04 / 05 / 2024

geçici müteahhit taahhüdü

geçici müteahhit taahhüdü

Tek parselde bir bodrum katı dışında en çok iki katlı ve toplam yapı inşaat alanı 500 m2 yi geçmeyen yapılar için kişiler geçici müteahhit belgesi alabiliyor. İşte geçici müteahhit taahhütnamesi örneği..

Emlak Konut GYO Düşler Vadisi'nin kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden GYO Düşler Vadisi'nin kısmi geçici kabulü yapıldı. İşte proje ile ilgili detaylar ve son dakika gelişmesi...

Kentsel dönüşümde yeni formül: Kira desteği yerine ücretsiz 'geçici ev' verilecek!

İstanbul'da olası depreme karşı başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken kira desteği dışında yeni formüller gündemde. Bu kapsamda hak sahibine kira desteği yerine "geçici ev" tahsis edilebilir. İşte detaylar...

SSK, BağKur Emekli Sandığı emeklilerine TBMM'den müjde! En düşük emekli maaşı resmen 7.500 TL oldu! 

TBMM Genel Kurulu, geçici işçilere kadro düzenlemesi, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltilmesi ve bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılması gibi maddeleri içeren teklifi kabul etti.

Binlerce geçici işçi için beklenen açıklamalar peş peşe geldi! İşte son durum!

Geçici işçiye kadro düzenlemesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilirken heyecanla beklenen düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra geçici işçilere kadrolu işçi statüsünde çalışacak ve sosyal haklarında iyileştirmeler sağlanacak. Konuya ilişkin yetkili isimden beklenen açıklama geldi.

Düşler Vadisi'nin kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO'nun İstanbul Beykoz Riva Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi (Düşler Vadisi) kapsamındaki, Villa Bloklar ile bu bloklara ait altyapı ve çevre düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı.

Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021!

Daha çok arsası üzerinde bina inşa etmek isteyenler tarafından talep edilen geçici müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm müteahhit avantajları!

Miladını dolduran veya riskli yapı olarak ilan edilen binalar kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyor. Peki kentsel dönüşüm müteahhit avantajları neler? Müteahhit kentsel dönüşümden ne kazanıyor? İşte tüm merak edilenler...

AGE İnşaat'ın geçici mühleti 3 ay uzatıldı!

AGE İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi'nin konkordato davasında yeni bir gelişme yaşandı. AGE İnşaat'ta 3 ay geçici mühlet verildi. 

Mistral GYO 2020 yılı 4.dönem kurum geçici vergi beyannamesi!

Mistral GYO'nun 1 Ocak 2020 - 31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu, 2020 yılı 4.dönem kurum geçici vergi beyannamesi ekinde Karşıyaka Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne sunuldu. 

Mistral GYO 3. dönem kurum geçici vergi beyannamesi!

Mistral GYO'nun 1 Ocak 2020 - 30 Eylül 2020 dönemine ait gelir tablosu, 2020 yılı 3. dönem kurum geçici vergi beyannamesi ekinde Karşıyaka Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne sunuldu.

Mistral GYO'nun 2020 yılı 1. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Mistral GYO A.Ş. 01.01.2020 - 31.03.2020  Dönemine ait Gelir Tablosu, 2020 Yılı 1.Dönem Kurum Geçici Vergi Beyannamesi Karşıyaka Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne sunuldu.

Akmerkez GYO'nun 2020 yılı 1. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Akmerkez GYO'nun 01.01.2020 - 31.03.2020 dönemine ilişkin Geçici Vergi Beyannamesi eki olarak Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne sunuldu. 

Torunlar GYO'nun 2020 yılı 1. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Torunlar GYO'nun 01.01.2020 - 31.03.2020 dönemi gelir tablosu 2020 yılı 1. dönem kurumlar geçici vergi beyannamesi eki olarak bağlı bulunduğu anadolu kurumlar vergi dairesi müdürlüğü'ne sunuldu.

geçici müteahhit taahhüdü Haberi

geçici müteahhit taahhüdü

Geçici müteahhit taahhütnamesi!

Tek parselde bir bodrum katı dışında en çok iki katlı ve toplam yapı inşaat alanı 500 m2 yi geçmeyen yapıların, yapı müteahhitliği ile ilgili olarak mevzuatta öngörülen bütün sorumluluklar yapı sahibince üstlenmek kaydıyla, ayrıca müteahhit ve şantiye şefi bulunması şartı aranmaz.


Ancak sadece o yapım işinde kullanılmak ve beş yıl içinde bir defaya ve tek bir yapıya mahsus olmak üzere, yapı sahibine geçici olarak yetki belgesi numarası verilebiliyor.  


Yapı müteahhidi, yapım işinin ruhsata ve ruhsat eki etüt ve projelere uygun olarak gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan inşaat ve iş organizasyonunu sağlamak, mevzuatın öngördüğü her türlü tedbiri almak, uygulamak ve uygulatmaktan sorumlu oluyor.  Geçici müteahhit taahhütnamesi örneği şu şekilde:


Geçici müteahhit taahhütnamesi örneği:


GEÇİCİ MÜTEAHHİTLİK YETKİ BELGESİ NUMARASININ

KULLANIMINA İLİŞKİN TAAHHÜTNAME


TAPU BİLGİLERİ:

İL/İLÇE/ADA/PAFTA/PARSEL: ……………………./…………………../………………../……………/……………

ARSANIN...