20 / 05 / 2024

Google aramaları konut kredisi taleplerini etkiliyor

Google aramaları konut kredisi taleplerini etkiliyor

Google’daki arama trendleri ile tüketicilerin kredi kullanımı arasında büyük benzerlik var. Arama motorundan satış ilanlarını araştıranların sayısı arttıkça, konut ve ihtiyaç kredisi talebinde de artış yaşanıyor.

Kiralık konut talebi ilk defa satılık konut talebini geçti!

Emlakjet tarafından derlenen verilere göre, emlak aramalarında uzun zamandır görülmedik bir biçimde kiralık konut aramaları Mayıs 2023 itibarıyla ilk defa satılık konut aramalarını geçti.

Hollanda'ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'de yıkım neden fazla? 

Uzun süredir doğalgaz aramaları sebebiyle ülkenin kuzeyinde sürekli deprem meydana gelen Hollanda, dayanıklı yapı sorununu Türkiye’den çağrılan uzmanlar sayesinde çözüme kavuşturmuş. Peki Hollanda’ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'nin bu kadar fazla yıkım yaşamasının sebebi ne?

Bitcoin popülerliğini yitirdi! Google aramalarında son iki senenin en düşük seviyesinde!

Google aramalarında "bitcoin satın al" anahtar kelimesine ilgi 2 senenin en düşük seviyesini gördü!

Konut sigortası aramaları 3 kat arttı!

Pandemi sonrası isteğe bağlı sigortalara talep yeniden artmaya başladı. İnternetten yapılan konut sigortası aramaları faiz indirimlerinin de etkisiyle pandemi dönemine kıyasla son bir ayda 3 kat arttı.

Konut kredi faizleri düştü ev aramaları yüzde 84 arttı!

Haziran'da konut kredi faizlerinde yaşanan düşüşle beraber ev aramaları yüzde 84 yükseldi. İl bazında değerlendirildiğinde bir önceki aya oranla İstanbul ilinde yüzde 64, Ankara ilinde yüzde 89, İzmir ilinde yüzde 96, Bursa ilinde ise yüzde 89‘luk bir artış yaşandı.

5 milyon liradan pahalı konutlara değerli konut vergisi!

Yeni vergi paketi ile değerli konut vergisinin getirilmesinden sonra Dijital Hizmet Vergisi ile ABD'li teknoloji gibi şirketlerinden yüzde 7.5 vergi alınacağı da duyuruldu. Dijital Hizmet Vergisi en çok internet üzerinden kazanç elde eden Google, Facebook ve Amazon gibi büyük şirketleri etkileyecek.

Konut kredisi yapılandırması nedir, nasıl hesaplanır?

Son dönemlerde konut kredisi yapılandırmaları ile aramalar oldukça arttı. Peki, konut kredisi yapılandırma nedir, nasıl hesaplanır? İşte merak edilen detaylar....

Google 20 bin yeni konutun inşasına başlıyor!

Google, merkezinin bulunduğu San Francisco’da yaşanan konut krizini çözmek için 1 milyar dolarlık yatırıma hazırlanıyor. Şirket, 1 milyar dolarlık yatırımla 20 bin yeni konutun inşasına başlayacak.

Kiralık yazlık konut ilanı aramaları arttı!

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla, şehir hayatının yoğun temposundan uzaklaşıp yazın keyfini çıkarmak isteyenler için kiralık yazlık konut ilanları sahibinden. com’da en dikkat çekici başlıklar arasında yerini aldı...

2019’un ilk çeyreğinde konut aramaları yüzde 35 arttı!

Gayrimenkul sektörünün ilk çeyreğini değerlendiren Hürriyet Emlak Projeland CEO’su Andrew Olejnik, konut aramalarının yüzde 35 arttığını ve alıcıların konut için uygun fırsat beklediğini vurguladı.

Konut aramaları en çok mobilden yapılıyor!

Doğan Grubu bünyesindeki Hürriyet Emlak ve uluslararası gayrimenkul teknoloji firması Homsters işbirliğiyle çalışmalar yürüten Hürriyet Emlak Projeland, konut projesi arama verilerini açıkladı. 

Esenyurt'ta konut arayışı zirve yaptı!

Konut sektöründe artan kampanyalar online konut aramalarına hemen yansıdı. Sektörde faiz indiriminin duyurulduğu 7 Mayıs’tan bu yana internette ‘konut kredisi’ arama oranı, 4 katlık bir artış yaşadı.

Konut satışlarında artışın ilk sinyali!

Konut kredisinde kamu bankalarının başlattığı düşük faiz kampanyası konut alıcılarını harekete geçirdi. İnternette yapılan 'konut kredisi' aramalarında adeta patlama yaşanıyor. 

Google aramaları konut kredisi taleplerini etkiliyor Haberi

Google aramaları konut kredisi taleplerini etkiliyor

Merkez Bankası uzmanlarından Tolga Tiryaki’nin yaptığı araştırmaya göre Google’daki arama trendleri ile tüketicilerin kredi kullanımı arasında büyük benzerlik var. Arama motorundan satış ilanlarını araştıranların sayısı arttıkça, konut ve ihtiyaç kredisi talebinde de artış yaşanıyor.


Her ay faiz oranlarını gözden geçirirken, tüketici kredileri ve ticari kredilerde talebin önümüzdeki dönemde nasıl olacağını da dikkate alan Merkez Bankası’nın bunu tahmin etme konusundaki yeni yöntem arayışları sürerken, ilginç bir öneri geldi. Google arama motorundan satış ilanlarını araştıranların sayısı arttıkça, konut ve ihtiyaç kredisi taleplerinde de artış yaşandığı tespit edildi. Merkez Bankası kredi talebinin seyrini tahmin edebilmek için en büyük 15 banka ile yapılan Banka Kredileri Eğilim Anketi (BKEA) ve Tüketici Eğilim Anketi’nden yararlanıyor. Bu anketlerde, gelecek üç aya ilişkin beklentiler soruluyor ve sonuçlara göre...