19 / 05 / 2024

gecekondu dönüşümleri

gecekondu dönüşümleri

100 bin konutluk gecekondu dönüşüm ve kentsel yenileme uygulaması başlatıldı. Bunların yaklaşık 56 bini de tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Yine 2003-2014 döneminde TOKİ'nin yapımına başladığı 625 bin konuttan 480 bini tamamlandı...

Gapp Geri Dönüşüm Çözümleri Anonim Şirketi kuruldu!

Gapp Geri Dönüşüm Çözümleri Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Selçuk Ilıkcan, İbrahim Emre Çorak ve Olıver Sebastıa Sheehan ortaklığında kuruldu.

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Kaan Yücel: 'Kentsel dönüşümdeki en büyük sorun gecekondulaşma!'

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yücel, Kentsel dönüşümdeki problemlerden birinin gecekondulaşma olduğunu ifade eden “Gecekondu problemini çözmeden, kentsel dönüşümü çözemeyiz" dedi.

Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Türkiye genelinde riskli yapıların yenilenmesi kapsamında kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Türkiye'de yeşil bina dönüşümleri hızlandı!

Nüfus yükselişi, insanların konfor arayışlarının gittikçe artması ve tüketimdeki yaşanan hızlanma, enerji talebinde de yükselişlere neden oluyor. Enerji tüketiminin yüzde 30’undan sorumlu olan binalar, enerji etkinleştirildiğinde enerji tüketimini yüzde 50’lere kadar düşürüyor.

Ofis sektöründe Kovid-19 dönüşümü!

Küresel sağlık krizi dijitalleşmeye hız kazandırıp, tüketici alışkanlıklarında da değişikliklere neden olurken, iş hayatında da dönüşümleri getirdi. Bu dönüşümün neticesinde hız kazanan bir trend olan hibrit çalışma modeli gelecek senelerde de kalıcı hale gelecek. 

Gayrimenkulde dijital dönüşüm!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, değişen müşteri beklentileri ile birlikte gayrimenkul sektöründe yaşanan dijital dönüşümü değerlendirdi...

Emlak Katılım’dan kentsel dönüşümde güven verici finansman çözümleri!

Türkiye Emlak Katılım Bankası, kentsel dönüşüm ile riskli yapılarda ya da riskli alanlarda ikamet eden kat maliklerinin daha sağlam ve modern binalarda oturmalarını sağlamak amacıyla yeni finansman çözümleri geliştirdi. 

Fikirtepelilerden kentsel dönüşüm eylemi!

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm düğümleri tek tek çözülürken, yine mağdur haberleri gelmeye başladı. Mağdur olduklarını söyleyen aileler Fikirtepe'de eylem yaptı.

Ofisteki dijital dönüşüm Smartoffice ile akıllandı!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için Smartoffice CEO'su Serap Köprülü ile ofislerdeki dijital dönüşümleri masaya yatırdı.

KİPTAŞ'tan Alibeyköy'e yerinde dönüşüm projesi!

Alibeyköy’deki bir gecekondu alanını dönüştürmeyi hedefleyen KİPTAŞ, arsayı 55 milyon liraya almaya hazırlanıyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, ''Yeni yönetimi olarak “Mümkünse yerinde dönüşüm” yöntemini benimsiyoruz'' dedi.

Kuzeybatı Gayrimenkul dijital dönüşümde ilkleri hayata geçirdi!

Kuzeybatı Gayrimenkul, sektörde verimliliği arttırmak için son derece radikal dijital dönüşümleri hayata geçirerek dijital dönüşüme ilk başlayan ve ilk tamamlayan şirket oldu.

Ankara Sincan Saraycık'ta dönüşüm başlıyor!

Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Alanı Genel Altyapı Yapım İkmal İnşaatı İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

gecekondu dönüşümleri Haberi

gecekondu dönüşümleri

AK Parti iktidarı döneminde yaklaşık 100 bin konutluk gecekondu dönüşüm ve kentsel yenileme uygulaması başlatıldı. Bunların yaklaşık 56 bini de tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Yine 2003-2014 döneminde TOKİ'nin yapımına başladığı 625 bin konuttan 480 bini tamamlandı. 


Hiçbir geliri olmayan yoksul ailelere 100-350 lira taksitle, 10-20 yıl vadelerle sosyal konutlar inşa edildi. Kentsel dönüşümle sadece konut değil, okul, spor salonu, yurt, pansiyon, hastane, cami, kütüphane, engelsiz yaşam merkezi gibi sosyal donatılarla mahalleler inşa...