06 / 05 / 2024

Gelişen ülkelere para girişi

Gelişen ülkelere para girişi

Satış baskısı altında olan gelişen ülkeler grubu bir noktada küresel yatırımcılara cazip fırsatlar sunabilir. O dönem geldiğinde, makro temelleri daha sağlam olan ülkeler pastadan daha büyük bir pay alabilirler

Gelişen ekonomilerde yükselen dolar kabusu! Güçlü dolar ekonomileri nasıl etkiliyor? 

Tahvil faizlerindeki artıştan destek alan Amerikan Doları, gelişen ekonomilerdeki yerel para birimlerinin baskılanmasına sebep oluyor. Peki ekonomiler dolar rallisinden nasıl etkileniyor? İşte ayrıntılar...

Dolarda şok gelişme! O para birimi dolar karşısında 16 yılın ardından en düşük seviyesinde!

Çin’in iç piyasasında kullanılan Yuan ülke ekonomisinin görünümüne  yönelik endişelerin etkisi ile ABD doları karşısında son 16 yılın en düşük seviyesini gördü.  

Instagram'dan en çok para kazanan ünlüler belli oldu! Hande Erçel, Beren Saat, Serenay Sarıkaya...

Dünyada ve Türkiye'de milyonlarca kullanıcısı olan Instagram uygulamasından en çok para kazanan ünlüler belli oldu. Peki, Hande Erçel, Beren Saat, Serenay Sarıkaya ne kadar kazanıyor? İşte detaylar...

TL, dolara karşı yine mağlup! Yıl başından bu yana TL dolara karşı yüzde 0,53 eridi!

Türk Lirası, ABD Doları karşısında erimeye devam ediyor. Bazı gelişen ülke para birimlerinin dolar karşısındaki kazancı yükselirken, TL yıl başından bu yana dolara karşı yüzde 0,53 oranında değer kaybetti.

Kripto borsası Bitzlato cephesinde şok gelişme! Kara para aklamakla suçlanıyor!

Merkezi Hong Kong’da bulunan Bitzlato’da sarsıcı bir gelişme yaşanıyor. ABD hükümetinden kripto para borsası hakkında kara para akladığı suçlaması geldi.

Lüks konut yatırımında rota Türkiye ve KKTC gibi gelişen ülkelere çevrildi!

Pandemi öncesi yıldızı parlak finans merkezi küresel kentler lüks konut yatırımında geriye düşüyor. Emlak profesyoneli Aylin Pelin Onar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada lüks konut yatırımlarının gelişen ülkelere kaydığını söyledi.

En yüksek maaşlı 20 meslek... Paraya para demiyorlar!

2000'li yıllarda ön plana çıkan en çok para kazanan ve gelecek 10 yıl içinde de istihdam oranları büyüyecek olan meslekleri işin uzmanları açıkladı. Bilgisayar mühendisliği ve Veri tabanı mimarlığı gibi mesleklerin hızla yükselişe geçti. İşte geleceğin en çok para kazandıran meslekleri...

Tahıl koridorunda son rakamlar açıklandı! Sadece yüzde 5,6’sı az gelişmiş ülkelere gitti

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Tahıl Koridoru'ndan taşınmış olan tahılın yüzde 63'ünün Avrupa ülkelerine sevk edildiğini ifade ederek, “Taşınan 7,5 milyon ton tahılın yalnız yüzde 5,6'sı az gelişmiş ülkelere gitmiştir" cümlelerini kullandı.

En iyi 10 kripto para belli oldu! Bitcoin listede yok!

Ethereum şu anda en aktif olarak geliştirilen kripto para birimidir. Polkadot  2. sırada! Peki, sıralamanın geri kalanında  kripto paralar yer alıyor?

Kripto para piyasasında gerginlik devam ediyor! İşte 20 Haziran 2022 Bitcoin ve Altcoinler'deki son durum!

Son zamanlarda düşüşe geçen kripto para piyasasında gerginlik devam ediyor. Yatırımcıları, başlıca işlem platformlardaki sorunların önüne geçilmediği takdirde tüm sektöre yayılacağı ve kripto piyasasında sorunlara yol açacağı endişesi sardı.

Kripto para analistinden bomba yorum! Bitcoin'in yükselişe geçeceği zamanı açıkladı! Bitcoin...

Düşüşe geçen kripto para piyasası son günlerde yükseliş trendini yakaladı. Coin uzmanı bu yükselişten sonra kritik açıklamayı yaptı. İşte kripto ticareti uzmanı Michaël van de Poppe'in kripto para açıklaması...

Türkiye'nin en çok para kazanan şehri belli oldu! En az kazananlar ise bakın hangi iller çıktı?

Türkiye'de yıllık ortalama eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert geliri 2021 yılında 37 bin 400 TL iken, gelirin en yüksek olduğu bölge 51 bin 765 lira ile İstanbul oldu. İstanbul aynı zamanda en fazla gelir adaletsizliğine sahip şehir.

Kripto para piyasaları yüzde 5'e yakın değer kaybetti!

Kazakistan'daki iç karışıklıklar küresel piyasalardaki gelişmeler, kripto para regülasyonları nedeniyle kripto para piyasasında devam kaybı devam ediyor.

Gelişen ülkelere para girişi Haberi

Gelişen ülkelere para girişi


Küresel ekonominin her tarafından yavaşlama sinyalleri geliyor. Piyasa göstergeleri, büyüme rakamları bunu gösteriyor. Gelişen ülkelerin düşük performansları sürüyor. Gelişmiş ülkelerde aradan sıyrılanlar ABD ve İngiltere. Ancak büyümeye ilişkin beklentiler her geçen gün bozulurken, bu ülkelerin gelişmelerden etkilenmeyeceklerini düşünmek iyimserlik olur. 


ABD’de enflasyon beklentileri düşüyor. 10-yıllık başa baş enflasyon oranı yüzde 2’nin altına sarktı. Bu oranı Fed’in enflasyon hedefi olan yüzde 2 ile karıştırmayalım. Eş zamanlı bir indikatör olan başa baş oranı, 2008 krizinden beri en sert düşüş trendini yaşıyor. Açıkçası ABD tahvil faizlerindeki düşüş, ekonomideki dezenflasyon baskısı benim için sürpriz değil. Amerika 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 2.2’ye kadar düşebileceğini, oran yüzde 3’e yakınken yazılarımda belirtmiştim. Farklı faktörlerin yanı sıra, dezenfl asyon baskısının bir noktada oluşabileceğini düşünüyordum. Şu aşamada piyasalar...