02 / 05 / 2024

Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi

Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ekosistem üzerindeki baskının azaltılması amacıyla Gökova Körfezi'nde denizde bırakılan av araçlarını kaldırılacak.

Korkmaz'dan Babalar Günü'ne özel indirimler: Hala hediye almadıysanız elinizi çabuk tutun

Korkmaz Babalar Günü'ne özel indirimler uyguladı. İşte Korkmaz Babalar Günü özel kampanyası...

Şok marketten Anneler Günü'ne özel aktüel kataloğu; 10 Mayıs Çarşamba günü raflarda! İşte fiyat listesi

Şok market Anneler Günü'ne özel bir katalog yayımlandı. Şok'un Anneler Günü özel ürünlerinin bulunduğu indirimli aktüel kataloğu oldukça ilgi uyandırdı. İşte detaylar...

Kadınlar gününe özel indirim bugün başladı! Pırlanta ve altın takılarda dev kampanya! Altınbaş 5 Mart fiyat listesi 

Altınbaş'ta kadınlar gününe özel her kadın üyelere gönderilen özel kodla birlikte, 5-8 Mart tarihleri arasında pırlanta ve altın takılarda dev kampanya başladı. İşte Altınbaş 5 Mart 2023 fiyat listesi.

Memura yüzde 30, asgari ücretlilere yüzde 55 zam geldi! Gözler özel sektörde! 2023 özel sektör maaş zamları...

Milyonlarca vatandaşın maaşı yeni yılla beraber zamlandı. Memura yüzde 30, asgari ücretlilere yüzde 55 zam geldi! Gözler özel sektörde! 2023 özel sektör maaş zamları...

İstikbal'de bu güne özel 100 üründe sepette yüzde 23 indirim kampanyası! Bu fırsat kaçmaz! 23 Ocak 2023 fiyat listesi

Cumhuriyetimizin 100. yıl coşkusunu müşterileri ile kutlamak isteyen İstikbal'de bu güne özel 100 üründe sepette yüzde 23 indirim hizmeti sizlerle.

Özel sektörde kritik maaş güncellemesi! Maaşı asgari ücretten fazla olanlara ne kadar zam yapılacak? Hemen bakın!

Asgari ücretin, 2023'te brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 TL şeklinde belirlenmesiyle beraber gözler özel sektöre döndü. Özel sektörde kritik maaş güncellemesi! Maaşı asgari ücretten fazla olanlara ne kadar zam yapılacak? Hemen bakın!

Gökova Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Gökova Gayrimenkul Limited Şirketi ESenyurt'ta Dilek Önecek tarafından kuruldu.

Hepsiburada’dan Anneler Günü’ne özel Arzum kampanyası. İşte Arzum blender setinin 26 Nisan 2022 güncel fiyatları...

Anneler Günü yaklaşırken markalar arka arkaya kampanyalar yapmaya başladı. Hepsiburada da bir çok markada özel güne özel indirimlerle kampanya başlattı. İşte Arzum blender setinin 26 Nisan 2022 güncel fiyat listesi...

Murat Kurum: Salda Gölü çevresinde kaçak yapıları yıktık!

Salda Gölü ve çevresi aynı marmara denizi gibi Özel Çevre Koruma alanı olarak ilan edilmesine ilişkin Bakan Murat Kurum'dan açıklama geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda 2 personel görevinden alındı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mesut Ağrakçe ve Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Pelin Ayşe Yağız görevden alındı. 

Muğla Gökova kıyıları imara açılacak mı?

Resmi Gazete’de 9 Temmuz tarihinde yayımlanan kararla kamu kurumlarının, çoğu sahil kıyılarında bulunan tesisleri özelleştirme kapsamına dahil edildi. Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi, “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ni nasıl koruyabiliriz?” başlıklı bir toplantı yaptı.

Gökova Körfezi'ndeki Karaca Adası'nın fiyatı 225 milyon TL'ye çıktı!

Muğla Gökova Körfezi'nde yer alan 316 bin metrekarelik Karaca Adası'nın fiyatı 50 milyon TL artırıldı ve 225 milyon TL'ye çıkarıldı.

Osman Gürün'den Gökova Körfezi’nin imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Gökova Körfezi’nde sit değişikliği yaparak turizm cennetini imara açmak ve betonlaştırmak istemesine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'den açıklama geldi.

Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi Haberi

Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ekosistem üzerindeki baskının azaltılması amacıyla Gökova Körfezi'nde denizde bırakılan av araçlarını kaldırılacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından yürütülen ''Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi'' kapsamındaki çalışmaya başlandı.


Gökova Yelken Kulübü ve Akdeniz Koruma Derneği'nin destekleriyle yürütülecek çalışmalarla Gökova Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi'nde denizde terk edilmiş av araçları temizlenecek.


Çalışmayla Gökova'da balıkçılığa kapatılan 6 alanın etkin ve sürdürülebilir korunması, hayalet ağların deniz ortamından uzaklaştırılarak ekosistem üzerindeki baskının azaltılması amaçlanıyor.


-Doğada çözünmüyor, yıllarca ava devam ediyor-           


Bilimsel çalışmalar, denize terk edilen av araçlarının çoğunun doğada çözünmediğini, pasif olarak avlanmaya devam ettiğini gösteriyor. Bu durum, kullanılan av aracının malzemesi, bulunduğu derinlik, dip coğrafi yapı...