15 / 05 / 2024

Gümüşhanede binalarda yıkılma tehlikesi

Gümüşhanede binalarda yıkılma tehlikesi

Gümüşhane Merkeze bağlı Hasanbey Mahallesi Şehit Özkan Şişman Sokak'taki bir inşaatın temel kazısı sırasında, üç kattan oluşan iki binanın dış cephesinde bulunan merdivenler çöktü.

Gümüşe büyük talep! Gümüş yatırımcıları dikkat! Uzmanından 'kriz' uyarısı...

Modern elektrik sanayinin gelişmesi ve altın fiyatlarını yükselmesi ile gümüşe ilgi arttı. Gümüşte talep patlaması yaşanırken uzmanından 'kriz' uyarısı geldi. İşte ayrıntılar...

Betorname Japonya'da da yıkım yarattı! Prof. Dr. Cenk Yaltırak: Dönüşümün betona gömülmesi büyük israf!

Deniz jeoloğu ve jeofizikçi, İTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, X sosyal medya hesabından Japonya'da deprem sonrası yaşanan yıkım ile ilgili bir paylaşım yaptı ve dönüşümün betona gömülmesinin büyük bir israf olduğuna dikkat çekti. İşte Yaltırak'ın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Vakıf GYO Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü'nü kazandı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Türkiye Kalite Derneği'nin verdiği ve iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan "Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü"nü kazandı.

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

Gümüş tam 5 yıl boyunca aralıksız kazandıracak! Uzman isim rakam vererek yatırımcılara seslendi!

Gümüş fiyatlarında son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Son zamanlarda gümüşün dalgalanması yatırımcılarını endişelendirmeye başladı. Ekonomi yazarı Barış Soydan ise gümüşün 5 yıl boyunca kazandıracağını söyleyerek yatırımcıların içini rahatlattı. 

Gümüş fiyatlarında yükselişler bekliyorum diyen İslam Memiş rakam verdi! 

Gümüşün gram fiyatı 21 lira seviyesine yükseldi. Son zamanların en yüksek seviyesini test eden gümüş için Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ''gümüş fiyatlarında yükselişler bekliyorum'' diyerek rakam verdi.

Evi olanlar aman dikkat! O ödemeler için resmen son 3 güne girildi, büyük cezası var!

Evi olanlar aman dikkat! O ödemeler için resmen son 3 güne girildi, büyük cezası var... İşte emlak vergisi ile ilgili detaylar...

Belediyede işe girmek isteyenlere müjde! Büyükşehir Belediyesi personel arıyor! Başvurular bitmek üzere acele edin!

İstanbul’da iş arayanlara güzel haber. Büyükşehir Belediyesi o kadrolarda personel alacağını duyurdu. İşte detaylar!

Altını olanlara kötü haber! Az önce tek tek açıklanan bu rakamları görenin dünyası yıkıldı! 30 Mart 2023 altın fiyatları

Altını olanlara resmen kötü haber geldi. Gram altın yeni güne düşüşle başladı. Az önce tek tek açıklanan bu rakamları görenin dünyası yıkıldı. İşte 30 Mart 2023 altın fiyatları...

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Oturduğumuz ev sağlam mı? Depreme karşı dayanıklı mı? Yıkılma riski var mı? İşte bu soruların yanıtları...

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve toplam 10 ili etkileyen deprem felaketleri bölgede büyük hasarlara ve can kayıplarına yol açtı. Ülkemizin deprem kuşağında olması sebebiyle şimdi herkes aynı soruları soruyor: “Oturduğum ev sağlam mı? Ne kadar güvenilir? Yıkılma riski var mı?”

Uyuyan dev gümüş uyanıyor! Uzmanlar gümüşte peş peşe tarih ve fiyat verdi!

Bir dönem yatırımcının gözdesi olan gümüşle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Dünyanın en büyük otoriteleri, uzunca bir süredir yükselişi altının gerisinde kalan gümüşün büyük bir sıçrama yaparak, altına fark atacağını öngörüyor. Peki bu iddianın dayanağı ne, gümüşün yükselişinin ardındaki hangi

Sosyal yardım ödemelerinde büyük sürpriz! Yaşlı aylığı, engelli aylığı, Evde bakım parası, SED desteği.. Hepsi zamlandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım ödemeleri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Sosyal yardım ödemelerinde büyük sürpriz! Yaşlı aylığı, engelli aylığı, Evde bakım parası, SED desteği.. Hepsi zamlandı!

Gümüşhanede binalarda yıkılma tehlikesi Haberi

Gümüşhanede binalarda yıkılma tehlikesi

Gümüşhane'de yıkılma tehlikesi bulunan 6 binada yaşayanlar tahliye edildi.


Merkeze bağlı Hasanbey Mahallesi Şehit Özkan Şişman Sokak'taki bir inşaatın temel kazısı sırasında, üç kattan oluşan iki binanın dış cephesinde bulunan merpenler çöktü.


Çökme nedeniyle inşaat alanındaki çalışmalar durduruldu. Gümüşhane Belediyesi ekipleri, bu binalar ile inşaat alanı yakınındaki 4 binayı daha, olası yıkılma tehlikesine karşı boşaltma kararı aldı.


Karar üzerine 6 binadaki 24 dairede yaşayanlar, inşaat firmasının işçilerinin de yardımıyla tahliye edildi. Ailelerin bazılarının firma tarafından kiralanan evlere taşındığı, bazılarının da otellere yerleştirildiği öğrenildi.


Tahliye edilen evler, zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.


AA



Haber Taka Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Gümüşhane’de kooperatif yapmak için boşaltılan alanın etrafındaki 2 evin balkon ve diğer uzantıları sabah saatlerinde büyük bir gürültüyle yıkıldı.


Hasanbey Mahallesi, Hasanbey Caddesi, Şehit Özkan Şişman Sokak'ta bulunan evlerin...