15 / 05 / 2024

GYOların sorumlu vergileri

GYOların sorumlu vergileri

Babacan “Sanayi üretiminin genel ekonomide payının düşmesinin iyi bir işaret değil. Paranın dönüşü daha kısa olduğu için yatırımlar inşaat projelerine kayıyor” demişti.GYO'lara tanınan Kurumlar Vergisi muafiyeti artık kalkıyor.

Başkan Şahin: ‘Onaysız işlemlerden banka sorumludur’

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, onaysız işlemlere ilişkin açıklama yaptı. Şahin, müşterinin onayı dışında yapılan işlemler nedeniyle meydana gelebilecek tüm zarardan bankanın sorumlu olduğunu söyledi.

Kripto para piyasasına rehber geldi!

Mali Suçları Araştırma Kurulu, kripto varlık hizmetlerini sunanlar için bir rehber düzenledi. Rehber, kripto para platformlarının sorumlu tutulduğu yükümlülükleri detaylarıyla anlatıyor.

Kiracının ödemediği aidattan kim sorumludur?

Kiracının ödemediği aidatlardan dolayı kat malikinin kendisi de sorumlu mudur?  Kat maliki olarak karşılaşabileceği hukuki sorunlar neler olabilir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Ahmet Akın'dan fay yasası tepkisi!

İzmir deprem bölgesinde incelemeler yapan CHP Enerji ve Alt Yapıdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yıllardır sözü verilen ‘Fay Yasası’nın halen meclis gündemine getirilmemesine, bu konuda verilen 58 araştırma önergesinin reddedilmesine tepki gösterdi.

Ormanların imara açılması meclis gündeminde!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, orman yangınlarının artışının nedenini imara açılması olarak gösterdi.

Erkin Sopokov'a '681 bin dolarlık konut satın alma' suçlaması!

Ülkesinde gözaltına alınan Kırgızistan'ın İstanbul'daki eski Başkonsolosu Erkin Sopokov, diplomatik plakalı aracını üçüncü şahıslara kullandırmak, 681 bin dolarlık konut satın almak, Başkonsolosluğun bütçesinden 31 bin doları şahsi ve ailevi nedenleri için kullanmaktan sorumlu tutuluyor...

Siteye ait eşyanın zarar görmesinden yönetim sorumlu mu?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitemizde eski su boruları değiştirildi, yenileri takıldı. Eski borular hurda olarak satılmak üzere sığınağa koyuldu. Bir süre bekletildi ama geçen süre içinde eksilmiş olacağı iddiası ortaya atıldı. Böyle bir durumda sorumlu kimdir?' sorusunu yanıtladı.

Akçansa'nın Çanakkale fabrikasında sürdürülebilirlik başarısı! 

Akçansa'nın Çanakkale fabrikasında KGS tarafından bağımsız online denetim yapıldı ve fabrika ‘Kaynakların Sorumlu Kullanımı Uluslararası Sürdürülebilirlik Belgesi’ni kazandı...

Cevdet Yılmaz: Belediyeler esnafların kira ödemelerinde kolaylık sağladı!

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında belediyelerin, esnafların kira ödemelerinde kolaylık sağladığını belirtti...

Burdur Valiliği: Salda Gölü'nde sorumlu firmayla ilgili idari ve adli süreç başlatılmıştır!

Burdur Valiliği yaptığı açıklamada Salda Gölü yakınında çevre düzenlemesi yapan sorumlu firma hakkında izinsiz ve usulsüz çalışma yaptığı gerekçesiyle idari ve adli süreç başlatıldığını açıkladı.

Eski yöneticinin yaptığı işten yeni yönetici sorumlu mudur?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eski yönetici binada tadilat yaptırmış. Bunun için alınmış bir karar yok. İş için kapalı fatura almış dosyasında duruyor. Şimdi yeni yönetici döneminde iş ihtilafa binmiş, tadilatı yapan parasını istiyor. Bu durumda sorumlu yeni yönetici mi eski yönetici mi?' sorusunu yanı

Ev sahipleri de kiracılar da bu sorunun cevabını merak ediyor!

Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 20'nci ve 18'inci maddeleri gereği kıdem tazminatının ödenmesinden kat maliki, yani ev sahibi sorumlu. Ancak kat maliki ödemez ise kiracı da müşterek ve müteselsilen sorumlu tutuluyor.

AK Parti'den belediye başkanlarına kira alacaklarının tahsilinde esneklik önerisi!

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, belediye başkanlarına yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele sürecinde alınması gerekli olan tedbirlerle ilgili genelge gönderdi. 

GYOların sorumlu vergileri Haberi

GYOların sorumlu vergileri

GYO'lara tanınan Kurumlar Vergisi muafiyeti artık kalkıyor. Böylece inşaatçılar gelirinin yüzde 20’sini vergi olarak ödeyecek. 


Başbakan Yardımcısı Babacan “Sanayi üretiminin genel ekonomide payının düşmesinin iyi bir işaret değil. Paranın dönüşü daha kısa olduğu için yatırımlar inşaat projelerine kayıyor” demişti. Bunun üzerine harekete geçen ekonomi yönetimi konut sektöründeki yatırımların önüne geçecek formülü vergide buldu. Türkiye’de GYO, Girişim Sermayesi Ortaklıkları ve Lisanslı Depoluluk Faaliyetleri yapanlar Kurumlar Vergisi'nden muaf tutuluyor. Buradan yola çıkan ekonomi yönetiminin GYO’lara verilen Kurumlar Vergisi hakkında düzenlemeye gidileceği öğrenildi. 


DÜĞMEYE BASILIYOR


Özel sektörü sanayiden çok gayrimenkul yatırımlarına yönelten en önemli unsurlardan birinin Kurumlar Vergisi muafiyeti olduğu tespitini yapan ekonomi yönetiminin, bu muafiyete son vermek için düğmeye basmaya hazırlandığı kaydedildi. Bunun için gereken yasal değişikliğin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bekleyen Gelir...