27 / 04 / 2024

Gelişmiş Ülkelere Yönelik İstanbul Eylem Programı

Gelişmiş Ülkelere Yönelik İstanbul Eylem Programı

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Afrika ile Türkiye ilişkilerinin giderek büyüdüğünü bildirdi. İşte açıklamalar...

Gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı geriliyor!

Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgilere göre Refah ve gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı düşüyor. 

Uluslararası derecelendirme kuruluşundan 10 ülke kötü haber!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’tan 10 ülkeye kötü haber geldi. Fitch, küresel ekonomik görünüm raporunda yer alan 10 gelişmiş ekonomiye yönelik orta vadeli ortalama gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) öngörüsünü düşürdü.

Aile Bakanlığı ödeme takvimi değişti. Flaş gelişme. Büyük zam geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik ödenen paralarla ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor. Elde edilen bilgiye göre ödeme takvimi değişti. Ancak vatandaşların alacağı paralar ciddi oranda zamlar yapıldı.

Lüks konut yatırımında rota Türkiye ve KKTC gibi gelişen ülkelere çevrildi!

Pandemi öncesi yıldızı parlak finans merkezi küresel kentler lüks konut yatırımında geriye düşüyor. Emlak profesyoneli Aylin Pelin Onar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada lüks konut yatırımlarının gelişen ülkelere kaydığını söyledi.

Tahıl koridorunda son rakamlar açıklandı! Sadece yüzde 5,6’sı az gelişmiş ülkelere gitti

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Tahıl Koridoru'ndan taşınmış olan tahılın yüzde 63'ünün Avrupa ülkelerine sevk edildiğini ifade ederek, “Taşınan 7,5 milyon ton tahılın yalnız yüzde 5,6'sı az gelişmiş ülkelere gitmiştir" cümlelerini kullandı.

Geçmişe yönelik kira artışı talep edilebilir mi?

Kira artışı bir sonraki seneye kadar sabit bir oranda tutulacak. Peki Geçmişe yönelik kira artışı talep edilebilir mi? İşte detaylar!

Ev sahibi geçmişe yönelik kira zammı isteyebilir mi?

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Avukat Elvan Kakıcı Şimşek'ın geçmişe yönelik kira zam farkı ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte Şimşek'in o yazısı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan afet konutlarına yönelik açıklama!

Sosyal medya üzerinden 2021 yılına yönelik değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde inşa edilen afet konutlarına ilişkin açıklama yaptı. 

Kripto paralara yönelik tasarının ayrıntıları ortaya çıktı!

Kripto para piyasalarına düzenleme getirilmesi için çalışmalar başladı. Düzenlemeye yönelik hazırlanan taslağın da ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 2021!

İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31675 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Olası afetlere yönelik alınacak tedbirler TBMM'de!

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, son on yılda meydana gelen doğal afetler sebebiyle afetzedelere verilen desteklere ve olası afetlere yönelik alınacak tedbirlere ilişkin soru önergesi verdi. 

İzmir depreminde yıkılan binalara yönelik 29 sanık yargılanıyor!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında yıkılan apartmanlara yönelik devam eden davada 29 sanık yargılanıyor. 

Taşınmaza Yönelik Aracılık Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Taşınmaza Yönelik Aracılık Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31640 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gelişmiş Ülkelere Yönelik İstanbul Eylem Programı Haberi

Gelişmiş Ülkelere Yönelik İstanbul Eylem Programı

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Afrika'nın Türkiye için büyük önem taşıdığını belirterek, "Afrika ile ekonomik, toplumsal ve siyasi ilişkilerimiz giderek büyüyor. Bu da kıtanın önemini arttırıyor." dedi.


Koru, Antalya'daki Titanik Belek Otel'de düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) En Az Gelişmiş Ülkelere Yönelik İstanbul Eylem Programı'nın Yüksek Düzeyli Kapsamlı Ara Dönem Gözden Geçirme Toplantısı'ndaki Sivil Toplum Deklarasyonu'nun BM Genel Sekreter Yardımcısı ve Az Gelişmiş Ülkeler, Denize Kıyısı Olmayan Ülkeler ve Küçük Ada Devletleri Yüksek Temsilcisi (UN-OHRLLS) Gyan Chandra Acharya'ya sunulması oturumunun basın toplantısında konuştu.


"Afrika ve en az gelişmiş ülkelerle ilişkilerimizin iyileştirilmesi, dış politikamızın öncelikleri arasındadır. Afrika ülkelerinin karşılaştığı zorluklar küreseldir. Bu sorunlara küresel cevap verilmesi gerekir." diyen Koru, Afrika ve en az gelişmiş ülkelerin kalkınma çabalarının desteklenmesinin sadece ahlaki bir dayanışma meselesi...