28 / 08 / 2024

GSYH ikinci çeyrekte küçüldü

GSYH ikinci çeyrekte küçüldü

OECD'nin yılın ikinci çeyrek büyüme verileri açıklandı. Buna göre, OECD bölgesinde bu yılın ilk çeyreğinde yüzde eksi 1,8 olarak gerçekleşen büyüme, yılın ikinci çeyreğinde yüzde eksi 9,8 olarak gerçekleşti.

Genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 16,3 oranında! İşsiz sayısı arttı...

Türkiye'de işsizlik oranı ikinci çeyrekte değişim göstermeyerek yüzde 8,8 seviyesinde gerçekleştiği açıklandı. İşsiz sayısı 23 bin kişi artarak 3 milyon 156 bin kişi olduğu kaydedildi.

Emekli maaşlarının milli gelire oranında Türkiye sondan ikinci sırada!

2021'de emekli/yaşlı ve dul/yetim maaşlarının GSYH’den aldığı pay Türkiye’de yüzde 6,1 olarak gerçekleşti. Türkiye, sondan ikinci sıraya yerleşirken, AB ortalaması yüzde 13 şeklinde belirlendi. 

Hollanda'da yeni konut satışları çakıldı! Yüzde 56,2'lik sert düşüş!

Hollanda'da yeni konut satışlarında dert düşüş gözlemlendi. Bu kapsamda ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 56,2 azaldı.

Yüksek faizler lüks gayrimenkul satışlarını da tepetaklak etti!

Yüksek kredi faizleri emlak piyasasının en üst dilimini bile etkiledi. Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre, lüks konut satışları ikinci çeyrekte geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 13 düştü.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ikinci çeyrekte yüzde 5,7 arttı!

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı 2023 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 5,7 arttı.

Goldman Sachs, Fed'in hangi tarihten itibaren faiz indirimi yapacağını açıkladı!

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Fed'in faiz indirimine 2024 ikinci çeyrekte başlamasını bekliyor. Şirket ekonomistleri, "Çeyrek başına 25 baz puanlık kesinti öngörüyoruz ancak bunun hızı konusunda emin değiliz" ifadesini kullandı.

Merkez Bankası, 3 ayda 132 ton altın sattı!

Dünya Altın Konseyi’nin (WGC) raporuna göre, TCMB ikinci çeyrekte 132 tonluk altın sattı. İşte detaylar...

Kredilerde kriz büyüyor: 10 başvurudan 8'ine ret!

Finansmana Erişim Anketi’nin “2023 Nisan-Haziran” dönemi sonuçlarına göre, her 10 şirketten 8’i ikinci çeyrekte finansmana erişimi zorlaştı. İşte detaylar...

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi ikinci çeyrekte yüzde 2,1 arttı!

Türkiye İMSAD yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen Aylık Sektör Raporu’nun eylül ayı sonuçlarını yayımladı. Rapora göre; yılın ikinci çeyreğinde üretim yüzde 2,1 oranında yükseldi. İşte detaylar...

Türkiye ikinci çeyrekte 7,6 büyürken ekonomistler büyüme verilerini tek tek değerlendirdi

Ekonomistler çeyreklik bazda yatay rakamlar görülse de senenin bütününde % 5'lik büyümeye ulaşılabileceğini dile getiriyor.

Rakamlar açıklandı! Türkiye, 2022’nin ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 büyüme kaydetti!

Türkiye İstatistik Kurumu, bu yılın ikinci çeyreğine (nisan-haziran) ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) rakamlarını açıkladı. Yılın ikinci çeyreğinde 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 7,6 artış gösterdi. İşte haberin devamı..

İşsizlik oranı, ikinci çeyrekte yüzde 10,6 olarak kaydedildi!

TÜİK, 2022 sene ikinci çeyrek işsizlik rakamlarını duyurdu. Buna göre senenin ikinci çeyreğinde işsiz sayısı 43 bin kişi düştü. İşte TÜİK verileri...

Savaş sonrası Rusya ekonomisi 180 derece döndü!

Rusya ekonomisi, tümü Ukrayna’ya açtıkları savaşla geçen ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 4 daraldı. Savaşın ve yaptırımların etkilerinin henüz çok yansımadığı ilk çeyreği yüzde 3,5 büyümeyle geçiren Rusya'nın keskin küçülmeyi gösteren son verileri ekonominin neredeyse 180 derece tersine d

GSYH ikinci çeyrekte küçüldü Haberi

GSYH ikinci çeyrekte küçüldü

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) bölgesinde, küresel olarak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını önlemek için alınan tedbirlerin etkisiyle bu yılın ikinci çeyreğinde reel Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) yüzde 9,8 daraldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; OECD'nin yılın ikinci çeyrek büyüme verileri açıklandı. Buna göre, OECD bölgesinde bu yılın ilk çeyreğinde yüzde eksi 1,8 olarak gerçekleşen büyüme, yılın ikinci çeyreğinde yüzde eksi 9,8 olarak gerçekleşti.

Söz konusu düşüş, OECD bölgesinde kaydedilen en yüksek düşüş olarak kayıtlara geçti. OECD, daralmayı “Finansal krizin en yoğun olduğu 2009’un birinci çeyreğindeki yüzde 2,3 küçülmeden önemli ölçüde daha büyük küçülme” olarak nitelendirdi.

Geçici veriler baz alınarak yapılan hesaplamada, büyük ekonomilerden İngiltere’de aynı dönemde büyüme yüzde eksi 2,2'den yüzde eksi 20,4’e gerileyerek önemli bir düşüş kaydetti....