29 / 04 / 2024

geçen yıl ne kadar konut kredisi kullanıldı

geçen yıl ne kadar konut kredisi kullanıldı

Geçen yıl sonu itibarıyla bireysel kredilerin yüzde 38'ini ihtiyaç kredileri, yüzde 36'sını konut kredileri, yüzde 19’unu kredi kartları ve yüzde 7’sini taşıt kredileri oluşturdu.

Konut fiyat artışı geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrediyor!

Konutta fiyatların nasıl bir seyir izleyeceği pek çok kişi tarafından merak edilirken, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara yaptığı paylaşımda konut fiyat artışının öngördüğümüz gibi geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrettiğini belirtti.

Borsada geçen yıla göre daha çok temettü dağıtacak şirketler açıklandı

Borsa yatırımcısının tercihi olan temettü hisseleri bu sene yüzleri güldürecek. Şirketlerin bu yıl dağıtacakları temettüler bir önceki yıla göre artış gösterdi. İşte Borsa’da geçen yıla göre daha çok temettü verecek şirketler

2024’te en yüksek temettülü hisseler açıklandı! İşte o liste

Borsa İstanbul’da geçen yıl temettü veren değer şirketleri endeksin üzerinde getiri sağladı. Borsa yatırımcıları 2024’ün en çok temettü verecek hisselerini araştırırken, 297,7 bin takipçili Temettü Hocam, yeni yılda yüksek temettü verimliliği beklenen şirketleri açıkladı.  

Türkiye'de geçen yıl 74 binden fazla deprem meydana geldi...

Dünya genelinde geçen sene, büyüklüğü 4 ve daha büyük 15 bin 600 deprem meydana geldiğini belirtildi. Yapılan açıklamada, 7 ve daha büyük depremlerin sayısının ise 19 olduğunu kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Bungalov evlere rağbet her geçen yıl artıyor!

Bungalov evlere yönelik faaliyet gösteren turizm acentesi Tatilox.com  Kurucu Ortağı Ahmet Çavğa, kış turizminde ve balayı çiftleri arasında bungalov evlere rağbetin her geçen yıl arttığını açıkladı.

KİT'ler geçen seneye oranla yatırımlarını yüzde 179 yükseltti

Kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT) geçen yıl sonu itibarı ile yatırımlarını bir önceki seneye göre yüzde 179 yükselterek 109 milyar 300 milyon liraya çıkarttı. İşte ayrıntılar...

Ral Yatırım Holding'in 2023 yılının ilk dokuz ayında toplam hasılatı 1 milyon 24 TL oldu!

İnşaat, enerji ve eğitim gibi stratejik sektörlerde çeşitlendirilmiş işletme yapısıyla öne çıkan Ral Yatırım Holding, 2023 yılının ilk dokuz ayında toplam net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 206 oranında artırarak 286 milyar TL’ye çıkardı.

Yeni iş ilanlarında geçen yıla göre yüzde 15 artış var!

Kariyer.net’in istihdam endeksi verilerine göre yeni iş ilanı sayısı 2023’ün üçüncü çeyreğinde geçen yıla oranla yüzde 15 artış gösterdi. Bu yılın üçüncü çeyreğinde en fazla yeni iş ilanı yayınlayan sektörler sırasıyla; üretim, yapı ve sağlık oldu.

Otomobil satışları eylülde rekor kırdı! Satışlar geçen yıla göre yüzde 64,8 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre, otomotiv pazarı 2023 ocak ayından eylül ayına kadar geçen sürede rekor kırdı. Satışlar, geçen yıla göre yüzde 64,8 artış kaydetti.

Barınma krizinde arabuluculuk sistemi yetersiz kaldı! Geçen yıl 22 bin olan tahliye davası 100 bini bulabilir!

Kira artışında yüzde 25 sınırı ve zorunlu arabuluculuk sistemi, kiracı-konut sahibi arasındaki anlaşmazlığın çözümüne yetmedi. Uzmanlar, 2022’de 22 bin adet olan tahliye davası sayısının bu yıl 100 bini bulabileceğini vurguladı.

Yüksek enflasyona rağmen lüks tüketim tam gaz devam ediyor! Lüks tüketim geçen yılı ikiye katladı!

E-ticaretten gerçekleşen alışverişlerde lüks tüketimin arttığı gözleniyor. Uzmanlar, önceki yıllar ile karşılaştırıldığı zaman lüks tüketim harcamalarının katlanarak büyüdüğüne işaret ederken, en fazla alışverişin saat, mücevherat ve lüks moda kategorilerde gerçekleştiği görülüyor.

Geçen yıl altından fazla kazandıran gümüş fiyatlarının geleceği rakam tek tek açıklandı! Hemen bakın!

Geçen sene yatırımcılarına altından fazla kazandıran gümüş fiyatlarının ne kadar olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Gümüş fiyatlarının geleceği rakam tek tek açıklandı... Hemen bakın...

Nakliye fiyatları resmen uçtu! Geçen yıl 10-13 bin TL olan ücretler, bu yıl 50-70 bin TL'ye yükseldi! 

Akaryakıt fiyatları yüzde 100'e yakın arttı. Bu durumdan şehirlerarası taşımacılık ve nakliye sektörü de etkilendi. Nakliyelerde geçen yıl 10-13 bin TL olan ücretler, bu yıl 50-70 bin TL'ye yükseldi. İşte detaylar...

geçen yıl ne kadar konut kredisi kullanıldı Haberi

geçen yıl ne kadar konut kredisi kullanıldı

 Banka ve banka dışı kredi kurumları tarafından kullandırılan nakit krediler, 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 23,4 artışla 1 trilyon 773 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.


Türkiye Bankalar Birliği (TBB) açıklamasına göre, banka ve banka dışı kredi kurumları tarafından doğrudan kullandırılan nakit krediler 2015 yılında yüzde 29 artarak 1 trilyon 773 milyar lira oldu. Nakit kredilerin 1 trilyon 696 milyar TL'lik bölümü bankalar, 34 milyar TL'si finansal kiralama şirketleri, 24 milyar TL'si finansman şirketleri ve 20 milyar TL'si ise faktoring şirketleri tarafından kullandırıldı.


Nakit kredilerin gayrisafi yurtiçi hasılaya oranı 9 puan artarak yüzde 91'e yükseldi. Tasfiye olacak alacaklar 2015 yılı itibarıyla 51,4 milyar TL oldu. Böylece, tasfiye olacak alacakların toplam nakit kredilere oranı yüzde 2,8 düzeyinde gerçekleşti.


Bankalar ve banka dışı kredi...