02 / 05 / 2024

Güvenli Plaj projesi

Güvenli Plaj projesi

Kumkale Ortaokulu öğrencilerinden Oğuzhan Emre ve Emirhan Güler, hazırladıkları "Güvenli Plaj" projesiyle, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK iş birliğinde Eskişehir'de düzenlenen "Bu Benim Eserim" adlı proje yarışmasına katıldı.

e-Ticarette yeni dönem başlıyor. Artık internetten alışveriş daha güvenli hale gelecek!

Ticaret Bakanlığı, internetten sipariş verilen ürünlere yönelik etkin piyasa ve gözetim mekanizması için yeni bir sistem kuracak. e-Ticarette Ürün Güvenliği Projesi de devreye alınacak.

Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temeli yarın atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Esenler'de önce "Sıfır Atık" projesi kapsamında geri dönüşümden elde edilen 500 bin defteri öğrencilere dağıtacak, sonrasında da Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temelini atacak.

Kanal İstanbul, milli güvenliği ilgilendiren bir proje!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, Kanal İstanbul Projesi'nin, milli güvenliği ilgilendiren bir proje olduğunu belirterek, "Bunu bazen çarpıtıyorlar, 'rant projesi' diyorlar. Kanal İstanbul, bir çözümdür, ikinci bir su yoludur ve Türkiye'nin ulusal güvenlik meselesidir" dedi...

TOKİ Kandıra projesi güvenli ve konforlu bir yaşam sunuyor!

Üretimde yatay mimari ve yöresel dokuyu esas alan TOKİ'nin Kocaeli Kandıra'da inşa ettiği 206 konutluk yerleşim, bölge sakinlerine güvenli ve konforlu bir yaşam sunuyor…

Karşıyaka tramvay projesi inşaatında iş güvenliği yok mu?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin projelerinden biri olan Karşıyaka Tramvay projesinin inşaatında, işçi güvenliğini ve İzmirlilerin can ve mal güvenliğini sağlayacak yeterli önlemlerin alınmadığı iddia edildi. Karşıyakalı vatandaşlar iddialarını fotoğrafladıktan sonra şikayette bulundu.

İzmir Ontan Bayraklı detaylarıyla güvenli gelecek sunuyor!

Konforlu yaşam konseptini inovatif mühendislik mimarisi ile birleştiren Ontan Bayraklı'nın projesi, planlanan detayları ile güvenli bir gelecek sunuyor. Projede 329 adet bağımsız bölüm bulunmaktadır.

İlkokul öğrencisi Güvenli Pencere Projesi geliştirdi!

İzlediği haberlerden etkilenen ortaokul öğrencisi, minik çocukların ve engellilerin camdan düşmemesi için 'Güvenli Pencere' adıyla bir proje geliştirdi.

Türk Akımı'nın enerji güvenliği açısından stratejik önemi var!

ORSAM Başkanı Kardaş: "Önemli olan Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılaması. Türk Akımı Projesi'nin enerji güvenliği açısından stratejik önemi var" dedi.

TSE'den güvenli iskele projesi!

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) 2015 itibarıyla inşaat sektöründe iş kazalarının önüne geçilmesinde kritik önem taşıyan iş sağlığı ve güvenliği ekipmanlarının belgelendirmesi faaliyetlerine başladı. İşte ayrıntılar...

İş kazalarını azaltacak tedbir: Güvenli İskele Projesi!

Metin Güler, 2013 yılında 191 bin 389 iş kazası meydana geldiğini, yaşanan kazaların önüne geçebilmek için tedbir alınmasının şart olduğunu söyledi ve ekledi: "Güvenli İskele Projesi sayesinde inşaatlarda yüksekten düşme nedeniyle ölümler azalacak."

Denizli'de Güvenli İskele Semineri düzenlenecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde yürütülen "Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Projesi" semineri, Denizli’de düzenlenecek.

Samsun'da 30 Mart'ta Güvenli İskele Eğitimi gerçekleşecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle çeşitli illeri yürüttüğü, “Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Projesi” kapsamında 30 Mart'ta Samsun'da gerçekleşecek..

Kayseri'de güvenli yeşil bina projesi tanıtıldı!

Türk Standartlar Enstitüsü (TSE) Kayseri İl Koordinatörlüğü, Danışma Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan TSE Yapı Malzemeleri Sektör Müdürü Osman Özdemir,”Güvenli Yeşil Bina Projesiyle, güvenli yapılar ortaya çıkacak” dedi.

Güvenli Plaj projesi Haberi

Güvenli Plaj projesi

Çanakkale'de denizde boğulan arkadaşlarından etkilenen iki ortaokul öğrencisi, boğulma olaylarına çözüm bulma amacıyla maket plaj üzerinde "Güvenli Plaj" projesi geliştirdi.


Çanakkale Kumkale Ortaokulu öğrencilerinden Oğuzhan Emre ve Emirhan Güler, hazırladıkları "Güvenli Plaj"  projesiyle, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliğinde Eskişehir'de düzenlenen "Bu Benim Eserim" adlı proje yarışmasına katıldı.


Öğrencilerden Oğuzhan Emre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz mevsiminde boğulmalarla ilgili birçok habere şahit olduklarını belirterek, böyle olayları önlemek için proje geliştirdiklerini anlattı.


Hazırladıkları proje de plaj ve deniz modeli oluşturduklarını ifade eden Emre, şöyle konuştu:


"Denizlerde boğulma olaylarının bir kısmı halka açık plajlarda oluyor. Bu plajlarda görevli cankurtaranların olması da boğulmalara çözüm olmuyor. Bu amaçla denizin dibindeki kumun altına ağ veya tel kafes gerildi. Kafesin uçları ise...