16 / 05 / 2024

gelecek partisi konut sektörü

gelecek partisi konut sektörü

Gelecek Partisi, konut ve kira fiyatlarında yükselen artışa yönelik çözüm önerileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Konutta yeni vergiler geliyor! Bölgesel değerleme yapılacak, gerçek dışı kiralar tespit edilecek!

Gelecek zamanlarda konut piyasasını yeni düzenlemeler bekliyor. Peki hangi düzenlemeler yapılacak? Ekonomi yazarı Remzi Özdemir, tek tek açıkladı. 

Ev kiralamak satın almaktan daha karlı! Fiyatlar bu sene yüzde 5, gelecek sene yüzde 3 oranında artacak! 

ABD’de kiralamanın gelecek senelerde konut ev satın almaktan çok daha kârlı olacağı ifade ediliyor. İşte ABD konut piyasasındaki beklentiler...

İstanbul'da gelecek 10 yılda 1,23 milyon konut ihtiyacı olacak!

İstanbul'da gelecek 10 yıllık dönemde farklı nedenlere bağlı olarak 1,23 milyon adetlik konuta ihtiyaç duyulması öngörülüyor. İşte gayrimenkul sektörünü ilgilendiren o son dakika konut ihtiyacı rakamları...

Selim Temurci: Asgari ücret 20 bin TL bile olsa, büyükşehirlerdeki 1 kira ödenemiyor!

Gelecek Partisi Parti Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Dr. Selim Temurci, asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili konuştu. Temurci, asgari ücret ile kira fiyatlarını karşılaştırdı. İşte o açıklama ve rakamlar...

Gelecek Partisi Milletvekili Sema Silkin Ün: İmar rantı vergilendirilsin!

Gelecek Partisi Milletvekili Sema Silkin Ün, konut fiyatlarındaki fahiş artışların sebebinin rant olduğunu belirtti ve 'İmar rantı vergilendirilsin' önerisini sundu. İşte Ün'ün o açıklaması...

Kentsel dönüşümde elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumu ne olacak?

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, kentsel dönüşüm uygulamalarında meydana gelen sorunları TBMM Genel Kurulu’na taşıdı. Ekici, elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumunu ele aldı.

Konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi? Ev almayı düşünenler hemen bakın!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş yaptığı açıklamada ruhsat sayısındaki artışın konut üretiminin artacağını göstermediğini belirterek, gelecek sene konut açığının daha fazla olacağını ve fiyatların düşmeyeceğini söyledi.

GYODER’in Yeni Konut Modeli’nin finansmanının kaynağı belli oldu! Finansman nereden gelecek?

GYODER’in Yeni Konut Modeli’nin finansmanı emeklilik fonlarından gelecek. Konut sektöründeki problemine ‘kiralık konut üretme odaklı model’ ile çözüm önerisi getiren Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), modelin finansmanı için yabancı emeklilik fonlarıyla masaya oturdu.

Konut fiyatları doyuma ulaştı! Gelecek 5 senede artış olmayacak! 

Konut fiyatlarının yükselip yükselmeyeceği merak ediliyor. Kuyaş'ın CEO'su Evren Sarıçiçek, konuyu değerlendirdi ve gelecek 5 senede artış olmayacağına dikkat çekti.

GYODER, 'Konut Projeleri İçin Pazar Yeri' projesini hayata geçiriyor! Sıfır konutlar öncelikli hale gelecek!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), 2023 yılı vizyonunu ve projelerinin detaylarını İstanbul'da bir otelde gerçekleştirdiği toplantı ile duyurdu. GYODER, 'Konut Projeleri İçin Pazar Yeri' projesini hayata geçiriyor! Sıfır konutlar öncelikli hale gelecek!

İngiltere'de konut fiyatları gelecek 2 senede yüzde 9 artacak! 

İngiltere'de konut fiyatlarının gelecek 2 sene içinde ortalama yüzde 9 oranında gerilemesi bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Ekonomist Kerim Rota'dan Merkez Bankası ve dolarla ilgili korkunç iddia

Eski Hazineci ve Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, Merkez Bankası'nın dün 1.72 milyar dolar satış yaptığını ve bu politikaların felakete yol açacağını savundu.

Ahmet Davutoğlu'ndan hükümete buğday fiyatı çağrısı! Hayati konu diyerek alınacak rakamı açıkladı

Türkiye'de Toprak Mahsülleri Ofisi'nin buğday fiyatlarını henüz açıklamaması Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu hükümete çağrı yapmasına neden oldu. Davutoğlu, "Hayati bir konu" diyerek alınacak rakamı kamuoyuyla paylaştı.

gelecek partisi konut sektörü Haberi

gelecek partisi konut sektörü

Gelecek Partisi, Konut piyasasında yaşanan fiyat ve kira değişimlerine ilişkin çözüm önerileri” başlığıyla açıklama yayınladı. Karar'da yer alan habere göre; açıklamada konut fiyatlarındaki devam eden artış ile mutfaktaki yangının barınma ihtiyacına da geçtiğinin vurgusu yapıldı.

Kiralardaki yükselişe karşın kiralık konut bulunmamasının dar gelirli vatandaşları çaresiz bıraktığı belirtilen açıklamada, bu durumun ertelenebilir bir sorun olmadığına vurgu yapıldı.

İlk ev için fon kurulmalı

Gelecek Partisi tarafından yayımlanan açıklamada, atılması gereken adımlar 7 madde halinde sıralandı:

"1- İlk defa ev sahibi olacak, ya da tek evini alacak kişilere vergi muafiyeti ve konut kredi faizinin kısmen kamu tarafından oluşturulacak bir fondan karşılanması sağlanmalıdır. (Fon yabancılara yapılan satışlara getirilecek ek bir vergi ve 3’ten fazla gayrimenkul veya arsaya sahip olan kişilerden alınacak ek vergilerle oluşturulmalıdır)

2- Düşük gelirli kesimleri...