03 / 05 / 2024

gümrüksüz saklama merkezi

gümrüksüz saklama merkezi

Piyasaya likidite sağlanması amacıyla bankalarca toplanan fiziki altının en azından belli bir oranının Türkiye'de saklanmasına ilişkin sistem geliştirilmesi amacıyla bölgesel gümrüklü ve gümrüksüz saklama merkezi kurulması planlanıyor.

Kiracı mağduru ünlü doktor isyan etti: Bu ülkede yapılacak en mantıksız yatırım, evini kiraya vermek!

Kiracısıyla yaşadığı sıkıntılarla gündeme gelen Uzman Doktor Dağıstan Ayan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Bu ülkede yapılacak en mantıksız yatırım, evini kiraya vermek!" diyerek isyan etti. İşte Dağıstan Ayan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan duyurdu! Tüm kentlerdeki sağlıksız ve riskli yapı stoku yenilenecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Dünya Şehircilik Günü” kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuştu. Karaaslan, "Tüm kentlerimizdeki sağlıksız ve riskli yapı stokunu yenilemekte kararlıyız” dedi.

Türkiye’de, gıda fiyatları 38 aydır aralıksız artıyor! Küreselde ise 2,5 yılın dibinde...

Dünya gıda fiyatları, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre 2,5 yılın en düşük seviyesini gördü. Türkiye'de ise 38 aydır aralıksız artış devam ediyor. 

İbraz edilen karşılıksız çek adedi ekim ayında yükseliş gösterdi

Takasbank Çek Takas Sistemine göre ibraz edilip karşılıksız kalan çek sayısı ekim ayında hızlı bir yükseliş gerçekleştirdi. Buna göre karşılıksız çek tutarı bir önceki ayda 2,66 milyar Türk Lirası'ndan 6,03 milyar Türk Lirası'na çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

Akbank açıkladı... 2 gün içerisinde bunu yapana 2 bin TL karşılıksız olarak verilecek

Bankalar müşterilerini çekmek için kampanya yürütmeye devam ediyor. En çok kampanya yapan bankalardan biri haline gelen Akbank da müşterilerine karşılıksız 2 bin TL verecek. Ancak parayı almak isteyenlerin yapması gereken bir şey var.

Türkiye'de gıda fiyatları 34 aydır aralıksız artıyor!

Gıda fiyatları dünyada 26 ayın en düşük seviyesini görürken Türkiye’de ise 34 aydır artışına aralıksız devam ediyor.

Gıda fiyatları dünyada dibi görürken, Türkiye’de aralıksız 33 aydır yükseliyor!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) derlediği verilere göre, küresel gıda fiyatları mayısta şeker ve et fiyatlarındaki zamlara karşın son 2 senenin minimum seviyesine geriledi. TÜİK’in paylaştığı veriler ise, Türkiye'deki gıda fiyatlarının aralıksız tam 33 aydır arttığını gösteriyor.

Avrupa Birliği'nden yenilik! Gümrüklerde reform planı kapsamında bakın ne olacak?

Avrupa Birliği’nin yeni bir kurum ve veri merkezi kurma planlarını yapmasıyla gündem oldu. Bu planların , artan ticaret hacmi karşısında gümrük denetimlerini daha da etkinleştirmek ve bürokratik işlemleri minimize etmek amacıyla yapıldığı biliniyor.

Devletten 15 bin TL ödeme geliyor! Üstelik karşılıksız ve geri ödeme şartı olmadan!

ASHB'nin son dakika duyurusuna göre, devlet tarafından tamamen geri ödemesiz ve karşılıksız olarak 15.000 TL yardım verileceği bildirildi. Bayram öncesinde hanelere büyük bir destek olacak olan yardım ile ilgili merak edilenler haberimizde...

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar '' Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar'' diyerek kaçak yapılarda oturulmamasının önemini vurguladı.

Öksüz yetim maaşını kimler alabilir? Öksüz yetim yardımı nasıl alınır? Babadan yetim aylığı ne kadar?

Öksüz yetim maaşı gündemde yer alan konulardan bir tanesidir. Öksüz yetim maaşı nasıl alınır, Öksüz yetim maaşına nasıl başvuru yapılır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

Nef Vakfı’ndan üniversite öğrencilerine karşılıksız eğitim bursu!

2015'ten günümüze; insanlığa sosyal, kültürel, çevresel ve ekonomik yarar sağlayarak, daha iyi bir toplum oluşması için farkındalık faaliyetlerini hız kesmeden sürdüren NEF Vakfı, üniversite öğrencilerine karşılıksız eğitim bursu veriyor...

Annelere müjde! Başvuran PTT'den 1300 TL'lik desteği kapacak! Karşılıksız ve geri ödemesiz! Görmeyen kalmasın!

Devlet kurum ve kuruluşları, yardıma muhtaç vatandaşlara pek çok alanda yardım ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 50'den fazla destek projesi yürütürken, annelere 1300 TL destek fırsatı sundu! Karşılıksız ve geri ödemesiz! Görmeyen kalmasın!

gümrüksüz saklama merkezi Haberi

gümrüksüz saklama merkezi


Yurtiçi Tasarrufların Artırılması ve İsrafın Önlenmesi Programı'nda yer alan  altın saklama hizmetlerinin geliştirilmesi kararı çerçevesinde bölgesel gümrüklü ve gümrüksüzsaklama merkezi kurulacak.


Hem halka güven vermesi hem de piyasaya likidite sağlanması amacıyla bankalarca toplanan fiziki altının en azından belli bir oranının Türkiye'de saklanmasına ilişkin sistem geliştirilmesi amacıyla bölgesel gümrüklü ve gümrüksüz saklama merkezi kurulması planlanıyor. 


Konuyla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Borsa İstanbul (BIST) Genel Müdür Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, bir bölümü gümrüklü antrepo olmak üzere bölgesel saklama merkezi kurulması projesinin Yurtiçi Tasarrufların Artırılması ve İsrafın Önlenmesi Programı'nda yer aldığını söyledi.


Yatırımcıların ihtiyaçlarına göre hizmet verebilecek bir saklama merkezinin hizmete alınmasının Borsa İstanbul'un öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurgulayan Dönmez, "Özellikle yurt dışında faaliyet gösteren kuruluşların bu yolla Türkiye'de başta altın olmak üzere kıymetli...