05 / 05 / 2024

göç edenlerin arazileri ne olacak

göç edenlerin arazileri ne olacak

Büyükşehire göç edenlerin boş duran tarlaları yeniden ekilecek. Erzincan’da bin 500 dönüm tarlanın sahibinden vekalet alındı. Buraya 100 bin meyve ağacı dikilecek, ürünler de ihraç edilecek

Milli Emlak 34 ilde hazine arazileri satışı başladı...

Milli Emlak, Hazine arazileri listesi yayımlandığını açıkladı. Milli Emlak / arsa satışları 2024 ilanlarını yayımlandı. Buna göre, satılık hazine arazileri, arsalar için sudan ucuz fiyatlarını açıkladı. İşte haberin detayları...

Sakarya’ya göç artınca konut fiyatları resmen fırladı!

Sakarya, son dönemlerde büyükşehirlerden göç edenlerin tercih ettiği popüler illerden biri haline geldi. TÜİK’e göre Sakarya, Türkiye’nin en fazla iç göç alan 18’inci kenti oldu. Doğası, iş olanakları ve sunduğu eğitim imkânlarıyla birçok ihtiyaca cevap veren kentte, konuta talep artıyor.

Kentlerden köylere göçün en büyük nedenleri: Daha iyi konut ve yaşam koşulları!

2020'den beri İstanbul'dan göç edenlerin sayısı kademeli olarak artmaya devam ediyor. TÜİK verilerine göre, büyük kentlerden göçün temel nedenleri arasında “daha iyi konut ve yaşam koşulları” geliyor.

Hazine arazileri nedir? Hazine arazileri nereden, nasıl alınır? 

Bakan Mehmet Özhaseki'nin Hazine arazilerinin imara açılacağını söylemesinden sonra Hazine arazileri gündemde yer aldı. Peki, Hazine arazileri nedir? Hazine arazileri nereden, nasıl alınır? İşte detaylar...

Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de yüzde 33,2 azaldı: 1 yılda yaklaşık 400 bin yabancı geldi, 140 bin Türk gitti! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2022'de 399 bin 643 yabancı uyruklu Türkiye'ye göç ederken, 139 bin 531 Türk vatandaşının da yurt dışına göç ettiği belirlendi. Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de, 2021'e kıyasla yüzde 33,2 azaldı.

Depremden kaçanlar akın akın o şehre göçtü, belediye başkanı yardım çağrısı yaptı!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından bölgeden büyük bir göç dalgası başladı. Büyük afetin ardından yaşadıkları kenti terk edenlerin büyük bölümü ise o şehre adeta akın etti.

Çiftçiler dikkat! Deprem bölgesine mazot gübre desteği nakit ödenecek! Vefat edenlerin ödemesi mirasçılarına yapılacak!

Çiftçilere yapılacak destekleme ödemelerine ilişkin usul ve esaslarında yeni değişiklik yapıldı. Çiftçiler dikkat! Deprem bölgesine mazot gübre desteği nakit ödenecek! Vefat edenlerin ödemesi mirasçılarına yapılacak!

Borsada yaşananlar AK Partili ünlü ismi çileden çıkardı! Bu kişi görevden alınmalı!

Borsa İstanbul’da depremin ardından yaşananlara tepkiler artarken duruma isyan edenlerin arasına AK Partili ünlü bir isim de katıldı. Peki, “Bu kişi görevden alınmalı” diyen ünlü siyasetçi kim ve yaptığı paylaşımla kimi işaret etti?

Hazine'ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışında başvuru süresinin 31 Aralık günü biteceği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Hazine arazileri vatandaşlara açılıyor! Hazine arazisine ev yapmak isteyenlere harç ve KDV muafiyeti müjdesi!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen hazine arazileri için müjde geldi. Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika bilgisine göre, hazine arazileri vatandaşlara açılıyor. İşte detaylar...

Toyota'dan görülmemiş fiyat listesi! Bayiye koşan şaştı kaldı

Türkiye'de Japon yapımı otomobil tercih edenlerin en çok rağbet gösterdiği Toyota, küçük B sınıfında müşterilerine sunduğu sevilen model Yaris'in fiyatlarında indirim yaptı ancak indirime rağmen fiyatlar 500 bin liranın altına ne yazık ki düşmedi!

Yabancıların Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri imara açıldı!

Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef, ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın gündemden düşmeyen Kanal İstanbul güzergahında satın aldığı ‘tarla’ vasfındaki araziler de proje planlarının onaylanmasıyla tam olarak imara açılmış oldu. Arazilerin değeri katlandı.

Demirören'in Göktürk'teki arazilerinin imar planları iptal edildi!

Ziraat Bankası'nın, Demirören Holding 'ten aldığı  İstanbul Göktürk Kemer Country’deki golf sahası arazileri ile ilgili Yargıtay'dan karar geldi. 

göç edenlerin arazileri ne olacak Haberi

göç edenlerin arazileri ne olacak

Tarımın ihmal edilmesiyle köyden kente göç edenlerin geride bıraktıkları araziler yeniden keşfediliyor. Yıllardır büyük şehirlerde çalışan insanlar zaman içinde köydeki arazilerini unuttu. Vefat edenlerin çocukları ise bu arazileri hiç gidip yerinde görmedi. Bu nedenle binlerce dönümlük tarım arazisi boş halde kaldı. Yüz binlerce dönümlük arazi Anadolu illerinde kullanılmadan duruyor. Bu durumu tersine çevirmek isteyenler köylüleri bir araya getirerek bu arazileri işleme modelini geliştirdi. Bu kapsamda sadece Erzincan'da 700 bin dönümlük kullanılmayan arazi tespit edildi. 30-40 yıldır tarım yapılmadığı için organik üretime uygun olan hazine değerindeki bu tarlaların kazanılması için de 'gurbetten sılaya dönüş' projesi başladı.


DÖNÜM BAŞINA 50 LİRA KİRA

Kemah Kaymakamlığı, Tarımsal Yatırımcı Danışma Ofisi'nin (TARYAT) birlikte yaptığı projede arazi sahipleri tek tek aranarak nerede yaşadığı bulundu. TARYAT Proje Koordinatörü...