30 / 04 / 2024

GSYF Fonları satış

GSYF Fonları satış

Girişim sermayesi yatırım fonları (GSYF) portföy yönetim şirketleri ile girişim sermayesi portföy yönetim şirketleri tarafından kurulabilecek, Girişim sermayesi yatırım fonları katılma payları nitelikli yatırımcılara satılacak

Altın fonlarına talep patladı! Altın fonlarına yatırım yapanların sayısı 500 bine dayandı!

Küresel piyasalardaki belirsizlikler ile birlikte yeniden altının yıldızı parladı. Yatırımcılar yeniden güvenli liman olarak görülen altına yatırıma yönelirken, uzmanlar fiziki altın veya hesaptan alım satım yerine altın fonlarına yatırımın daha cazip olduğunu belirtiyor.

Binance ülke varlık fonları ile hisse satışı için görüşme yapıyor!

Dünyanın en büyük kripto para işlem platformu Binance, ülke varlık fonları ile hisse satışı için görüşmelere başladı. 

Varlık fonu satılıyor!

Varlık fonu, yapılan değişiklikle ‘yatırım fonlarına ilişkin esaslar tebliği' kapsamına alındı. Peki bu ne demek oluyor? Varlık fonu satılıyor mu? İşte tüm merak edilenler...

Ferit Şahenk, İstinyePark'taki hisselerini Katar'a satıyor!

Varlık satışını sürdüren Ferit Şahenk, İstinyePark’ta yüzde 42’lik hissesini dünyanın en büyük fonlarından olan Qatar Holding LLC'ye 1 milyar dolara satıyor.

Metrika Investments, Neva Towers'ın 56 bin 158 metrekarelik ofis katlarını satın aldı!

Rusya'nın önde gelen ticari gayrimenkul yatırım fonları arasında yer alan Metrika Investments, Rönesans’ın Moscow City'de hayata geçirdiği Neva Towers'ın toplam 56 bin 158 metrekarelik ofis katlarını satın aldı.

İş Portföy gayrimenkul yatırım fonlarıyla büyüyor!

Eylül 2019 itibarıyla 46,5 milyar TL’lik portföy büyüklüğüne sahip İş Portföy, hem yatırım ve emeklilik fonlarında hem de gayrimenkul yatırım fonu (GYF) ile girişim sermayesi yatırım fonunu (GSYF) kapsayan alternatif yatırım araçlarıyla büyüyor.

Gayrimenkul yatırım fonlarında yeni düzenleme!

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği kapsamında yeni düzenlemeler yapıldı. Buna göre, satışlar 6 ay içinde başlayabilecek, Yapı kayıt belgesi alınan yapılar da fon portföyüne alınabilecek...

QInvest yeni yatırım fonları geliştirecek!

Yatırım fonu pazarında rekabetin yeni adı faizsiz ürünler oldu. Sene başında Ergo Portföy’ü satın alarak pazara hızlı giriş yapan QInvest, yeni fonlar çıkartarak bir adım öne geçmek istiyor.

RE-PIE Portföy'ün ilk arsa-arazi fonu satışa hazır!

Türkiye'nin ilk AVM fonlarını kuran RE-PIE Portföy, şimdi de ilk arsa-arazi fon payını satışa hazırlamış oldu.

Türkiye'nin tanıtımı için gayrimenkul fonları birleştirilmeli!

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda Türkiye'nin tanıtımına yönelik kullanılan fonların tek çatı altında toplanması durumunda yabancıya konut satışının 2-3 yıl içinde 23 binden 90 binlere çıkabileceği belirtildi.

Mardan Palace satılıyor!

Rus oligark İsmailov'un 1.5 milyar dolara yaptığı Mardan Palace satılıyor. Oteli, ABD'li fonların desteklediği SBK Holding istiyor. Otel, 325 milyonTL başlangıç bedeliyle satışa çıkacak

RESICON ile Kuzeybatı konut satışında yeni dönem başlattı!

RESICON ve KUZEYBATI; Türkiye’de yatırım yapmayı planlayan yerli veya yabancı gayrimenkul firmalarının, yatırım fonlarının ve inşaat şirketlerinin; proje geliştirme, satış, pazarlama ve satış sonrası hizmet kapsamında yeni bir dönem başlatıyor.

Yabancı fonların Türkiye ilgisi MIPIM 2015 ile arttı!

MIPIM'de atağa geçen Türk şehirlerini, firmalar da takip etti. Yeni projelerini satışa çıkaran firmalar, fonların ilgisini çekti.

GSYF Fonları satış Haberi

GSYF Fonları satış


Girişim sermayesi yatırım fonları (GSYF) portföy yönetim şirketleri ile girişim sermayesi portföy yönetim şirketleri tarafindan kurulabilecek, GSYF katılma payları nitelikli yatırımcılara satılacak. GSYF toplam değerinin asgari yüzde 80'i girişim sermayesi yatırımlarından oluşacak. Girişim sermayesi yatırımı, doğrudan veya dolaylı ortaklık, girişim şirketlerine borç ve sermaye finansmanının karması olarak yapılandırılmış finansman sağlama, girişim şirketlerinin ihraç ettiği borçlanma araçlarını satın alma gibi farklı yöntemlerle yapılabilecek. 


Sermaye Piyasası Kurulunun Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Girişim sermayesi yatırım fonlarma ilişkin esasları düzenlemek amacıyla hazırlanan Tebliğ, girişim sermayesi yatırım fonlarının kuruluşlarına, faaliyet ilke ve kurallarına, katılma paylarının ihracı ile bunların nitelikli yatırımcılara satışına, ihraç belgesine, yatırımcılarının bilgilendirilmesine, tasfiye ve sona ermelerine ilişkin esasları kapsıyor. Tebliğ 1 Temmuz 2014 itibarıyla yürürlüğe girecek. 


YATIRIM...