09 / 09 / 2024

GYO\'ların sermayeleri

GYO\'ların sermayeleri

Sermaye Piyasası Kurulu, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına (GYO) İlişkin Esaslar Tebliğinde değişikliğe gitti

Sinpaş GYO da vergi ödemiyor denmişti! Şirket açıkladı: GYO'ların elde ettikleri kazançlar, kurumlar vergisinden muaf! 

Son günlerde ‘Sinpaş GYO’nun vergi ödemediği’ gibi başlıklarla yayınlanan internet haberleri ve sosyal medya paylaşımlarının gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle açıklandı. İşte Sinpaş GYO'nun o açıklaması...

Ünlü analistten suçlama gibi açıklama: Faiz düşecek, GYO’lar uçacak algısı yapılıyor!

Konut fiyatlarında son dönemde düşüş eğilimi görülse de vatandaş konut almak için uygun fırsatı bulamıyor. Konut fiyatları üzerinde algı yapıldığı söyleyen Analist Tardu Barlastan suçlama gibi açıklama geldi. Barlas bazı analistlerin GYO’lar uçacak algı ile konut fiyatlarını etkilediğini belirtti.

Son 10 ayda halka arz olan GYO’lar ne kazandırdı ne kadar kaybettirdi?

Rönesans Gayrimenkul’ün ikinci işlem gününde halka arz fiyatının altına düşmesi ve düşüsün sürmesi gözleri borsada işlem gören diğer GYO’lara çevirdi. Peki son 10 ayda halka arz olan GYO’lar ne kazandırdı ne kadar kaybettirdi?  

GYO'ların halka arzı, konut projelerinin finansman ihtiyaçlarını çözüyor!

Son zamanlarda GYO'lar peş peşe halka arz ediliyor. Peki konut sektörü için GYO'ların halka arzları ne ifade ediyor?

GYO'lar Kurumlar Vergisi'nden muaf mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Recep Bıyık, bugünkü köşesinde gayrimenkul yatırım ortaklıklarının (GYO) kazançlarının kurumlar vergisinden muaf olmasını ve gerekçelerini kaleme aldı. İşte Recep Bıyık'ın 'Altyapı GYO kazançları kurumlar vergisinden müstesna mı?' başlıklı yazısı...

GYO'ların pazar büyüklükleri 58 milyar TL oldu!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), gayrimenkul piyasasının alt segmentlerini 3'er aylık dönemlere ayırarak değerlendiriyor. GYODER Gösterge Raporu'na göre, GYO'ların pazar büyüklükleri 58 milyar TL oldu...

Emlak Konut GYO hisseleri yabancıların en çok satış yaptığı 2'nci hisse oldu!

Yabancı yatırımcıların son 1 ay içindeki takas değişimleri değerlendirildiğinde; en fazla satışın Garanti Bankası hisselerinde yapıldığı kaydedildi. En çok ikinci satış ise Emlak Konut hisselerinde yaşandı.

2021 GYO’lar için bambaşka yıl olacak!

Peker GYO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, GYO’ların  daha karlı işler yapabileceğini dile getirerek, 2021 yılının sektör için çok farklı olacağını söyledi. 

Emlak Konut GYO, Bakanlığın Çekmeköy'deki arsasını 990 milyon TL'ye aldı!

Türkiye'nin en büyük proje geliştiricisi GYO'larından Emlak Konut, geliştirdiği projelerinden dev bir satış protokolü imzaladığını açıkladı. Şirket, Çekmeköy'de Çevre Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ait arsayı 990 milyon TL'ye satın aldı.

Servet GYO kredi borçlarının tamamını kapattı!

Servet GYO, Kasım ayında yapmış olduğu son kredi ödemesiyle birlikte bahse konu kredi borçlarının tamamını kapatarak, bankalara olan tüm kredi borçlarını ödedi. 

GYO'ların inşaat hizmetlerine kolaylık geldi!

GYO'ların yaşadıkları problemlerin ortadan kaldırılması için 8 maddeden oluşan bir değişiklik paketi SPK'ya GYODER aracılığıyla sunuldu. Birçok madde onaylandı. Düzenleme kapsamında inşaat hizmetlerine kolaylık getirildi...

Avrasya GYO Edirne'de arsa üzerindeki yapıların yıkımı tamamlandı!

Avrasya GYO Edirne ili Merkez ilçesi Kirişhane Mahallesi Soğukkuyu mevkii 2261 ada 16 parsel değerleme raporu hakkında açıklama yaptı. Projenin yapılacak olduğu arsa üzerinde bulunan yapıların yıkım işlemleri tamamlandı.

Kiler GYO 2020 yılına ait banka kredi borçlarını kapattı!

Kiler GYO 2019 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda 2020 yılı sonu itibarıyla banka kredi borçlarını kapattı.

GYO\'ların sermayeleri Haberi

GYO\'ların sermayeleri

Değişiklikle, GYO'ların paylarının halka arz edilmesi için öngörülen süreler azaltıldı, ancak halka arzın kolaylaştırılması amacıyla asgari halka açılma oranı yüzde 49'dan yüzde 25'e düşürüldü.

Söz konusu tebliğ değişikliği, Resmi Gazete'nin dünkü 5. mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişikliğe göre, GYO'ların paylarının halka arz edilmesi için öngörülen süreler azaltıldı; ancak halka arzın kolaylaştırılması amacıyla asgari halka açılma oranı yüzde 49'dan yüzde 25'e düşürüldü.

Yapılan değişiklikle ani usulde kurulan veya esas sözleşme tadili yoluyla GYO'ya dönüşen ortaklıklara halka arz için sermayeye bağlı süre verilmesi uygulamasından vazgeçilerek, ortaklıkların, kuruluşlarının veya esas sözleşme
değişikliklerinin ticaret siciline tescilini takip eden 3 ay içinde çıkarılmış sermayelerinin asgari yüzde 25'ini temsil eden paylarının halka arz edilmesi ve tüm paylarının kayda alınması talebiyle Kurula başvurmaları zorunluluğu getirildi.

Kuruluş veya dönüşüm amacıyla başvuruda...