08 / 05 / 2024

gmsi beyan verme süresi

gmsi beyan verme süresi

GMSİ mükellefleri meskenlerde 3.300 TL, işyerlerinde ise 27.000 TL'den yüksek kira geliri elde etmeleri halinde beyanname veriyor. Peki, 2015 yılı GMSİ beyanname verme süresi ne zamandır?

Kira geliri elde edenler acil bakın! Kira gelirleri nasıl beyan edilir, nasıl hesaplanır Mart 2024?

Tapu sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresinin dolmasına artık sayılı günler kaldı. Peki Kira geliri nasıl beyan edilir, nasıl hesaplanır Mart 2024?

Kira gelir vergisi için son 13 gün uyarısı! Nasıl hesaplarım, nasıl beyan ederim 2024?

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi 1 Nisan 2024 tarihi itibarıyla resmen doluyor. Peki kira geliri nasıl hesaplanır, kira geliri nasıl beyan edilir 2024?

Kira geliri elde edenler için şimdi açıklandı: Kira gelir beyannamesinde bunlara dikkat! Kira beyannamesi verme 2024!

Ev sahipleri kira beyannamesi verme ile ilgili detayları merakla araştırıyor. İşte kiraların gerçek gider yöntemi ile beyanında idari yaklaşımlar ve konuyla ilgili alınan kararlar...

Hangi kira gelirleri beyan edilecek, hangileri beyan edilmeyecek?

Kira gelir vergisi beyanname verme sürecinde 1 hafta geride kaldı. Peki, 26 Mart akşamına kadar hangi kira gelirleri beyan edilecek, hangileri beyan edilmeyecek?

Kira geliri nasıl beyan edilecek?

2018 yılı kira gelir vergisi beyanname verme ve ilk taksit ödeme dönemi dün başladı. Peki, kira geliri nasıl beyan edilecek? Kira geliri ne zamana kadar beyan edilebilecek?

Kira gelir vergisi beyan süresi bitti mi?

Kira gelir vergisi için beyanname verme ve 1. taksiti ödeme süresi 1 Mart'ta başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyan süresi bitti mi? Beyannameler ne zamana kadar verilebilecek?

GMSİ beyanname verme süresi ne zamandır?

GMSİ mükellefleri meskenlerde 3.300 TL, işyerlerinde ise 27.000 TL'den yüksek kira geliri elde etmeleri halinde beyanname veriyor. Peki, 2015 yılı GMSİ beyanname verme süresi ne zamandır?

Kira gelir vergisi beyanname verme tarihi!

2014 yılında sahip oldukları mal ve hakları kiraya verenler, 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Mükellefler öncelikle kira beyanı veriyor. Peki, kira gelir vergisi beyanname verme tarihi ne zaman son?

Kira gelirleri için beyanname verme süresinin son günü 25 Mart!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler için beyan verilerek vergi ödeniyor. Kira gelirleri için beyanname verme süresinin son günü 25 Mart...

Kira geliri beyanında son tarih 25 Mart!

GEÇEN yıl içinde kira geliri elde edenlerin, bu gelirlerini beyan etmeleri için son haftaya girildi. Beyanname verme süreci 25 Mart tarihinde sona eriyor..

Emlak vergisi beyanname verme dönemi!

Taşınmaz mal sahiplerinin ödemeleri gereken vergi arasında emlak vergisi de bulunuyor. Emlak vergisi her sene belediyeye ödeniyor. Peki, vergi için ne zaman beyan verilir? İşte emlak vergisi beyanname verme dönemi...

Gelir vergisi beyan dönemi 2015!

Gerçek kişilerin 2014 yılında elde ettiği gelir unsurlarına ilişkin kazanç ve iratlar için, Yıllık Gelir Vergisi Beyanname verme süresi 1 Mart 2015 tarihinde başladı. Peki, gelir vergisi beyan dönemi 2015 ne zaman bitecek?

Belediyeye mal beyanı verme zamanı!

Gayrimenkul satın alan kimselerin, vergisel sorumlulukları nedeni ile belediyeye mal beyanında bulunmaları gerekiyor. Peki, belediyeye mal beyanı verme zamanı ne zaman? Mal beyanı nasıl verilir?

gmsi beyan verme süresi Haberi

gmsi beyan verme süresi

GMSİ beyanname verme süresi ne zamandır?

GMSİ mükellefleri meskenlerde 3.300 TL, işyerlerinde ise 27.000 TL'den yüksek kira geliri elde etmeleri halinde beyanname veriyor.


Beyannamelerin kanuni süresi içerisinde verilmesi gerekiyor. Peki, 2015 yılı GMSİ beyanname verme süresi ne zamandır?


GMSİ beyanname verme süresi, 1 -25 Mart tarihleri olarak belirleniyor. Ancak 2015 yılı kira gelir vergilendirme döneminde beyanname verme için süre 31 Mart'a kadar uzatıldı.


GMSİ beyannamesinin süresinde verilmemesi halinde nasıl verilmesi gerekir?

Beyannamenin süresinde verilmemesi durumunda pişmanlık talepli veya kanuni süresinden sonra beyanname verilebilir.


Pişmanlık Talepli Verilen Beyanname : Elde etmiş olduğunuz kira gelirleriniz ile ilgili beyannamenizi beyan döneminde beyan etmediyseniz 213 Sayılı Vergi Usul Kanunun 371. Maddesinde yer alan pişmanlık ve ıslah hükümlerinden faydalanarak beyannamenizi pişmanlık talepli olarak verebilirsiniz. 


Ancak; ödenecek verginiz çıkmaması halinde pişmanlık talepli...