02 / 05 / 2024

Gemlik deprem konusunda düzenlemeler

Gemlik deprem konusunda düzenlemeler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığındaki toplantıda, Çavuşoğlu ve Özhaseki'nin, birinci derece deprem bölgesi Gemlik'in dönüşümü konusunda çözümler üzerinde durduğu belirtildi. 

O şehir için 6.9, 7.2 ve 7.7 büyüklüğünde deprem uyarısı! Uzman isim fayları tek tek açıkladı: Tüm Marmara'yı vurur!

Prof. Dr. Şerif Barış, İznik ve Gemlik fayı aynı anda kırılması durumunda 7.7 büyüklüğünde deprem olacağına dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu.  

Uzmanından 7.3 büyüklüğünde deprem uyarısı: 'Fayların üzerinde yerleşimler var, eyvah dememek için harekete geçilmeli!'

Son günlerde Bursa ve Gemlik'te peş peşe meydana gelen depremler tedirginlik yaratırken, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan 7.3'lük deprem uyarısı geldi. İşte o açıklama...

Prof. Dr. Naci Görür açıkladı! Gemlik depreminden sonra stres çok birikti!

Bursa'nın Gemlik ilçesinde dün 4,1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Yaşanan bu depremden sonra Bursa’da  haritalarda görünmeyen yeni bir fay hattının bulunduğu kaydedildi. Dün Gemlik'te meydana gelen depremden sonra akıllara beklenen İstanbul depremi geldi.

Deprem uzmanı Övgün Ahmet Ercan korkuttu! Gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık var! İkinci 6 Şubat mı geliyor?

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bugün 4,1 şiddetinde deprem oldu. Paniğe neden olan depremin hemen ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan korkutan açıklama geldi. Ercan ''Türkiye'de Gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık var'' dedi.

Dört deprem uzmanı ilk defa uzlaştı: Bu il için korkutan uyarı!

Daha önce yaptıkları açıklamalarla özellikle Marmara depremi konusunda bir anlaşmaya varamayan deprem uzmanları Hakkari’de olası bir deprem konusunda aynı fikirde olduklarını açıkladı.

Deprem uzmanından Marmara depremi uyarısı! Türkiye'deki depremler domino taşı gibi sıra sıra gidiyor!

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen depremin Marmara fay hattını rahatlatmadığını belirterek, Türkiye'deki depremlerin domino taşı gibi sıra sıra gittiğini açıkladı.

İstanbul'da 'her an deprem olma ihtimali' açıklandı! Deprem uzmanı resmen oran verdi: Neredeyse yazı tura atacaksın!

Geçtiğimiz günlerde Bursa'nın Gemlik ilçesinde meydana gelen 5.1'lik depremin ardından, Prof. Dr. Naci Görür'e göre, İstanbul'da her an deprem olma riskini açıkladı. Resmen oran veren Görür, "Neredeyse yazı tura atacaksın" dedi. 

Prof. Dr. Ahmet Serbes uyardı: Erken uyarı sistemi bir deprem tahmini değildir!

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki iki deprem öncesi bazı cep telefonlarına deprem olacağı yönünde uyarı mesajı gitti. Telefonlara giden erken uyarı mesajıyla ilgili Prof. Dr. Ahmet Serbes, bu uygulamanın bir deprem tahmini olmadığını söyledi. 

Gemlik depremi hatırlattı! Kocaeli'de deprem riski en yüksek ilçeler tek tek açıklandı! İşte en riskli ilçeler...

Gemlik'te meydana gelen deprem Kocaeli'de de hissedilirken, akıllara beklenen büyük Marmara depremi geldi. Peki Kocaeli'de deprem riski en yüksek ilçeler hangileri? 

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından Avcılar'daki 5 katlı binada çatlakların oluşması üzerine inceleme başlatıldı ve sonrasında bina mühürlendi.

Gemlik Körfezi'ndeki depremin sürpriz olmadığını açıklayan Doç. Dr. Irmak: Artçı depremler devam edecek!

Kocaeli Üniversitesi'nden (KOÜ) Doç. Dr. Serkan Irmak, Gemlik Körfezi'nde yaşanan depremlere '' Bizim burada karşılaştığımız hiçbir deprem sürpriz değil.'' diyerek, buna benzer büyüklükte çok sayıda depremin olduğunu belirtti.

Deprem sonrası Küçükçekmece'deki bina için kırmızı alarm! Hasar ihbarı üzerine bina incelemeye alındı!

Bugün Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedilirken, Küçükçekmece'deki 4 katlı binanın hasarlı olduğunda dair gelen ihbar üzerine inceleme başlatıldı. 

Gemlik Körfezi'ndeki 5,1 ve 4.5'lik depremler büyük Marmara depreminin öncüsü mü? Uzmanlar tek tek açıkladı!

Bugün saat 10.42'de Marmara Denizi'nde Gemlik Körfezi'nde 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde peş peşe deprem oldu. Söz konusu depremlerin ardından yine 'Büyük Marmara depreminin öncüsü mü?' sorusu akıllara geldi. İşte deprem uzmanlarının son dakika açıklamaları...

Gemlik deprem konusunda düzenlemeler Haberi

Gemlik deprem konusunda düzenlemeler

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Gemlik'in depremselliği konusunda yapılacak düzenlemeler konuşuldu.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, 696 sayılı KHK kapsamında Bursa'nın Gemlik ilçesinde yapılacak düzenlemelere ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Bakanlık bürokratlarının da katıldığı toplantı, basına kapalı yapıldı.