06 / 05 / 2024

Gelecek Partisi Kanal İstanbul raporu

Gelecek Partisi Kanal İstanbul raporu

Gelecek Partisi'nin Kanal İstanbul ile ilgili raporu Genel Başkan Yardımcısı Feridun Bilgin tarafından açıklandı. Raporda, projenin dikte ettirildiği savunularak halk oylamasına götürülmesi talep edildi.

Selim Temurci: Asgari ücret 20 bin TL bile olsa, büyükşehirlerdeki 1 kira ödenemiyor!

Gelecek Partisi Parti Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Dr. Selim Temurci, asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili konuştu. Temurci, asgari ücret ile kira fiyatlarını karşılaştırdı. İşte o açıklama ve rakamlar...

Gelecek Partisi Milletvekili Sema Silkin Ün: İmar rantı vergilendirilsin!

Gelecek Partisi Milletvekili Sema Silkin Ün, konut fiyatlarındaki fahiş artışların sebebinin rant olduğunu belirtti ve 'İmar rantı vergilendirilsin' önerisini sundu. İşte Ün'ün o açıklaması...

Kentsel dönüşümde elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumu ne olacak?

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, kentsel dönüşüm uygulamalarında meydana gelen sorunları TBMM Genel Kurulu’na taşıdı. Ekici, elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumunu ele aldı.

Ekonomist Kerim Rota'dan Merkez Bankası ve dolarla ilgili korkunç iddia

Eski Hazineci ve Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, Merkez Bankası'nın dün 1.72 milyar dolar satış yaptığını ve bu politikaların felakete yol açacağını savundu.

Ahmet Davutoğlu'ndan hükümete buğday fiyatı çağrısı! Hayati konu diyerek alınacak rakamı açıkladı

Türkiye'de Toprak Mahsülleri Ofisi'nin buğday fiyatlarını henüz açıklamaması Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu hükümete çağrı yapmasına neden oldu. Davutoğlu, "Hayati bir konu" diyerek alınacak rakamı kamuoyuyla paylaştı.

Deva Partisi Metaverse'den arsa satın aldı!

Deva Partisi gelecek yılların teknolojisi olarak görülen 'Metaverse' evreninden arsa alan ilk parti oldu. 

Mustafa Destici'den Kemal Kılıçdaroğlu'na Kanal İstanbul eleştirisi!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Kanal İstanbul ile ilgili söylediği sözler nedeniyle eleştirdi. 

Evim Mağdurları Ankara'da!

Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları Ankara'da İyi Parti, Gelecek Partisi, Zafer Partisi ve Kamu Denetçiliği Kurumu'yla görüştü.

Ali Babacan'dan Kanal İstanbul çıkışı!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kanal İstanbul projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. babacan, " Uzmanlar senelerdir İstanbul depremi diyor. Yaklaşan böyle bir tehlike var. Öyleyse kaynakları niçin depreme tedbir konusunda harcamıyorsunuz, niye buna ayırmıyorsunuz?" dedi.

Gelecek Partisi’nden konut krizi için öneri!

Gelecek Partisi, konut ve kira fiyatlarında yükselen artışa yönelik çözüm önerileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul'a Çinlilerden finansman gelecek mi?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Jale Özgentürk bugünkü köşesinde Kanal İstanbul projesini ve finansman tartışmalarını kaleme aldı. İşte Jale Özgentürk'ün o yazısı...

Kanal İstanbul projesi nasıl işleyecek?

Kanal İstanbul projesi için kamu-özel işbirliği modelinin uygulanacağı öngörülüyor. Yani projeye dahil olan şirketlere devlet bazı garantiler sunuyor. Fakat işletmesinin uzun senelere dayandırılması hedeflenen projede, gelecek senelerde uyuşmazlıkların oluşması da ihtimaller arasında.

Saadet Partisi'nden Kanal İstanbul raporu!

Saadet Partisi Ulaştırma ve Altyapı Politikalar Kurulu tarafından son günlerde gündemden düşmeyen çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili bir rapor hazırladı. Raporda, Kanal İstanbul projesinin ülke ekonomisini, ekosistemini ve milli güvenliğini nasıl etkileyeceğine ilişkin bilgiler verildi. 

Gelecek Partisi Kanal İstanbul raporu Haberi

Gelecek Partisi Kanal İstanbul raporu

Eski Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi, Kanal İstanbul ile ilgili hazırladığı raporu kamuoyuyla paylaştı. Sözcü Gazetesi yazarı Veli Toprak'ın haberine göre, Kanal İstanbul ile ilgili rapor Genel Başkan Yardımcısı Faridun Bilgin tarafından açıklandı. 

Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feridun Bilgin, bugün partinin genel merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısıyla, raporu ve partisinin Kanal İstanbul'a olan bakışını açıkladı.

‘GELECEK NESİLLERE YÜK’

Açıklanan raporda:

“Proje, çevre, doğal ve yabani yaşam ve tarımdan, su kaynaklarımıza,  afet ve acil durum yönetiminden, uzun vadeli güvenlik ve savunma stratejilerimize, şehircilikten mimariye kadar bütün hayati alanlarda geleceğimizi etkileyecektir. Büyük maddi-manevi kaynakların tahsisi gerektiğinden sonraki nesillerimizin omuzlarına da büyük bir yük bindirecektir.”

‘MİLLET İRADESİNE GÖRE, PROJE YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ’


Bütün yetkililere görüşlerini...