05 / 05 / 2024

geciken aidatların ödenmesi

geciken aidatların ödenmesi

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında geciken aidatlarla ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

İzmirliler konut sitesi aidatlarıyla savaşıyor! Aidatlar 9 bin 500 TL'ye kadar yükseldi...

İzmir’deki gayrimenkul aidat bedelleri mercek altına aldı. İzmir’de aidatların 1600 ila 9500 TL arasında değiştiği belirtildi.

Konut sitesi aidatları yüzde 50 arttı! Ankara'da aidatlar 10 bin TL'ye kadar yükseldi!

Ankara'da konut site aidat artışlarının genel olarak İstanbul ile benzer seviyelerde, yaklaşık yüzde 50 oranlarında olduğunu belirten EVA Gayrimenkul Değerleme’den Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, Ankara'da aidatların 10 bin liraya kadar yükseldiğini açıkladı. 

Kredi kartı aidatlarına zam! Kredi kartı aidatları ne kadar oldu?

Kredi kartı aidatlarını yüzde 70 oranında yükselten bankalar, ücreti 1.500 TL'ye kadar çıkardığını duyurdu. Buna göre, bankalar ile vatandaşların senelerdir yaşadıkları kredi kartı aidat sorunu sürerken senede bir defa alınan kredi kartı aidatları 400 ila 1500 TL arasında değişiyor.

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Peyzaj alanlarında bunu yapın, yılda 600 bin TL kazanın

Site aidatlarının yükselişinde önemli kalemlerden biri de peyzaj masrafları. Ankaralı mühendis Fatih Çolak X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sitelere peyzaj alanlarında uygulayarak para kazanacakları bir öneride bulundu. Yüzlerce takipçisi Çolak’ın fikrini onayladı.

Konut sitelerinde genel kurul dönemi başladı: Aidatlar neye göre belirlenecek?

Konut siteleri için aidatların belirleneceği genel kurul dönemi gelirken, site sakinlerinin daha sonradan söz konusu konu ile ilgili olarak  mağduriyet yaşamaması için bu toplantılara katılması önem taşıyor.

İstanbul'da konut sitesi aidatları yüzde yüzde 40 ile yüzde 170 arasında arttı! En yüksek aidatlar bu ilçelerde!

EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, maliyetlerdeki artışlar, asgari ücrete yapılan zamlar, enflasyondaki artışların ardından İstanbul’daki konut aidatların yüzde 40 ile yüzde 170 arasında arttığını açıkladı. 

Konut aidatlarına zam yolda; Fahiş fiyat artışlarına dikkat!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34’lük zammın ardından konut aidatlarına da zam gelmesi bekleniyor. Çünkü en önemli gider kalemi olan personel maaşları yükselince aidatların da artması bekleniyor. İşte detaylar...

Bu aidatlar dudak uçuklattı!

İstanbul Etiler'de Alkent sitesinin yıllık bütçesinin 15 milyon liradan 55 milyon liraya çıktığı, aidatların ise 6 ile 8 bin lira arasında değiştiği belirtilirken, CHP'li Gürsel Tekin de 14 bin lira aidat ödenen lüks sitelere dikkat çekti.

Apartman ve site aidatları yüzde 100 zamlanabilir

Ocak ayında açıklanan enflasyon ve asgari ücrete gelen zamlar zaten enflasyon nedeniyle büyük oranda zamlanan site aidatlarının yeniden zamlanmasını gündeme getirecek.

'TL'deki hızlı değer kaybının sürmesi büyük bir risk'

Türk lirasındaki geder kaybının cari açık özellikle de kısa vadeli borçların ödenmesi açısından büyük bir risk oluşturduğunu belirten EBRD Başekonomisti Roger Kelly, kısa vadeli dış borcunu 180 milyar dolar olduğunu MB'nin rezervinin ise 15 milyar dolar olduğuna dikkat çekti.

Ev sahipleri dikkat! Kiracınız bunu yapıyorsa...

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kiracıların konut sitesi aidatlarını ödememesini yazdı. Peki kiracılar bunu yapıyorsa ev sahibi ne yapabilir? İşte detaylar...

Konut sitesi aidatları zamanında ödenmezse ne olur?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitesi aidatlarını kaleme aldı. Peki konut sitesi aidatları zamanında ödenmezse ne olur?

Aidatlarını ödemeyenler için ne yapılabilir? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitesi aidatlarının ödenmemesini kaleme aldı. Peki konut sitesi aidatlarını ödemeyenler için ne yapılabilir?

geciken aidatların ödenmesi Haberi

geciken aidatların ödenmesi

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında geciken aidatlarla ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Site aidatlarını ödemeyenlere karşı ne yapılabilir?

Aidat, aylık olarak ödenen ve ortak yaşam alanlarında görülen iş bölümünün desteği için mülk sahiplerince karşılanan ücrettir. Bahçıvan, temizlik ya da kapıcılık hizmet bedellerinin içinde olduğu aidatı, kat malikleri yönetim planında gösterilen şekilde ödemekle yükümlüdür. Aidatını ödemeyen kat maliki için Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 20'ye göre; asıl alacakla birlikte her aidat için aylık yüzde 5 hesabı ile gecikme tazminatı işletilebilir, ilamsız icra takibi yapılabilir.

Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 22'ye göre bağımsız bölüm malikinin borçları sebebi ile diğer bağımsız bölüm malikleri lehine ipotek tesis edilmesi dahi istenebilir.

İstanbul'da aidatlar cep...