03 / 05 / 2024

Genç Mimarlar Projesi

Genç Mimarlar Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından Ankara, Manisa, Trabzon, Amasya, Kastamonu, Erzurum, Sivas ve Kayseri'de düzenlenecek olan Genç Mimarlar projesi başlıyor.

Genç Mimarlar Projesi'nde başvurular bugün sona eriyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen inşaat mühendisliği, mimarlık bölümü ve sanat tarihi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği "Genç Mimarlar" projesine başvurular bugün son buluyor.

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

Gençlere Bedava Tatil Fırsatı! Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Seyahatsever Projesi İle Hangi Detaylar Sunuluyor?

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gençlere bedava tatil yapma fırsatı geldi. Bakanlık tarafından başlatılan Seyahatsever Projesi 10 Temmuz’da başlayacak. Bedava tatil fırsatı sunan bu projeye 18-30 yaşındaki gençler başvuru yapabilecekler. İşte Gençlik Spor Bakanlığı’nın Seyahatsever Projesi detayları…

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, Kanal İstanbul projesi sınırları içinde yer alan Başakşehir’deki 12.5 milyon metrekarelik askeri alanın yapılaşmaya açılması için dava hazırlığında olduklarını söyledi. 

Öğrenciler dikkat acilen bakın! Aylık 20 bin TL destek ödemesi yapılacak! YÖK resmen açıkladı!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, Temel Bilimlerde Genç Beyinler Projesi kapsamında 100 doktora öğrencisi araştırma görevlisi için destek sağlanacak. Bu destek ile öğrencilere yurt dışında tez konuları üzerine araştırma yapabilmeleri için kişi başına aylık 20 bin TL'ye kadar bütçe ayrılacak.

TOKİ İlk Evim Projesi kuralarında en büyük pay gençlerin!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan TOKİ "İlk Evim, İlk İş Yerim" Projesi'nin 16 gündür devam eden 250 bin sosyal konut kurasında toplamda 43 bin 599 hak sahibi belli oldu. Aktarılan detaylara göre, TOKİ İlk Evim Projesi'ndeki kuralarda en büyük pay gençlerin oldu.

TOKİ Bayburt projesi için start verdi! Tam 367 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bayburt Gençosman projesi için düğmeye bastı. İşte ihale tarihi belli olan proje ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Asia Young Designer Awards için son başvuru tarihi 21 Mayıs!

Nippon Paint, ArchClub’ın 30 Nisan tarihinde gerçekleştireceği ve genç mimarların mesleki gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan online buluşmanın sponsoru oldu. 30 Nisan tarihinde saat 21:00’da başlayacak olan etkinlik için son başvuru tarihi 21 Mayıs olarak belirlendi.

İzmir Büyükşehir Belediye binasını genç mimarlar tasarlayacak!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, depremde hasar alan ve yıkılması planlanan büyükşehir binasının tasarımı için yarışma yapacak. 

Bergama Orman İşletmesi'nin gençleştirme projesi mecliste!

Bergama Orman İşletmesi tarafından gerçekleştirilen gençleştirme projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Beko, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gölbaşılı gençlere müjde! Üniversiteliler Caddesi Projesi geliyor!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı sosyal yaşamını canlandıracak ve gençlerin yeni gözdesi haline gelecek Üniversiteliler Caddesi Projesi’ni açıkladı.

Genç mimarlar ‘Altın Çekül mimarlık ödülleri’ için yarışıyor!

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen ve yapı sektörünün prestij ödülleri olarak bilinen ‘ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’ bu yıl 4 kategoride düzenleniyor.

GEMSS 2019 Sergisi 30 Kasım’a kadar uzatıldı!

Genç Mimarlar Seçkisi’nin sergisi yoğun ilgi nedeniyle 30 Kasım’a kadar uzatıldı. 6 Eylül tarihinde The Circle’da açılan sergiye seçkin 14 mimar katıldı.

GEMSS Genç Mimarlar Seçkisi 2019 tamamlandı!

The Circle tarafından düzenlenen GEMMS Genç Mimarlar Seçkisi ve Sergisi'nin seçim süreci tamamlandı. Seçilen 14 mimar ve projeleri yapılan bir toplantıda ilan edildi. 

Genç Mimarlar Projesi Haberi

Genç Mimarlar Projesi

18 Temmuz - 08 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan  proje kapsamında Ankara ve Manisa programlarına katılmaya hak kazanan adayların isimleri, http://www.gsb.gov.tr/Sayfalar/2707/2705/hakkinda.aspx adresinden ilan edildi. Trabzon, Amasya, Kastamonu, Erzurum, Sivas ve Kayseri illerinde gerçekleştirilecek programlara katılmaya hak kazanan adayların isimleri ise önümüzdeki günlerde belli olacak.


İnşaat mühendisliği, mimarlık ve sanat tarihi bölümlerinde lisans veya yüksek lisans eğitimi alan ya da bu bölümlerden mezun olmuş 18-29 yaş aralığındaki gençlerin katıldığı  Proje kapsamında, Osmanlı ve Selçuklu medeniyetlerine ait bazı mimarî eserler ile Anadolu'da öne çıkan çeşitli mimari yapıların gençlerimize tanıtılması ve bu mimarî yapılarının yerinde incelenmesi planlanıyor.




Amasya Objektif...