09 / 09 / 2024

GYO\'ların asgari başlangıç sermayeleri

GYO\'ların asgari başlangıç sermayeleri

Sermaye Piyasası Kurulu, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına (GYO) İlişkin Esaslar Tebliğinde değişikliğe gitti

Japonya'da konut başlangıçlarında üst üste düşüş! 

Açıklanan rakamlara göre Japonya'da konut başlangıçları 2023'ün Aralık ayında analistlerinin beklentileri doğrultusunda üst üste 7. ayda da yıllık bazda düşüşüne devam etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

ABD'de konut başlangıçları beklentilerin üzerine çıktı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ülkede konut başlangıçları, geçen sene Aralık ayında yüzde 4,3 azalışla 1 milyon 460 bine gerilemesine karşın, piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

GYO'ların halka arzı, konut projelerinin finansman ihtiyaçlarını çözüyor!

Son zamanlarda GYO'lar peş peşe halka arz ediliyor. Peki konut sektörü için GYO'ların halka arzları ne ifade ediyor?

ABD'de konut başlangıçları 1 milyon 450 bine yükselerek beklentileri aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, bu yılın Şubat ayında yüzde 9,8 artışla 1 milyon 450 bine yükseldi ve beklentileri aştı.

Böyle ahde vefa görülmedi! O devletin tüm yetkilileri maaşlarını bağışlıyor!

Böyle ahde vefa gerçekten görülmedi. Türkiye’nin bundan 20 sene önce yaptığı iyiliği unutmayan Tayvan hükümeti duygulandıran bir yardım kararı aldı. Buna göre, hükümetin tüm yetkilileri, bir aylık maaşlarını depremzedelere bağışlayacak.

ABD'de konut başlangıçları düşüşünü dördüncü ayda da sürdürdü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, geçen senenin aralık ayında yüzde 1,4 azalışla 1 milyon 382 bine geriledi ve düşüşünü dördüncü aya taşıdı.

ABD'de konut başlangıçları düşüşünü üçüncü aya taşıdı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Kasım ayında yüzde 0,5 azaldı ve 1 milyon 427 bine gerileyerek düşüşünü 3. aya taşıdı.

ABD'de müstakil konut başlangıçları 2020'den bu yana en düşük seviyede!

ABD'de Ekim'de yeni konut başlangıçları, konut arzında yaşanan sert daralmanın inşaat sektörü üzerinde baskı kurmasıyla düşüşünü sürdürdü. ABD’de Ekim ayında yeni konut başlangıçları, konut talebinde yaşanan sert daralma sebebiyle düşmeye devam etti.

ABD'de konut başlangıçları 17 ayın en düşük seviyesini gördü!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Temmuz ayında yüzde 9,6 geriledi ve 1 milyon 446 bin oldu. Bu rakamlar, Şubat 2021'den bu güne kaydedilen en düşük seviye oldu.

ABD'de konut başlangıçları son 16 yılın zirvesinde!

Resmi olarak açıklanan ve merakla beklenen verilere göre, ABD'de konut başlangıçları, Haziran 2006'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

ABD'de konut başlangıçları 9 ayın en yüksek seviyesinde!

Açıklanan resmi verilere göre, ABD'de konut başlangıçları 9 ayın en yüksek seviyesini kaydetti.

ABD'de konut başlangıçları 5 ayın en düşük seviyesine indi!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, ABD'de konut başlangıçları, geçen ay yüzde 1,6 azaldı ve 1 milyon 555 bine gerileyerek son 5 ayın en düşük seviyesine inmiş oldu...

ABD'de konut başlangıçları 3 ayın en yüksek seviyesinde!

Merakla beklenen rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Haziran 2021'de yüzde 6,3 artış gösterdi ve 1 milyon 643 bine çıktı. Yaşanan bu gelişmeyle konut başlangıçları 3 ayın en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

GYO\'ların asgari başlangıç sermayeleri Haberi

GYO\'ların asgari başlangıç sermayeleri

Değişiklikle, GYO'ların paylarının halka arz edilmesi için öngörülen süreler azaltıldı, ancak halka arzın kolaylaştırılması amacıyla asgari halka açılma oranı yüzde 49'dan yüzde 25'e düşürüldü.

Söz konusu tebliğ değişikliği, Resmi Gazete'nin dünkü 5. mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişikliğe göre, GYO'ların paylarının halka arz edilmesi için öngörülen süreler azaltıldı; ancak halka arzın kolaylaştırılması amacıyla asgari halka açılma oranı yüzde 49'dan yüzde 25'e düşürüldü.

Yapılan değişiklikle ani usulde kurulan veya esas sözleşme tadili yoluyla GYO'ya dönüşen ortaklıklara halka arz için sermayeye bağlı süre verilmesi uygulamasından vazgeçilerek, ortaklıkların, kuruluşlarının veya esas sözleşme
değişikliklerinin ticaret siciline tescilini takip eden 3 ay içinde çıkarılmış sermayelerinin asgari yüzde 25'ini temsil eden paylarının halka arz edilmesi ve tüm paylarının kayda alınması talebiyle Kurula başvurmaları zorunluluğu getirildi.

Kuruluş veya dönüşüm amacıyla başvuruda...