemi bırakabilir miyim diye soran okurunu cevaplıyor. İşte o yazı!

Gayrimenkul yatırım fonları tansiyonu düşürecek, konut arzını artıracak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul yatırım fonlarının, inşaat projelerine yatırım yapabilmesinin önü açılıyor. Böylelikle inşaat firmalarının, projeye başlamak amacıyla ihtiyaç duyduğu finansmana erişimi kolaylaşacak ve konut arzı da artmış olacak.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Gayrimenkulün yatırım aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmeli!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gayrimenkulün yatırım aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Gayrimenkul Yatırım Fonu konut fiyatlarını düşürebilir!

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş yaptığı açıklamada gayrimenkul yatırım fonunun konut fiyatlarını düşürebileceğini söyledi.

2024’te gayrimenkul yatırımında ön plana çıkan bölgeler belli oldu! İşte en gözde emlak lokasyonları!

Kentsel dönüşüm hamleleri ve özel sektör ile kamunun açıklayacağı kampanyaların etkisiyle hareketli bir dönemin beklendiği 2024’te gayrimenkul yatırımında ön plana çıkan bölgeler belli oldu İşte en gözde emlak lokasyonları...

Tebernüş Kireçci açıkladı: Gayrimenkul yatırım fonlarının projelere yatırım yapması tutar mı?

Gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılıyor. Peki bu proje tutar mı? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Gayrimenkul yatırım fonlarının projelere yatırım yapması çimento ve GYO hisselerine yarayacak!

Bakan Şimşek, SPK düzenlemesiyle, gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapabileceğini açıkladı. Sosyal medyada bu düzenlemenin GYO ve çimento hisselerine yarayacağı belirtildi. İşte o paylaşım ve yatırımcıların yorumları...

Gayrimenkul yatırımı mı, hisse senedi yatırımı mı? Vatandaşların tercihi hangisi?

Konut ve gayrimenkul yatırımı yapacaklar bunun mantıklı olup olmadığını araştırırken, sosyal medyada yeni bir karşılaştırma yapıldı. Gayrimenkul yatırımı mı, hisse senedi yatırımı mı daha mantıklı? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kayseri'deki kat mülkiyeti tapusu sorunu Meclis'te: Vatandaşlar mağdur edilmesin!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri'de pek çok yoksul vatandaşın seneler önce yapı ruhsatı alarak ev yaptırdığını şimdi ise arsa tapularını kat mülkiyeti tapusuna çevirmek istediklerini ancak bunu yapmak için istenen bedeli ödeyemediklerini belirtti. İşte Ataş'ın o açıklaması...

Gayrimenkul yatırım fonlarının emlak sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor!

Gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan yaptığı açıklamada Gayrimenkul yatırım fonlarının sektörü hareketlendireceğini söyledi.

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.

İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu!

2024 yılı için gayrimenkul sektörünün nabzını tutan “Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2024” raporunda Paris, Londra, ve Madrid’in başını çektiği listede İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu oldu.

Kirayla yarışan site aidatlarına düzenleme geliyor! Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki değişiklikler için hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıklarının fahiş miktarlara ulaşan site aidatlarına yönelik çalışma yaptığı bildirildi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, 1 Ekim’de TBMM gündemine gelecek.

Kat mülkiyeti nedir? Kat mülkiyeti nasıl alınır?

Kat mülkiyeti nedir sorusu, gayrimenkul alanında önem kazanan bir terimdir. Kat irtifakı olarak da kullanılan bu kavram bazı ayırt edici noktalarla ayrılmaktadır. Peki kat mülkiyeti ve kat irtifakı nedir ve kat mülkiyeti nasıl alınır? İşte kat mülkiyeti ile ilgili önemli bilgiler…

gayrimenkulün kuru mülkiyeti Haberi

gayrimenkulün kuru mülkiyeti


Ölümümde evimi akrabam olmayan bir çocuğa bırakmak istiyorum. Bunun sağlıklı yolu nedir? Noterde bu iş yapılır mı? 


Evet noterde bu iş yapılır. Mademki bu işi ölümünüze bağlıyorsunuz o halde vasiyetname yapacaksınız. Vasiyetname de noterde yapılabilir. Sonra, bazı ilişkilerde vasiyetname yapmadan da bu imkan yaratılabilir.


O da şu: 


Hayattayken malınızı bırakmak istediğiniz kimseye o gayrimenkulün kuru mülkiyetini tapuda devrediyor, intifa hakkını muhafaza ediyorsunuz. Ölene kadar siz yararlanıyor, isterseniz kendiniz oturuyor isterseniz kiraya veriyorsunuz. Ölümünüz anında da intifa hakkı son buluyor, kuru mülkiyet sahibi tam malik oluyor. Bunun ikisi de mümkün ve sizin isteğinizi yerine getirebilecek hukuki işlemlerdir.


Ancak;


Bunlara karar verirken aile tablonuzu gözden geçirin. Evli iseniz eşinizin, çocuğunuz var ise çocuğunuzun, ana-babanız hayatta ise ve ölümünüzde hayatta olacaklar ise onların mirasta mahfuz hisseleri var.

Bu...