15 / 05 / 2024

geçen yıla göre turist rakamları

geçen yıla göre turist rakamları

Trabzon'da, geçen yıla oranla bu yıl turizm sezonunda büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Geçen yılın Temmuz ayı verilerine göre, genel toplamda yerli ve yabancı turist sayısı yüzde 50 oranında arttı.

Borsada geçen yıla göre daha çok temettü dağıtacak şirketler açıklandı

Borsa yatırımcısının tercihi olan temettü hisseleri bu sene yüzleri güldürecek. Şirketlerin bu yıl dağıtacakları temettüler bir önceki yıla göre artış gösterdi. İşte Borsa’da geçen yıla göre daha çok temettü verecek şirketler

Diyanet 2024 yılı fitre bedelini açıkladı. Geçen yıla göre yüzde 85,7 arttı!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayı yaklaşırken 2024 yılı fitre bedelini açıkladı. Fitre tutarının açıklanmasının ardından Vergi Uzmanı Ozan Bingöl X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda artışın hangi enflasyon verisine göre yapıldığını sordu.

Yatırım yapmayı düşünenler dikkat! İstanbul'da en değerli bölge belli oldu! Yüzde 500 kar edeceksiniz...

Konut satışlarında geçen yıla göre düşüş olduğunu söyleyen AtaProje GYO Kurucusu Murat Gültekin, doğru yatırımın henüz keşfedilmemiş tarla ve arazilerde saklı olabileceğinin altını çizerek, İstanbul'un en değerli bölgesini açıkladı.

Yeni iş ilanlarında geçen yıla göre yüzde 15 artış var!

Kariyer.net’in istihdam endeksi verilerine göre yeni iş ilanı sayısı 2023’ün üçüncü çeyreğinde geçen yıla oranla yüzde 15 artış gösterdi. Bu yılın üçüncü çeyreğinde en fazla yeni iş ilanı yayınlayan sektörler sırasıyla; üretim, yapı ve sağlık oldu.

Enerji yatırımları 2023 yılında yüzde 453 artışla gaza geldi!

Bu yıl teşvik belgesi alınan yatırımlar toplamda geçen yıla göre yüzde 58,4 artarken, enerji yatırımlarındaki yükseliş yüzde 453,7’ye ulaştı. 605,2 milyar liralık yatırımın 114 milyar lira ile yaklaşık beşte biri enerji sektöründe gerçekleşecek.

Otomobil satışları eylülde rekor kırdı! Satışlar geçen yıla göre yüzde 64,8 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre, otomotiv pazarı 2023 ocak ayından eylül ayına kadar geçen sürede rekor kırdı. Satışlar, geçen yıla göre yüzde 64,8 artış kaydetti.

Türkiye’de 2022 yılında şirket iflasları bir önceki yıla göre yüzde 20 azaldı!

Dun & Bradstreet tarafından açıklanan Küresel İflas Raporu'nda 2022 yılında küresel ölçekte şirket iflaslarında artışların arttığı belirtilirken Türkiye’de ise 2022 yılında iflaslar bir önceki yıla göre yüzde 20 azaldı.

Kiracının işi zor… Kira artışı geçen yıla göre yüzde 197 yükseldi!

Yılın ilk çeyreğinde konut sektöründeki fiyat artışlarını içeren Endeksa raporuna göre konutlarda fiyat artışı yüzde 154’ü buldu. Kiralarda ise  artış oranı yüzde 197’ye ulaştı.

İkinci el taşıt satışları geçen yıla göre yüzde 50 arttı!

Sıfır araç bulunamayınca ikinci ele olan ilgi giderek artıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el taşıt pazarında ocak-mart dönemindeki satışların, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50’ye yakın arttığını söyledi.

Altında çarpıcı gelişme… Altın üretimi geçen yıla göre yüzde 408 arttı!

Darphane verilerine göre geçen yıla kıyaslandığında Türkiye’nin altın üretiminin yüzde 408 oranında artış gösterdi. Sadece çeyrek altın üretiminde artış geçen yıla göre yüzde 273 yükseldi.

AB ülkeleri de elektrik ve gaz fiyatlarından mustarip!  Geçen yıl rekor yükseliş yaşandı

Avrupa İstatistik Ofisi verilerine göre konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatları, geçen yıl görülmemiş düzeyde yükseldi. En pahalı elektriği Danimarka, en pahalı doğal gazı İsveç kullandı.

Antalya'da yılın ilk günlerinden turizm rekoru!

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından Antalya’ya yılın ilk günlerinde gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 27,7 arttı.

Geçen yıla göre yaklaşık yüzde 157 daha fazla ödüyoruz! TÜİK tarımda enflasyonu açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu tarımda enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, tarımda yıllık enflasyon yüzde 157 oldu, aylık enflasyon ise yüzde 5 arttı.

geçen yıla göre turist rakamları Haberi

geçen yıla göre turist rakamları

Trabzon'da, geçen yıla oranla bu yıl turizm sezonunda büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Geçen yılın Temmuz ayı verilerine göre, genel toplamda yerli ve yabancı turist sayısı yüzde 50 oranında arttı. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, şehrin doğal güzellikler bakımından mutlaka görülmesi gereken bir il olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: "Trabzon kültürel varlıklar ve doğal güzellik bakımından gezilmesi görülmesi gereken bir kent olarak turizm operatörleri listesinde yerini aldığı için bu turizm yoğunluğunu görmekteyiz.Geçen yılın temmuz ayı sonu itibariyle toplam 835 bin 234 yerli yabancı turistimiz varken bu yılın aynı dönemine göre yerli ve yabancı turist sayısı 1 milyon 243 bin 454 olarak kayıtlarımıza yansımaktadır. Trabzon'a gelen turist sayısında yüzde 50 oranında artış var. 

Ramazan ayı genel olarak turist sayısının düştüğü bir ay...