15 / 06 / 2024

Gecekondu tapu hakkı 2015

Gecekondu tapu hakkı 2015

Yaklaşık 4 milyon kişinin yaşadığı gecekondu ve kaçak yapılarla ilgili tapu düzenlemesini yıllardır oyalayan hükümet seçim virajına girilince önemli bir jest yaptı..

Sarıyer Belediyesi önünde dikkat çeken tapu eylemi! 

Sarıyer Belediyesi'nin tapu hakkı sözünde durmadığını iddia eden vatandaşlar belediyenin önünde eylem için toplandı. Vatandaşlar 15 Kasım’da İBB önünde toplanacaklarını söylediler.

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hakkınızı kaçırmamak için mutlaka bunu yapın!

Hisseli tapu sahiplerinin beklediği haber geldi. Evde hissesi olanlar, ev satıldığında hakkını nasıl alabilir? İşte merak edilen bu sorunun yanıtı…

Hisseli tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan tapulara verilen isimdir. Hisseli tapuların yönetimi ve satışı konusunda bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Bu nedenle, birçok kişi hisseli tapuların nasıl bölüneceğini merak etmektedir. İşte hisseli tapu hakkında merak edilen soruların yanıtları...

Hisseli tapuda yerler belli olur mu? Hisseli tapunun sakıncaları nelerdir?

Hisseli tapu, diğer tapu türlerinden farklıdır. Yeni bu tapuya sahip olanlar bazı sorularına yanıt aramaktadır. İşte hisseli tapu hakkında merak edilenler!

Hisseli tapusu olanlar dikkat! Hisseli Tapudan Müstakil Tapuya Geçiş: Riskler ve Şartlar!

Hisseli tapu sahipleri için önemli bir konu olan hisseli tapuların müstakil tapuya dönüştürülmesi süreci merak ediliyor. Bu sürecin detaylarını ve hisseli tapu hakkında diğer merak edilenleri sizlerle paylaşıyoruz.

Hisseli tapu bir başkasına satılır mı? Hisseli tapuda ne yazar?

Hisseli tapu sahiplerinin akıllarını kurcalayan pek çok soru bulunmaktadır. Onlardan çoğu satış konusunda dair olan sorulardır. İşte hisseli tapu hakkında merak edilip sorulan sorular ve yanıtları!

Tapuda 1/4 hisse ne demek? Babadan miras kalan hissemi nasıl satarım?

Tapuya dair belli başlı kullanılan terimler, kalıplar vardır. Bunlar ne anlama gelir? İşte tapu ve hisseli tapu hakkında merak edilen detaylar!

Hisseli tapu hissedarlardan habersiz satılır mı? Hisseli tapu satışı nasıl engellenir?

Hisseli tapuya dair çok sorulan birtakım sorular bulunmaktadır. Hisseli tapuya sahip vatandaşlar, bu tapu hakkında sordukları sorulara yanıt arıyor. İşte detaylar!

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?

Hisseli tapu hakkında yapılan işlemler diğer tapu türlerine göre farklılık göstermektedir. Bu yüzden hisseli tapu sahiplerinin merak ettiği bazı sorular vardır. İşte o yanıtlar!

Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi?

Hisseli tapuya dair bilinmesi gereken hususlar vardır. Vatandaşlar ellerindeki hisseli tapu hakkında gerekli bilgileri edinmelidir. Bu yüzden de “Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi?” şeklinde sorular sorarak bilgi sahibi olunmaya çalışılıyor.

Tapu Planlarında Yanılma Sınırının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik!

Tapu Planlarında Yanılma Sınırının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik bugünkü 31966 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

Web tapu nedir? Web tapu randevu nasıl alınır?

Web tapu, tüm tapu işlemlerinizi tapu müdürlüğüne gitmeden internet üzerinden gerçekleştirebilme imkanı sunan bir sistemdir. Peki, Web tapu randevu nasıl alınır? İşte Web tapu hakkında tüm merak edilenler..

Tapu ve Kadastro Verilerinin İşlenmesi ve Elektronik Ortamda Yapılacak İşlemler Hakkında Yönetmelik 2022!

Tapu ve Kadastro Verilerinin İşlenmesi ve Elektronik Ortamda Yapılacak İşlemler Hakkında Yönetmelik bugünkü 31860 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gecekondu tapu hakkı 2015 Haberi

Gecekondu tapu hakkı 2015

Afet yasasına göre 15 Mayıs'ta kaldırılması planlanan tapu hakkına ilişkin düzenleme önceki hafta Meclis'e gelerek 3 yıl ertelendi. Ancak gecekonduda oturan hak sahipleri, düzenlemenin konuya kesin bir çözüm getirmeyip erteleme içerdiğine dikkat çekti. Siyasi partilerle görüşen mahalle sahipleri yine de bu gelişmeyi önemli görmekle beraber kazanılmış tapu haklarının kentsel dönüşümde de korunmasını hedefliyor. 

51 mahalle birlik oldu   


1984 yılında devletin gecekondu sahiplerinden binlerce lira para alarak verdiği tapu tahsis belgelerinin tapuya dönüşmesi öngörülüyordu. Daha önce çıkarılan imar affı kanunları ile de vatandaşların yaptıkları gecekondular ruhsatsız olmaktan çıkarılmıştı. Fakat şimdi devlet, vergi topladığı ve altyapı hizmeti götürdüğü gecekondu mahallelerindeki vatandaşların tapu hakkını, kentsel dönüşüm sebebiyle ellerinden alabilir. Bunun üzerine İstanbul'da 39, İzmir'de ise 12 olmak üzere 51 gecekondu mahallesi haklarını aramak...