05 / 05 / 2024

Güneydoğuda konut fiyatları azaldı mı

Güneydoğuda konut fiyatları azaldı mı

Suriyeli mültecilerin talebiyle sınır kentlerinde şişen konut fiyatları gerilemeye başladı. Şanlıurfa’da satılık evlerin fiyatı 1 yılda ortalama yüzde 6, Gaziantep’te yüzde 4 geriledi.

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut fiyatları ne olacak? 

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği yeni bir konut sahibi olmak isteyenler tarafından merak edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından konut fiyatları ile ilgili çarpıcı bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım...

İngiltere'de konut fiyatları mart ayında düşüş gösterdi!

Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları, mart ayında aylık bazda yüzde 0,1 kadar düştü, senelik bazda yüzde 0,3 yükseliş göstermiş oldu.

Konut fiyatlarının artış ivmesi normalleşme eğilimi gösteriyor!

Habertürk yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında Ocak'ta yüzde 2.3 ve son bir senede yüzde 68 artan konut fiyatlarının artış ivmesi normalleşme eğilimi gösterdiğini belirtti. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın o yazısı...

Merkez Bankası açıkladı: Konut fiyatları yüzde 68 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan resmi verilere göre, ortalama konut fiyatları 2024 yılının Ocak ayında yıllık bazda yüzde 68 artış gösterdi.

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıların gözünü yurt dışına çevirdi!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, Türkiye’de her geçen gün artan konut fiyatlarından dolayı yatırımcıların gözünü yurtdışındaki alternatiflere çevirdiğini söyledi.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2020 yılından bu yana en güçlü başlangıcını yaptı!

İngiliz konut piyasası 2024'ün başında yeniden canlanma sinyalleri verirken ortalama konut fiyatları 2020 yılından bu yana yıla en güçlü başlangıcını yaptı.

Konut fiyatları yüzde 86,5 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan rakamlara göre ortalama konut fiyatları 2023 yılının Ekim ayında yıllık bazda yüzde 86,5 artış gösterdi. 100 metrekare büyüklüğündeki bir konutun ülke genelindeki ortalama fiyatı 3 milyon liranın üzerine çıktı.

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşları çileden çıkarttı! İstanbul'da yaşayanlar oraya göç ediyor!

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşları çilenden çıkarttı. Özellikle İstanbul gibi büyük ve kalabalık şehirlerde konut fiyatları rekor seviyelere yükseldi. İstanbul'da yaşayanlar oraya göç etmeye başladı.

Almanya’da konut fiyatları fahiş oranda artınca Almanlar köylere göç etmeye başladı!

Büyük kentlerde konut fiyatlarının fahiş oranda artmasından sonra Almanlar, köylere yönelmeye başladı. Ayrıca, evden çalışma sistemi de köye göçü hızlandırdı.

Konut fiyatları yüzde 90,3 arttı! İstanbul'da ortalama fiyatlar ilk kez 4 milyon TL'yi geçti!

TCMB tarafından açıklanan verilere göre, ortalama konut fiyatları 2023 Ağustos'ta yıllık bazda yüzde 90,3 artış gösterdi. Aktarılan detaylara göre, mega kent İstanbul'da ise ortalama fiyatlar ilk defa 4 milyon TL'yi aştı.

Konut fiyatlarındaki artış hızı 1,5 yıl sonra ilk kez çift hanede! Konut fiyatlarında son durum ne? 

Son günlerde hızla yükselen ev fiyatları sık sık gündem oluyor. Konut fiyatlarındaki artış hızı 1,5 sene sonra ilk defa çift haneye indi. Peki konut fiyatlarında son durum ne? 

Konut fiyatlarında zirve görüldü mü? Ev alacaklar hemen bakın! Fiyatlar düşecek mi? 

Ekonomist Alaattin Aktaş, konut fiyatlarında zirvenin görülmüş olabileceğine dikkat çekerken, konut fiyatlarında düşüşün güçlü bir olasılık olmadığını dile getirdi. 

Konut fiyatlarındaki artış 600 bin TL'ye kadar ulaştı! Fahiş fiyat deprem de dinlemedi!

Deprem felaketi öncesinde de zaten kritik seviyede olan barınma sorunu, bölgeden farklı illere ilişkin taşınma hareketinin ardından yeniden fahiş fiyatlarla yeniden gündem oldu. Konut fiyatlarındaki artış 600 bin TL'ye kadar ulaştı! Fahiş fiyat deprem de dinlemedi!

Güneydoğuda konut fiyatları azaldı mı Haberi

Güneydoğuda konut fiyatları azaldı mı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeliler, başta Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Hatay ve Mersin olmak üzere Türkiye’nin birçok iline yerleşmeye başladı. Bu durum, bu bölgelerde başta kiralık ev olmak üzere satılık konut bulmayı da zorlaştırmıştı. Talep yükselince bunu fırsat bilen ev sahipleri önce kiralara zam yaptı, kiralık bulunamayınca satılık evlerin fiyatları da hızla yükselişe geçti. Hatta bazı ev sahipleri mevcut kiracılarını çıkarıp, daha yüksek fiyata Suriyeliler’e ev kiralamaya başladı. Yaklaşık 2 yılda Suriye sınırındaki ve çevresindeki illerde yaşanan bu suni fiyat artışı, başka bir deyişle fiyat balonu, artık sönmeye başladı. Söz konusu illerde satılık ev fiyatlarında gerileme başladı.

Düşüş % 6’yı buldu

GYODER ile REIDIN tarafından hazırlanan ve 32 şehri kapsayan emlak endeksleri, Türkiye’deki konut fiyatlarındaki artışı gözler önüne sererken, Suriye...