21 / 05 / 2024

Giresun yağış

Giresun yağış

Doğankent ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak nedeniyle ilçe merkezindeki bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Su baskını yaşanan evlerde vatandaşlar itfaiye yardımıyla tahliye edildi.

Giresun'daki 216 konut Eylül ayında teslim edilecek!

AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, 22 Ağustos 2020’de yaşanan meydana gelen sel felaketi sonrasında inşa edilen 216 konut ve 72 işyerinin, Eylül ayı içerisinde hak sahiplerine teslim edileceği açıklandı. 

Giresun Dereli'de yeni konutlar Eylül'de teslim edilecek!

Giresun'da geçtiğimiz sene 22 Ağustos tarihinde etkili olan sağanak sebebiyle sel ve heyelanlar yaşandı. Sel afetinden en çok etkilenen Dereli ilçesinde; afetzedeler için hazırlanan projede TOKİ tarafından yapılan 216 konut ve 72 iş yerinin inşası da büyük ölçüde bitirildi.

Giresun Yeni Dereli projesinde son durum ne?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun'da 22 Ağustos'ta yaşanan sel afetinin ardından gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin incelemeler yaptı.

Giresun Dereli'de konut ve iş yerlerinin inşaatı hız kesmiyor!

Giresun'da 22 Ağustos 2020'de yaşanan sel felaketinde büyük hasar gören Dereli'de ticari hayat büyük ölçüde normale döndü.

Giresun Doğankent'teki riskli binalar yıkılıyor!

Giresun'da 22 Ağustos tarihinde yaşanan selden en fazla etkilenen ilçelerden Doğankent'te, riskli binalar yıkılarak TOKİ tarafından modern bina ve iş yerleri yapılacak.

Giresun’da 200 yıllık tarihi evler UNESCO’ya aday!

Giresun'un Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan 200 yıllık tarihi evler; Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'ne aday oldu. 

Giresun Dereli'de 144 konut inşa edilecek!

Giresun'da 22 Ağustos'ta etkili olan sağanak nedeniyle yaşanan selde 19 bina yıkılmış 361 yapı ise hasar görmüştü. Bölgede afetzedeler için inşa edilecek 144 konut için inşaat çalışmaları başladı. 

Giresun Dereli'de yıkım çalışmaları tamamlandı!

Giresun'un Dereli ilçesinde 22 Ağustos tarihinde yaşanan selde zarar gören ve riskli olduğu değerlendirilen yapıların yıkımı tamamlandı.

TOKİ Giresun projesinin ihalesi yapıldı!

Giresun’da yaşanan sel felakati  sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından afetzedeler için Dereli’de inşa edilecek 142 konutun ihalesi gerçekleştirildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Giresun açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun'da yaşanan sel felaketine ilişkin, "TOKİ'nin Dereli'de yapacağı 142 konutun inşası için çalışmalara hemen başlanmıştır, Doğankent'te de 120 konut yapılacaktır" dedi.

Giresun’da evlerini boşaltanlara kira desteği!

Giresun’da sağanak sonucu 361 bina ile alt ve üst yapıda ağır hasarın oluştuğu selin izleri siliniyor. Selin vurduğu köylerdeki hasar alan evlerini boşaltanlar, güvenli yerlerde sağlanan kira desteği ile yeni yaşamlarını kuruyor.

Giresun'daki felaketi yanlış yapılaşma mı tetikledi?

Giresun'da 9 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketini incelemek üzere bölgeye giden CHP heyeti, incelemelerindeki tespit ve önerileri raporlaştırdı.

Sigorta sektörü Giresun ve Rize’deki sel felaketinin yaralarını sarıyor!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli yaptığı açıklamada, "Giresun ve Rize’de yaşanan sel felaketlerinin ardından da sigortalıların hasarlarının en kısa sürede tespiti ve hasar ödemelerinin yapılması için çalışmalarımıza başladık" dedi.

Giresun yağış Haberi

Giresun yağış


Giresun'daki etkili sağanak nedeniyle Doğankent ilçesinde bazı ev ve iş yerlerini su bastı, 4 ilçede ise toprak kayması nedeniyle köy yolları ulaşıma kapandı.


Doğankent ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak nedeniyle ilçe merkezindeki bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Su baskını yaşanan evlerde vatandaşlar itfaiye yardımıyla tahliye edildi.


Doğankent Belediye Başkan Vekili İlyas Patan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağış nedeni ile Küstük Deresi'nin taştığını, derenin önünde yer alan evlerin selden etkilendiğini söyledi.


İlçeye bağlı birçok köy yolunda ve arsalarda toprak kaymaları meydana geldiğini belirten Patan, şöyle konuştu:


"Taşkınların başka yerlere de zarar vermemesi için ekipler, su kanallarının yollarını değiştirdi ve taşkın olabilecek yerlere barikat yapıldı. Karayollarına bağlı stabilize ve asfalt yollarda da heyelan ve toprak kaymaları meydana geldi. Yolların işleyişi...