06 / 05 / 2024

günlük kialık evler yasalmı

günlük kialık evler yasalmı

Ev Turizmi Derneği Başkanı Daniş, yatırım amaçlı olarak alınan konutların turizm sektörüne yöneldiğini söyledi. Daniş “Fiyatlar Nişantaşı’nda 200 Euro’ya kadar çıkıyor” dedi.

Günlük ev kiralamada 100 gün sınırı deliniyor: Evler, 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor!

Güvenlik zafiyeti ve vergi kaybına neden olduğu için günlük ev kiralamada 100 gün sınırı da deliniyor. 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor ya da 4 aylık tutuluyor ve ücret başkalarıyla bölüşülüyor. İşte ayrıntılar... 

Günlük kiralık evler şimdi de saatlik kiralanıyor!

Bazı mülk sahipleri evlerini günlük kiralamak yerine saatlik kiraya veriyor. Saati 100 liraya konut pazarlayan da var, hafta sonu fiyat farkı isteyen de...

Günlük kiralık evler için düğmeye basıldı! 1 milyon lira ceza yolda!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen günlük kiralık evler için yeni düzenleme yolda... Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, evini günlük kiralamak isteyenlere ruhsat zorunluluğu getirilirken kurallara uymayanlara 1 milyon TL'ye yakın ceza verilecek.

Günlük kiralık evler için vergilendirme geliyor: Detaylar netleşiyor! İhbar hattı kurulması da masada!  

200 bin yerleşik yabancının yaşadığı Antalya’da günlük kiralık evler, sektörde tepki çekmeye devam ediyor. Günlük kiralık evler için yeni vergilendirme sistemi ve ihbar hattı kurulması gündeme geldi. İşte ayrıntılar..

KİPTAŞ Aydınlık Evler kura çekilişinde ikinci hile tartışması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ'ın Tuzla Aydınlık Evler projesi kura çekiminde dün hile tartışmalarını gündeme getiren görüntülerden sonra yeni bir görüntü daha ortaya çıktı. Hile konusu tekrar gündeme geldi.

KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler başvuruları 2 gün sonra sona eriyor!

KİPTAŞ tarafından İstanbul Tuzla'da hayata geçirilen Aydınlık Evler Projesi için ön başvuru süreci devam ediyor. Dev proje için son ön başvuru tarihi 28 Aralık. 

KİPTAŞ Aydınlık Evler bugün görücüye çıkıyor! Yeni proje!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın hayata geçireceği Aydınlık Evler Projesi bugün görücüye çıkıyor. Proje 70 milyon 579 bin 422 TL bedelle hayata geçiriliyor.

Turistlerin gözdesi günlük kiralık evler oldu!

Otel fiyatlarını yüksek bulan turistlerin yeni gözdesi günlük kiralık evler oldu. Beyoğlu/Galata bölgesi turistlerin en çok tercih ettiği bölgelerden biri haline geldi.

Evleri artık günlük değil saatlik kiralıyorlar!

Bir dönem günlük kiralık evler gündemdeydi, şimdi ise saatlik kiralamalar. Emlak sitelerinde bir çok ilan görmek mümkün. İstanbul’dan Ankara’ya, Diyarbakır’dan Kütahya’ya kadar birçok şehirde saatlik kiralama yapılıyor. Birkaç saatlik ev kiralamanın bedeli 40 TL'den başlıyor. 

Günlük kiralanan evler mercek altında!

İzmir Vergi Dairesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve yerel yönetimlerle yapılan iş birliği sonucunda İzmir'de günlük olarak kiralanan evler mercek altına alındı.

Balıkesir'de günlük kiralık evlere ceza yağdı!

Balıkesir Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Balıkesir'de günlük ve saatlik kiralanan evleri denetledi. Denetimler sırasında kaçak olan 12 konaklama yerine para cezası kesildi. 

100 günlük icraat programının gayrimenkule etkisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘100 Günlük İcraat Programı’nı açıkladı. 400 mega projeden oluşan program ülkemizin kısa süre içerisinde büyük adım atacağını gösterdi. Erdoğan sanayiden çevreye ekonomiden askeriyeye birçok projeleri açıkladı. 

100 Günlük Eylem Planı'ndan 3 mega ulaşım projesi çıktı!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk 100 günlük icraat programından Kanal İstanbul ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projeleri çıktı. Projeler bu dönemde hız kazanacak...

günlük kialık evler yasalmı Haberi

günlük kialık evler yasalmı

Büyüyen turizm pazarında alternatif bir çeşit olarak ortaya çıkan ev turizmi, dünyada ve Türkiye’de her yıl hızla büyümeye devam ediyor. İnşaat ve konut sektörünün canlı olduğu Türkiye’de yatırım amaçlı alınan evler ev turizmi sektöründe kullanılmaya başlandı. Ev Turizmi Derneği Başkanı Ali Daniş “Ev turizmi sektöründe Arz ve talep çok yaygınlaştı. İnşaat ve konut sektörünün Türkiye’de hızla büyümesi ile birlikte yatırım amaçlı alınan evler, ev turizmi sektöründe faaliyet göstermeye başladı. Ataşehir ve Atakent’te ev turizmine açılan yerler var” dedi. Ev turizminin en genel tanımıyla, kendi seyahatlerini düzenlemek isteyen gezginlere kısa dönemli ev kiralanması olduğuna dikkat çeken Daniş “Dernek olarak iki günlük kiralamayı şart koşuyoruz. Yabancılar kiraladıkları ev ya da dairelerde birkaç günlüğüne dahi olsa oralı gibi hissedip tarihi doku içinde...