07 / 05 / 2024

Gazipaşa Havalimanının kapasitesi ne kadar artacak

Gazipaşa Havalimanının kapasitesi ne kadar artacak

TAV Havalimanları tarafından işletilen Antalya Gazipaşa Havalimanı, 3 kat büyütülen 6 bin 400 metrekarelik yeni terminal binası ve park kapasitesi iki kat artırılan apronuyla Akdeniz Bölgesi'nin yeni uçuş merkezi olmaya hazırlanıyor.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası yapımında son aşamaya gelindi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası ve apron çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Uraloğlu "En kısa zamanda terminalimiz hizmete açılacak, yeni terminal binasıyla senelik 2,5 milyon olan yolcu kapasitesini 6 milyona çıkarıyoruz." dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti 25 Aralık'ta açılıyor! 2024'e iki pistle girecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla 25 Aralık Pazartesi günü açılacağını duyurdu. İşte detaylar...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

Esenboğa Havalimanı'na 3. pist müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı son dakika açıklamasında yaklaşık olarak 298 milyon avro yatırım yapacaklarını dile getirerek, 2 etaplı şekilde yapılacak olan proje kapsamında Ankara Esenboğa Havalimanı'nın 3. pistinin 3. pistine kavuşacağını söyledi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti için geri sayım başladı! Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapımında sona gelinen Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pistini inceledi. Pisti tamamlanan Sabiha Gökçen Havalimanı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da yapım çalışmaları tamamlanan havalimanının açılışını 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde yapacak.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yolcu trafiği açıklandı! 4 ayda 256 bin 371 yolcu ağırlandı!

Türkiye'nin deniz dolgu üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nı 2023 yılının ilk çeyreğinde 256 bin 371 yolcu kullandı.

Merakla beklenen Esenboğa Havalimanı ihalesini kim ne kadar teklifle kazandı?

Türkiye’nen en önemli havalimanlarından Ankara’da bulunan Esenboğa Havalimanı’nın kapasitesinin geliştirilmesi ve 2025-2050 yıllarını kapsayan işletme hakkı için düzenlenen ihalenin kazananı belli oldu.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak? Bakanlık ve İBB'den dikkat çeken iki farklı açıklama

İstanbul'un tarihinde önemli bir yere sahip olan Atatürk Havalimanı'nda pist kırma işlemleri başladı. Çalışmalar neticesinde 'İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak?' sorusu gündeme geldi. Soruya hem Ulaştırma Bakanlığı hem de İBB'den iki farklı açıklama geldi.

8 havalimanının kiralama listesi açıklandı!

Devletin “KİD (kirala-işlet-devret)” modeliyle verdiği 8 havalimanının kira listesi açıklandı. 

Ercan Havalimanı'nın yeni terminali ne zaman açılacak?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, inşaat sürecinin hız kesmeden devam ettiği Ercan Havalimanı'nın yeni terminalinin açılış tarihini açıkladı.

Cengiz Holding Kırgızistan Kerben'deki havalimanını yeniden inşa edecek!

Cengiz Holding Kırgızistan’da havalimanı inşa edecek. Bu yatırım için Eti Bakır Terek-Say isminde bir ortaklık kuruldu. Cengiz Holding ve Kırgız şirketin kurduğu bu ortaklık Celalabad bölgesinin Kerben kentindeki havalimanını yeniden yapacak ve genişletecek.

Gazipaşa Kültür Merkezi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Gazipaşa Kültür Merkezi inşaatında sona gelindi. 5 bloktan meydana gelen binanın inşaatı tamamlanırken, ışıklandırma, elektrik tesisatı gibi detaylarda sona gelindi.

Gazipaşa Havalimanının kapasitesi ne kadar artacak Haberi

Gazipaşa Havalimanının kapasitesi ne kadar artacak


TAV Havalimanları'nın gerçekleştirdiği yatırım ile Antalya Gazipaşa Havalimanı terminal binası 3 kat büyütüldü ve aprona yeni park alanları yapıldı.  


Şirketten yapılan açıklamaya göre, TAV Havalimanları tarafından işletilen Antalya Gazipaşa Havalimanı, 3 kat büyütülen 6 bin 400 metrekarelik yeni terminal binası ve park kapasitesi iki kat artırılan apronuyla Akdeniz Bölgesi'nin yeni uçuş merkezi olmaya hazırlanıyor. Gerçekleştirilen büyütme çalışmalarıyla kapasitesi yılda 1,5 milyon yolcuya çıkarılan Gazipaşa Havalimanı'ndan halen 9 ülkedeki 19 noktaya sefer düzenleniyor. Havalimanının pistinin 2 bin 500 metreye uzatılması için sürdürülen çalışmaların da yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Gazipaşa İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı, Gazipaşa Havalimanı'nın destinasyon ağını her geçen gün genişleterek bölgeye ve ülke turizmine katkı sağlamaya devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti: 


"Kapasitesi yılda 1,5 milyon...