26 / 07 / 2024

Gemlik Küçükkumlaya meydan mı inşa ediliyor

Gemlik Küçükkumlaya meydan mı inşa ediliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, düzensiz ve çarpık yapılaşma nedeni ile merkezi bulunmayan Gemlik ’in Küçükkumla Beldesi ’ne meydan kazandırmak için beldedeki bir binanın yıkımını daha gerçekleştirdi.

Kadıköy Meydanı 1957 yılında yapılmış!

1957 yılında Anadolu Yakası'nda istimlak çalışmalarına başlanmış. İlk olarak Kadıköy Meydanı'nın düzenlenmesi işine girilmiş.

Marmara Denizi dün akşam da sallandı: Deprem uzmanı 4 senaryoyu açıkladı! 7.6 büyüklüğünde...

Dün akşam Marmara Denizi Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 3.4 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Prof. Dr. Okan Tüysüz'ün açıklamaları gündeme geldi. İşte o ayrıntılar...

Deprem uzmanından Marmara depremi uyarısı! Türkiye'deki depremler domino taşı gibi sıra sıra gidiyor!

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen depremin Marmara fay hattını rahatlatmadığını belirterek, Türkiye'deki depremlerin domino taşı gibi sıra sıra gittiğini açıkladı.

Prof. Dr. Ahmet Serbes uyardı: Erken uyarı sistemi bir deprem tahmini değildir!

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki iki deprem öncesi bazı cep telefonlarına deprem olacağı yönünde uyarı mesajı gitti. Telefonlara giden erken uyarı mesajıyla ilgili Prof. Dr. Ahmet Serbes, bu uygulamanın bir deprem tahmini olmadığını söyledi. 

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından Avcılar'daki 5 katlı binada çatlakların oluşması üzerine inceleme başlatıldı ve sonrasında bina mühürlendi.

Gemlik Körfezi'ndeki depremin sürpriz olmadığını açıklayan Doç. Dr. Irmak: Artçı depremler devam edecek!

Kocaeli Üniversitesi'nden (KOÜ) Doç. Dr. Serkan Irmak, Gemlik Körfezi'nde yaşanan depremlere '' Bizim burada karşılaştığımız hiçbir deprem sürpriz değil.'' diyerek, buna benzer büyüklükte çok sayıda depremin olduğunu belirtti.

Deprem sonrası Küçükçekmece'deki bina için kırmızı alarm! Hasar ihbarı üzerine bina incelemeye alındı!

Bugün Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedilirken, Küçükçekmece'deki 4 katlı binanın hasarlı olduğunda dair gelen ihbar üzerine inceleme başlatıldı. 

Gemlik Körfezi'ndeki 5,1 ve 4.5'lik depremler büyük Marmara depreminin öncüsü mü? Uzmanlar tek tek açıkladı!

Bugün saat 10.42'de Marmara Denizi'nde Gemlik Körfezi'nde 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde peş peşe deprem oldu. Söz konusu depremlerin ardından yine 'Büyük Marmara depreminin öncüsü mü?' sorusu akıllara geldi. İşte deprem uzmanlarının son dakika açıklamaları...

Marmara Denizi'nde 3 dakika arayla 2 deprem! Bakan Yerlikaya'dan son dakika deprem açıklaması!

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde 3 dakika arayla 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremlere ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir" dedi.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: Gemlik Körfezi'ndeki 3.5'lik deprem bir haberci! Marmara'da hazırlıklar hızlanmalı! 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Cuma günü Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 3.5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Peki bu deprem büyük İstanbul depreminin habercisi mi? İşte o açıklamalar...

Naci Görür'den tüyler ürperten deprem uyarısı!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dün Gemlik Körfezi'nde yaşanan depremle ilgili tüyler ürperten bir açıklama yaptı. 

İzmir Balıkçılar Meydanı projesinde usulsüzlükleri şikayet eden mühendise sürgün!

Balıkçılar Meydanı projesindeki usulsüzleri şikayet eden mimar Seyhan Çetin şeflikten mühendisliğe düşürüldü. 

Kadıköy Meydanı için tasarım yarışması başladı: Üç proje oylamaya açıldı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmalarıyla Kadıköy Meydanı tasarımı için üç proje oylamaya açıldı. 

Gemlik Küçükkumlaya meydan mı inşa ediliyor Haberi

Gemlik Küçükkumlaya meydan mı inşa ediliyor


Bursa Büyükşehir Belediyesi, düzensiz ve çarpık yapılaşma nedeniyle merkezi bulunmayan Gemlik’in Küçükkumla Beldesi’ne meydan kazandırmak için beldedeki bir binanın yıkımını daha gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Küçükkumla’da aynı dönem içerisinde ikinci binayı yıktıklarını belirterek, yapacakları düzenlemelerle birlikte Gemlik sahillerini Bursa’nın birer vizyon bölgesi haline getireceklerini söyledi.


7 katlı bina yerle bir


Bursa’nın tüm sahil beldeleriyle birlikte daha sağlıklı ve yaşanılabilir kent olması amacıyla kamulaştırması yapılan tüm alanları nefes alınabilecek mekanlarla donatan Büyükşehir Belediyesi, düzensiz ve çarpık yapılaşma nedeniyle kent merkezinden mahrum olan Gemlik’in Küçükkumla Beldesi’ne meydan yapmak için düğmeye bastı. Daha önce Küçükkumla İskelesi’ndeki büyük bir binayı kamulaştırarak yıkan Büyükşehir Belediyesi, yine aynı mekanda bulunan 7 katlı binanın yıkımını daha gerçekleştirdi.


Yeniliklerin başlangıcı


Yıkım çalışmalarını Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’la birlikte başlatan...