30 / 04 / 2024

geçici hızlı konut insan kovanı

geçici hızlı konut insan kovanı

Mimar kardeşler Sunay Erdem ve Günay Erdem New York'un doğal afetlere karşı geliştirdiği kentsel dönüşüm projesi ödülüne layık görüldü. Arıların yaşamı örnek alınarak geliştirilen proje hızlı geçici konut sağlıyor..

Konut siteleri için son dakika uyarısı: Geçici yönetim tamamen men edilmeli!

Kat Malikleri ve Konut Politikaları Uluslararası Derneği Başkanı Niyazkılıç Niyaz, konut siteleri ile ilgili önemli bir açıklama yaptı ve geçici yönetimin tamamen men edilmesi gerektiğini söyledi. İşte o açıklama...

Emlak Konut GYO Düşler Vadisi'nin kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden GYO Düşler Vadisi'nin kısmi geçici kabulü yapıldı. İşte proje ile ilgili detaylar ve son dakika gelişmesi...

Çin'de yeni konut fiyatları 3 yılın ardından en hızlı yükselişi yaşadı!

Çin'de Ocak ayında yeni konut fiyatları,  hükümet destek tedbirlerinin etkisiyle Ağustos 2021'den bu yana en hızlı aylık yükselişini yaşadı. Peki Çin'de konut piyasasını neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Çin'de konut fiyatlarında son 9 yılın en hızlı düşüşü yaşandı...

Çin'de konut fiyatlarında azalma devam ediyor. Bu kapsamda, yeni konut fiyatları, Şubat 2015 yılından bu yana en hızlı aylık düşüşü kaydettiği açıklandı.

Emlak Konut GYO İstanbul Avcılar Firuzköy'ün geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO İstanbul Avcılar Firuzköy Genel Altyapı, Sanat Yapıları Ve Yol İnşaatı İşi'nin geçici kabulünün yapıldığını duyurdu.

Emlak Konut GYO Güngören Tozkoparan 2. Etap'ın geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO Güngören Tozkoparan 2. Etap Kentsel Dönüşüm projesinin geçici kabulü yapıldı. İşte detaylar...

Atina, konut fiyatlarının en hızlı arttığı Avrupa kenti oldu!

Yunanistan'da konut fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Yunanistan'da fiyatların en hızlı arttığı kent ise başkent Atina oldu.

İsviçre merkezli finans kuruluşundan Malatya'daki 310 depremzedeye geçici konut!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen şehirde vatandaşların barınma ihtiyaçlarını sağlamak için İsviçre merkezli finans kuruluşu tarafından 310 geçici konut yapılacağını açıkladı.

Köy 3. Etap ve Fikirtepe projelerinin geçici kabulü yapıldı! Emlak Konut GYO duyurdu! 

Emlak Konut GYO, Köy 3. Etap ile Fikirtepe 3419/1 Parsel Kentsel Dönüşüm projesinin geçici kabulünün yapıldığını duyurdu. İşte detaylar...

Japon mimar depreme dayanıklı şehirleri anlattı: Önce geçici konut ve altyapı!

Japon mimar Hiroyuki Unemori depreme dirençli ve uyumlu mimari çalışmalar ile ilgili bilgiler aktardı. Japon mimar depreme dayanıklı şehirleri anlattı: Önce geçici konut ve altyapı!

Emlak Konut GYO Nidapark Küçükyalı projesinin kısmi geçici kabulü yapıldı!

Nidapark Küçükyalı kapsamındaki, 16772 Ada 1 Parseldeki B06, B07, B08 Konut, Otopark ve İşyeri Blokları, 16773 Ada 2 Parseldeki C04, C05 ve 16771 Ada 1 Parseldeki A05 İşyeri Bloklarının kısmi geçici kabulü yapıldı ve kısmi geçici kabul tutanağı 1 Temmuz 2022'de onaylandı. 

Emlak Konut GYO Merkez Ankara'nın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Ankara Yenimahalle İstasyon Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nde (Merkez Ankara), F, G, H, M1, M2, M3 Blokların kısmi geçici kabulü yapıldı ve kısmi geçici kabul tutanağı 28 Haziran 2022 tarihinde onaylandı.

Satılık konut fiyatları en hızlı hangi ilde arttı?

sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM)’ın hazırladığı “sahibindex Satılık Konut Piyasası Görünümü” raporunda satılık konut fiyatlarının en hızlı arttığı illere yer verildi. İşte detaylar...

geçici hızlı konut insan kovanı Haberi

geçici hızlı konut insan kovanı

MİMAR kardeşler Sunay Erdem ve Günay Erdem New York'un muhtemel doğal afetlere karşı geliştirdiği kentsel dönüşüm projesi ödülüne layık görüldü. Türk mimarlar 'Yarından Sonra' filminde yaşananları dikkate alarak doğal afetlere karşı 'İnsan Kovanı' isimli bir şehir projesi geliştirdi. 


Arıların yaşamı örnek alındı


Proje, arıların oluşturduğu yaşam birimlerinden esinlenerek tasarlandı. Afet sonrası hızlı geçici konut oluşumu için konteyner paneller yardımıyla beşgen 'insan kovanları' oluşturuluyor. Yaşam birimleri geçici olmasına rağmen kuruldukları alanda oluşturdukları sosyal çevresiyle birlikte mahalleye...