13 / 05 / 2024

Giresun kaçak yapı

Giresun kaçak yapı

İçişleri Bakanlığı tarafından Valiliklere geçen ay gönderilen yazıyla birlikte Trabzon’daki yaylalarda kaçak yapılan yayla evlerine yönelik yapılan yıkımların ardından Giresun Valiliği de harekete geçti.

Eyüp Muhcu: Kaçak yapılaşma yerleşim yerlerini savunmasız bıraktı!

TMMOB Genel Başkanı Eyüp Muhcu, Giresun'da yaşanan sel felaketinin nedenini kaçak yapılaşma olarak açıkladı...

Giresun'da kaçak yapılar yıkılıyor!

İçişleri Bakanlığı tarafından Valiliklere geçen ay gönderilen yazıyla birlikte Trabzon’daki yaylalarda kaçak yapılan yayla evlerine yönelik yapılan yıkımların ardından Giresun Valiliği de harekete geçti.

Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılaşma önlenemiyor!

Turizmde yıldızı parlayan Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılaşmanın önüne bir türlü geçilemiyor. Yaylalar gittikçe beton yığını haline geliyor. Giresun, Trabzon, Ordu, Rize ve Artvin’e bağlı yaylalarda 150 bin civarında kaçak yapı bulunuyor.

Giresun Bektaş Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkılacak!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, bir dizi ziyaret ve toplu açılış törenleri için Bulancak ve Piraziz ilçelerinde düzenlenen programlara katıldı. Canikli "Bektaş Yaylası'ndaki Kaçak yapıları yıkıyoruz ve yıkmaya da devam edeceğiz." dedi.

Ortofoto ve insansız hava araçları ile kaçak yapılaşmalar tespit edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ortofoto projesi kapsamında 2014-2015 yıllarında kentsel alanlarda, turizm ve kıyı bölgelerinde mevcut durum tespiti yapmaya devam ediyor.Ortofoto ve insansız hava araçları ile kaçak yapılaşmalar tespit edilecek.

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Başkan Karaosmanoğlu görüşmede, kaçak yapılaşma ve hafriyat konularında önemli mesajlar verdi.

Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanabilmesi belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirmesi gerekiyor. Kaçak yapı yaptırımları neler? Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Fırat Anlı: Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı, Gazi Köşkü Sosyal Tesislerinde yapılan ziyarette yaptığı konuşmada tarihi, kütürel doğal alanlarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Giresun kaçak yapı Haberi

Giresun kaçak yapı

Bu çalışmalar kapsamında Giresun ve Trabzon illeri tarafından ortak kullanılan Sis Dağı Yaylası’nın Giresun tarafındaki Çayırobası’nda Giresun İl Özel İdaresi ekipleri iş makineleri tarafından sabah saatlerinden itibaren yıkım işlemlerine başladılar.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Çayırobası’ndaki 10 kaçak yayla evi iş makineleri tarafından yıkılırken, jandarma ekipleri herhangi bir olumsuz duruma karşı yaylada tedbir aldı. Kaçak yapılar nedeniyle neredeyse yer kalmayan ve doğal güzelliği yok olan 2 bin 182 rakımlı Sisdağı Yaylası’nda yıkımların önümüzdeki günlerde de devam edeceği kaydedildi.

Sis Dağı Yaylası’nda Trabzon ve Giresun’un ortak kullandığı yüzlerce yayla evi bulunuyor. Yaylalardaki çarpık yapılaşmanın en kötü örneklerinin sergilendiği yaylada geçtiğimiz yıl ekim ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile başlanan yıkımlarda 11 ev yıkılmış ve gelen tepkiler üzerine yıkımlar tüm bölgede...