05 / 05 / 2024

Gelir vergisi beyanında son haftaya girildi

Gelir vergisi beyanında son haftaya girildi

Beyanname verme süresi aslında bugün sona eriyordu. Maliye Bakanlığı beyanname verme süresini 31 Mart 2015 Salı günü mesai saati sonuna kadar uzattı. Hangi gelirler kapsamda...

Kira geliri bu rakamı aşanlar 9.562 TL vergi ödeyecek! Kira beyanı nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi hesaplama 2024

2023 yılı içerisinde konut kira geliri toplam 21 bin Türk Lirası'nı aşanların beyanname vermesi gerekiyor. Kira beyanı nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi hesaplama 2024!

Gelir vergisi beyanında bulunmayanlara idari yaptırım geliyor!

Yurt dışından elde edilen menkul sermaye gelirleri Gelir İdaresi'nin radarına girdi. 5 Nisan Cuma gününe kadar beyanda bulunmayanlara idari yaptırım uygulanacağı kaydedildi. 

Kira gelir vergisi için son 13 gün uyarısı! Nasıl hesaplarım, nasıl beyan ederim 2024?

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi 1 Nisan 2024 tarihi itibarıyla resmen doluyor. Peki kira geliri nasıl hesaplanır, kira geliri nasıl beyan edilir 2024?

Gelir vergisi beyanında son gün bugün!

Gerçek kişiler tarafından 2021'de elde edilen serbest meslek kazancı, ticari, ücret geliri, zirai gibi kazançlar için yıllık gelir vergisi beyannamesinin verilme süresi bugün itibariyle sona eriyor.

O süre 31 Mart'ta doluyor! Gelir vergisi beyanı için son 3 gün!

Maliye’ye gelir beyanında bulunacak olanlar için süre 31 Mart 2022 tarihinde dolacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gelir vergisinde beyan dönemi! Kazançlar nasıl beyan edilecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Yusuf Cihad Demet, bugünkü köşesinde gelir vergisi beyan dönemini kaleme aldı. İşte Yusuf Cihad Demet'in 'Gelir vergisi beyan dönemi başladı: Kazanç ve iratlar ne şekilde beyan edilecek?' başlıklı yazısı...

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile asgari ücretli çalışanların bazı vergilerden muaf tutulması amaçlanıyor.

Günlük ev sahipleri de vergi ödeyecek!

Haftalık, günlük gibi kısa süreli olan konaklamalarda ödemelerin PTT veya banka kanalıyla yapılması zorunluluğu getirildi. Her bir konut için aylık 500 TL ve üzerinde kira geliri elde edenlerin gelir vergisi beyanında bulunması gerekiyor. 

Kira gelir vergisi beyan ve 1. taksit dönemi yarın bitiyor!

2018 yılı kira gelir vergisi mükelleflerinin beyanname verme ve 1. taksit ödeme dönemi yarın (2 Nisan 2018) akşamı sona eriyor..

Değer artış kazancı vergisi beyanında son 1 hafta!

Gayrimenkulünü satarak kazanç elde eden kimselerden vergi mükellefi olanların beyanında son 1 hafta kaldı..

Kira gelir vergisi eksik beyan cezası 2018!

Konut kira geliri elde eden kişiler beyannamelerini 1-26 Mart tarihleri arasında verebiliyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? Kira gelir vergisi eksik beyan cezası 2018 nedir?

10 soruda 2018 kira gelir vergisi!

2018 yılı kira gelir vergisi beyan ve ödeme dönemi geçtiğimiz günlerde başladı. Vergi için kimler beyanname vermek ve ödeme yapmak zorunda? İşte 2018 kira gelir vergisi detayları..

Gelir vergisi beyanında son haftaya girildi Haberi

Gelir vergisi beyanında son haftaya girildi

Beyanname verme süresi aslında bugün sona eriyordu. Maliye Bakanlığı beyanname verme süresini 31 Mart 2015 Salı günü mesai saati sonuna kadar uzatınca, beyan edilmesi gereken 2014 yılı gelirlerini son kez özet olarak hatırlatalım istedik.


Zira beyan edilmeyen gelirler için zamanaşımı süresi beş yıl ve Maliye yıllar sonra beyan edilmeyen geliri tespit ettiğinde vergiyi, bir kat vergi ziyaı cezası ve gecikme faizi ile birlikte istiyor. 

Beyan edilmeyen gelirin tespiti de artık eskisi gibi zor değil. Maliye, beyan edilmesi gereken geliri çeşitli kaynaklardan kolayca tespit edebiliyor. Bu nedenle riske girmeye gerek yok…

2014 yılında çeşitli kaynaklardan elde ettiğiniz gelirleri tekrar gözden geçirip, gerekiyorsa beyannamenizi vermenizde yarar var. Hangi gelirlerin beyan edilmesi gerekiyor?


GAYRİMENKUL GELİRLERİ


-3 bin 300 liralık istisna tutarını aşması halinde konut kira gelirleri, 

-27 bin...