05 / 05 / 2024

Gürsu bina yıkımları

Gürsu bina yıkımları

3194 sayılı İmar Kanunu' nun 39. maddesi gereğince gerçekleştirilen yıkımlar kapsamında, Zafer Mahallesi ve de İstiklal Mahallesi' nde bulunan 8 binanın daha yıkımı gerçekleştiril di...

İmar yasası mağdurlarından 'Seçimlerden önce yıkımlar durdurulsun' talebi!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu, son günlerde yapı kayıt belgesi ile ilgili yaşanan mağduriyetlere ilişkin açıklama yaptı. Seçimlerden önce yıkımların durdurulmasını talep etti. İşte ayrıntılar...

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

Beklenen büyük İstanbul depremi fazla uzakta değil! Naci Görür yine uyardı: 10 bin bina yıkılsa, 400 bin insan ölebilir!

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili uyarılarını yineledi. Görür, 7.6 büyüklüğünde deprem beklendiğini belirtti ve "İstanbul’da 1 milyon 100 bin bina var. 10 bin bina yıkılsa, 400 bin insan ölebilir" dedi. 

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Lüleburgaz'da taşkında ağır hasar gören binalar yıkılıyor!

Kırklareli Lüleburgaz'da sağanak sebebiyle yaşanan taşkında ağır hasar gören 3 bina yıkılıyor. Ekipler, Yıldırım Mahallesi'ndeki yan yatmış olan iki katlı binanın yıkımını iş makinesi aracılığıyla gerçekleştirdi.

Gölcük depreminde hasar gören 6 katlı bina yıkılıyor!

Gölcük'te deprem sonrası yıkımlar devam ederken, tehlike arz eden binalarda tahliye edilerek yıkılıyor

Binaların yıkım kaosu sona eriyor!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, bina yıkımlarını kaleme aldı. İşte Kiraz'ın o yazısı...

Bina yıkımlarında yeni dönem 2022'de başlıyor!

1999 depreminin ardından tartışılmaya başlanan ve 2010 yılından sonra hızlandırılan kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 700 bin bina yıkıldı. Bütün bu sürecin sonunda yıkımlara ilişkin yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evler yıkılıyor!

Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evlerin yıkımına başlandı. İlçede selden en fazla etkilenen Babaçay köyünde, 37 sene önce meydana gelen heyelanın ardından yapılan ve en son sel afetinde hasar gören afet evlerinin yıkımları dün başlatıldı.

Artvin'de sel sonrası 39 bina yıkıldı!

Artvin'de hafta içi meydana gelen yağışlar nedeniyle yaşanan sel felaketleri nedeniyle Arhavi ilçesinde 39 bina yıkılırken 1459 bina hasar gördü.

Tozkoparan Mahallesi’ndeki tahliye ve yıkımlara tepki!

İstanbul'un Güngören Belediyesi’ne bağlı Tozkoparan Mahallesi riskli alan ilan edilmişti. Mahallelinin zorla konutlarını tahliye etmeleri sağlandı ve bina yıkımlarına start verildi. Tozkoparan sakinleri ise duruma tepkili...

Gürsu bina yıkımları Haberi

Gürsu bina yıkımları

Metruk halde, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden binalar ile Koruma Amaçlı İmar Planı' na göre yolda kalan binalar Belediye ekiplerince yıkıldı. 

Gürsu' nun çağdaş kent kimliği ölçülerine göre gelişmesi için çok önemli adımlar attıklarını belirten Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü," Gürsumuz' un gelişimine yönelik önemli işler yaptık. İlçemizin geleceğine yön veren önemli projeleri hayata geçirdik. Kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda altyapı çalışmalarını başlattık. İlçemizin tarihine ışık tutan önemli yapıları yeniden canlandırdık ve işlevsel hale getirerek hizmete açtık. 

Fen İşleri Müdürlüğümüzce yapılan bu yıkımlar, ilçemizin vitrinini oluşturacak makyaj çalışmaları"...