28 / 04 / 2024

Gaziantepte konut artışları

Gaziantepte konut artışları

Son yıllarda Gaziantep emlak piyasasında suni bir fiyat yükselişi olduğuna dikkat çeken emlakçılar,"Emlak piyasasında yaşanan suni yükselişin sona ermesi ile birlikte satılık ve kiralık konut fiyatları ucuzlayacak" diye konuştular.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem bugün itibarıyla resmen başladı. Peki konut sektöründeki balon fiyat artışları sönecek mi? 

ABD'de yeni konut satışları yüzde 12,3 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Eylül ayında aylık bazda yüzde 12,3 artış göstererek, 759 bine çıktı. Böylece de piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmiş oldu.

TMB Başkanı Eren: Asgari ücret artışı üretim maliyetlerini artıracak, bu artışlar konut satış fiyatlarına da yansıyacak!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34 zam çalışanları memnun ederken, işverenler üretim maliyetlerinin artacağından şikayetçi. TMB Başkanı Eren son bir yılda inşaat sektöründeki maliyet artışlarının önemli bölümünün işçilikten kaynaklandığını belirterek bu artışın konut fiyatlarına yansıyacağını söyledi

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi ve 683 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

TOKİ'den 50 bin konut kampanyası açıklaması: Maliyet artışları...

TOKİ, ek konut alanları belirlenmesi sırasında yaşanan mülkiyet ve planlama sorunlarından kaynaklı yaşanan gecikmelerden kaynaklı maliyet artışlarını konut fiyatlarına yansıtmayacaklarını ve vatandaşların mağdur etmeyeceklerini açıkladı. İşte o açıklama...

ABD'de yeni konut satışları Mart'ta yüzde 9,6 artışla beklentilerin üzerine çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Mart ayında aylık yüzde 9,6 artışla 683 bine yükseldi ve beklentilerin üzerine çıktı.

Konut fiyatlarındaki fahiş artışların önüne geçilemiyor! Bir yılda Yüzde 153 zamlandı

Türkiye'de son yıllarda yaşanan konut fiyatlarının çıkışı, yükselen enflasyonunda etkisiyle tartışmaların alevlenmesine neden olmaya devam ediyor. Konut fiyatlarındaki bu fahiş fiyat artışları ile alakalı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yeni verileri açıkladı.

İnşaat maliyetlerindeki artış tam gaz! Konut satışları maliyetlerden nasıl etkilenecek? Sektörü neler bekliyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde inşaat maliyetlerini ve konut satışlarını kaleme aldı. H. Bader Arslan, yakın zamanda yeni konut satışlarının artışa geçeceğine ilişkin bir sinyal olmadığına dikkat çekti. 

Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar nasıl engellenebilir? 

Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği(LİDEBİR) Başkanı Levent Caner Yüce, konut fiyatlarındaki fahiş artışların nasıl engellenebileceğine ilişkin açıklamalarda bulundu...

Şeref Oğuz: Alım gücü düşüyor konut satışları artıyor!

Türkiye'de konut satışları konut fiyatlarındaki artışa rağmen devam ediyor. Dünya Gazetesi yazarı Şeref Oğuz artan konut fiyatları ve satış rekorlarını kaleme aldı.

ABD'de ikinci el konut satışları yeni yıla artışla başladı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Ocak 2022'de arttı ve öngörülerin tersine artış sergiledi. 

Dövizdeki artış konut satışlarını nasıl etkiledi?

Konut satışları 2021 genelinde duraklasa da senenin son ayında satışlarda beklenmeyen oranda bir yükseliş kaydedildi. Bu yükseliş, ucuz kredilerin verildiği 2020 yılının yaz aylarındaki aylık artışa benzer, dikkat çeken bir artış olarak dikkat çekti.

Gaziantepte konut artışları Haberi

Gaziantepte konut artışları

Emlakçılar konuştu:

"VATANDAŞLAR ELLERİNDEKİ KONUTLARI ZARAR ETMEDEN SATMAYA ÇALIŞIYORLAR" 

Türkiye'deki en yüksek konut fiyatlarının Gaziantep'te olduğuna dikkat çeken Ahmet Açıkgöz," İbrahimlimde, konut fiyatları 1 milyon TL'yi buldu. Emlakta yaşanan suni yükseliş sonrasında konut fiyatları yükseldi. Şimdide 3 yılık bu suni yükseliş sona erince fiyatlar düşmeye başladı" diye konuştu. Fiyatların yükselişe geçtiği sırada konut satın alan vatandaşların fiyatların düşmesi ile birlikte konutları satışa çıkardıklarını belirten Açıkgöz," Vatandaşlar ellerindeki konutları zarar etmeden satmaya çalışıyorlar. İbrahimli gibi yüksek fiyatlı semtlerde fiyatlar aşırı yükseldi" diye konuştu. Suriyeli mültecilerin stüdyo dairelerde ve kenar semtlerde yaşıyorlar. Bu insanlardan yüksek kiralar almıyor. Bu nedenlerle ev fiyatları aşırı oranlarda arttı" diye konuştu. 


KONUT SAYISI ARTTIĞI İÇİN KONUT FİYATLARI UCUZLUYOR 

Lüks konutların fiyatlarında düşüşler meydana geldiğini ifade eden Hayri Açıkgöz." Semtlere göre...