11 / 05 / 2024

gaziantep su sorunları

gaziantep su sorunları

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Gaziantep’in 50 yıllık su sorununu çözmek için çalışmaların başladığını ifade ederek, “Bu hayalimizi Düzbağ projesiyle gerçekleştireceğiz” dedi.

Gaziantep'te Vakıflar'ın kiracısına yüzde 200 zam yapıldı! Fahiş kiraların suçlusu sadece 'vicdansız ev sahipleri' mi?

Fahiş oranlarda artan kiralık ev fiyatları gündemden düşmüyor. CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, kira fiyatlarını Meclis gündeminde konuştu. İşte o açıklamalar...

Aile Bakanlığı'ndan sonra destek sırası belediyelerde! O belediye su faturasında yüzde 50 indirim yaptı!Duyan inanmıyor!

İl ve ilçe belediyeler, son dönemlerde ihtiyaç sahiplerine destek olmaya ve bu kapsamda elektrik, su, doğal gaz ve gıda ürünleri gibi konularda indirim yapmaya devam ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultu da bir indirim uygulaması daha başlatarak suya yüzde 50 indirim yaptığını duyurdu

Gaziantep Oğuzeli için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili, Oğuzeli ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31462 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziantep'te 68 milyon liralık gayrimenkulleri üstlerine alan iki şüpheli tutuklandı!

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep'te iki şüphelinin faizle para verme karşılığında 3 kişiye ait değeri yaklaşık olarak 68 milyon olan ev, iş yeri, arazi ve arsa gibi 31 değerli taşınmaz mallarının tapularını üstlerine aldıklarını belirledi.

Gaziantep Şehitkamil için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili Şehitkamil İlçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi mülkiyetindeki araziler yer değiştirdi!

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi’nde yaşanan sorunlar bitmiyor. Belediye bu kez Gaziantep, Şehitkamil ilçesi Burak Mahallesi’ndeki yol kenarında kalan bir vatandaşın arazisi ile arazinin arkasında kalan belediye mülkiyetindeki araziyi yer değiştirdi...

Gaziantep'teki arazi kavgasına 15 yıl hapis!

Gaziantep'te ortak emlakçı dükkanı açan iki ailenin arasında çıkan husumetten dolayı bir kişi hayatını kaybetti. Ortaklardan Ayata ailesinin 5 üyesi kasten adam öldürme suçundan 15 yıl hapis cezası aldılar. 

Gaziantep ve Kilis'te acele kamulaştırma yapılacak!

Gaziantep ve Kilis'te Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Gaziantep'te sahte tapu çetesine suçüstü!

Gaziantep Şehitkamil'de sahte belgeyle başkasına ait 6 milyon TL değerindeki arsayı satmaya çalışan 3 şüpheli gözaltına alındı. 

Gaziantep'te demir-çelik piyasası değerlendirildi!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) üyelerinin faaliyet gösterdikleri alanlarda yaşanılan sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla düzenlediği sektörel istişare toplantılarının sonuncusunda, demir-çelik piyasasında yaşanan fiyat artışları inşaat sektörü ile birlikte değerlendirdi.

3 ilde acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş İllerinde bulunan bazı gayrimenkuller için acele kamulaştırma kararı aldı..

Mehmet Polat: Gaziantep'te kredisiz ev almak imkansız!

Gürkan Emlak sahibi Mehmet Polat, Gaziantep'te artan kiraların vatandaşları mağdur ettiğini belirterek, halkın sorunlarından bahsetti.

Manisa Akhisar Nuri Geyik Sanayi Sitesi’nin sorunları çözülüyor!

Manisa MASKİ Akhisar Nuri Geyik Sanayi Sitesi’nin su sorunlarını çözüyor. MASKİ Manisa’nın 17 ilçesinde yaşayan her kesimden vatandaşların sorunlarına çare oluyor.

gaziantep su sorunları Haberi

gaziantep su sorunları

Gaziantep’in su ihtiyacının üç kaynaktan karşılanıdığı belirten Sönmezler, bunların Kartalkaya Barajı, Mizmilli ve su kuyularından olduğunu vurgulayarak, “Bunun yüzde 70’i Kartalkaya barajından, yüzde 25’i Mizmilli’den, kalan yüzde 5’i ise kuyulardan karşılanıyor. Yani bu şehrin ana kaynağına Kartalkaya Barajından karşılanıyor. Gelen sular Başpınar’da Organize Sanayideki depolarımızda bekletiliyor. Bu depo 100 bin ton kapasitesiyle abartısız Türkiye’nin en büyük su deposu özelliğini taşıyor. Yani depodaki su iki aylık ihtiyacımızı karşılıyor” diye konuştu.


Suyun Başpınar’daki depodan Hacıbaba depolarına aktarıldığını, orada çeşitli biyolojik ve kimyevi işlemlerden sonra şehre içme ve barınma ihtiyaçları için verildiğini belirten Sönmezler, “Bizim sularımızı herkes istediği yerden, musluktan gönül rahatlığı içebilir. Çünkü bunun testlerini biz her daim yapıyoruz. Suyumuz hem kaliteli, hem de lezzetlidir” şeklinde konuştu.

Gaziantep merkezde 470 bin abonelerinin bulunduğunu...