28 / 07 / 2024

gürallar abd

gürallar abd

Zaman Gazetesi muhabirlerinden Rahime Sezgin'in haberine göre; Türkiye’nin bütün illerinde faaliyet gösteren Gürallar markası 119 ülkeye mal satıyor. Firma, Amerika Birleşik Devletleri pazarına girmek istiyor...

Küresel piyasalarda ralli devam ediyor! Gözler cuma günü ABD’de olacak!

ABD tahvil ihalelerinde en son 2008 krizi öncesi görülen fiyatlamalar yaşanırken hisse senedi endeksleri önemli global veriler öncesi ralli yapmaya devam ediyor.

Küresel piyasalarda gözler ABD enflasyon verilerinde! Altın, dolar ve borsada son durum ne?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Küresel piyasalar, ABD'de bugün açıklanacak olan enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası (Fed) üzerindeki baskıyı azaltabileceği beklentisiyle pozitif seyrediyor.

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin tarım dışı istihdam verisinde!

Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon endişesiyle negatif seyrine devam ederken, bugün gözler ABD'de açıklanacak olan istihdam raporundaki verilere çevrildi.

Piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerinde!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın politika faizini sabit bırakabileceğine yönelik beklentilerle pozitif bir seyir izlerken, bugün ise gözler ABD'de açıklanacak olan enflasyon verilerine çevrildi.

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin tarım dışı istihdam raporunda!

Küresel piyasalar, Fed'in bu ayki toplantıda faiz artırmayabileceğine şeklindeki beklentilerin güçlenmesi ve ABD'de borç limiti krizinin aşılmasıyla pozitif seyrederken, bugün gözler ABD'de açıklanacak olan istihdam raporundaki verilere çevrildi.

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerinde!

Aktarılan detaylara göre, küresel piyasalarda, ABD'nin bugün açıklanacak olan enflasyon verileri öncesi negatif bir seyir izlenirken, devam eden borç krizine ilişkin haber akışı yatırımcıların odağında kalmayı sürdürüyor.

ABD’den olağanüstü önlem uyarısı! Hazine Bakanı tarih verdi kritik gün 19 Ocak! ABD temerrüde mi düşecek?

ABD, borç limitine ulaşmak üzere. Bunun için beklenen tarih ise oldukça yakın. Önlem alınmazsa ABD’de 19 Ocak günü borç limitine ulaşılmış olacak ve ülke temerrüde düşecek. Piyasaların gözü ABD’den gelecek adımlarda. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Temsilciler Meclisinden borç limitinin artırılmasın

ABD'de konut başlangıçları 17 ayın en düşük seviyesini gördü!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Temmuz ayında yüzde 9,6 geriledi ve 1 milyon 446 bin oldu. Bu rakamlar, Şubat 2021'den bu güne kaydedilen en düşük seviye oldu.

Türkiye ile ABD arasında kritik temas! Ana gündem maddesi ekonomi

ABD ile Türkiye arasında kritik bir temas gerçekleşecek. Yabancı basından alınan haberlere göre ABD Hazine ve Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo’nun Türkiye’ye gelerek Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşüleceği iddia edildi. 

ABD'de konut fiyatları Nisan 2022'de rekoru gördü! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları, Nisan 2022'de mevsim etkilerinden arındırılmış olarak aylık bazda yüzde 2,4 azaldı ve 5,61 milyona geriledi. Ancak fiyatlar rekoru gördü. 

ABD'de ilk Bitcoin ETF'si işlem görmeye başladı!

Yaşanan son gelişmelere göre, ABD'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin vadeli işlem kontratlarına dayalı ilk borsa yatırım fonu (ETF) işlem görmeye başladı.

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi rekor yükselişini sürdürdü!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi,Temmuz 2021'de geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 19,7 arttı.

ABD'de ikinci el konut satışları yüzde 2 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Ağustos 2021'de aylık bazda yüzde 2 azaldı ve 5,88 milyona geriledi.

gürallar abd Haberi

gürallar abd

Avrupa İnovasyon Göstergeleri (EIS) verilerine göre Türkiye, Malta, Macaristan, Slovakya, Polonya, Litvanya, Letonya ve Bulgaristan gibi, inovasyon performansı AB-27 ortalamasının çok altında yer alan ülkeler arasında. Katma değerli ürün üretmek ise iş dünyasının son yıllarda dikkat kesildiği konuların başında geliyor.


Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nde (TÜSİAD) Teknoloji, İnovasyon ve Bilgi Toplumu Komisyon Başkanlığı’nı üstlenen Gürallar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, bu noktada eğitime dikkat çekiyor ve TÜSİAD olarak öncelikli konularının başında eğitimin geldiğini söylüyor. Fizikî şartların iyileştirilmesini olumlu olarak değerlendiriyor ama esas meseleyi kaçırmamak gerektiğine ve nitelik noktasındaki noksanlıkların giderilmesinin önemine vurgu yapıyor.


Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) hazırladığı ‘Akademik Başarı Listesi’nde Türkiye matematik, fen bilimleri ve okuma alanlarında 43 ülkenin gerisinde yer alıyordu. Esin Güral Argat, Ar-Ge...