17 / 05 / 2024

Hacılar ilçesinde kentsel dönüşüm

Hacılar ilçesinde kentsel dönüşüm

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Kentsel Dönüşüm kapsamında 150 Bin metrekarelik alanda Kentsel Dönüşüm çalışmasında kullanılacak olan yeni imar planları için Jeolojik ve Jeoteknik etüt çalışmalarına başladıklarını söyledi.

TOKİ'den Kayseri Hacılar'a 552 yeni konut geliyor!

Kayseri Hacılar ilçesinde yapılacak olan 552 konut projesi için; Hacılar Belediyesi ile TOKİ Başkanlığı arasında protokol imzalandı.

İstanbul'un 5 ilçesinde kentsel dönüşüm projelerine karşı 43 iptal davası açıldı! 

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü tıkamak için 5 ilçede 43 dava açıldığı belirtildi. Bu davaların İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Meclis üyeleri ve TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından açıldığı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un 10 ilçesinde yabancı nüfusu yüzde 20'ye ulaştı! Bazı mahallelerde 25 farklı ülkeden sığınmacı var! 

İstanbul'un 10 ilçesinde yabancı nüfusu yüzde 20'ye ulaşmış durumda. Esenyurt, Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler, Zeytinburnu ve Fatih'te  20-25 farklı ülkeden gelen sığınmacı var. 

İstanbul'un 4 ilçesinde kentsel dönüşüm için gaza basıldı!  Riskli binalar tek tek yıkılıyor

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları son gaz devam ederken, eski yapıların ağırlıklı olduğu 4 ilçe için çalışmalar hızlandırıldı. 

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde kentsel dönüşüm tam gaz devam ediyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Dilovası ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz devam ediyor. 

İstanbul'un hangi ilçesinde konut fiyatları yüzde 133 arttı?

Konut yatırımcılarının gözdesi olan İstanbul'un Pendik ilçesinde konut fiyatları yüzde 133 artış gösterdi.

Avcılar'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Avcılar ilçesindeki kentsel dönüşümle ve deprem riskiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 1603 binanın kentsel dönüşüme girdiğini belirten Hançerli, "Yaklaşık 6 bin binanın yenilenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bina bina verilerimiz var" dedi.

Kayseri Hacılar'da 152 dairenin temeli atılıyor!

Kayseri'ye bağlı Hacılar Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde 152 dairenin temelini atmaya hazırlanıyor. 

Kayseri Hacılar Dönüşüm Projesi'nde 2. etabın temeli atılıyor!

Hacılar Belediyesi’nin yönettiği kentsel dönüşüm projesinin 2. etabında 4 bloğun daha temeli atılıyor.

Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

Kayseri Hacılar'da 9.7 milyon TL'ye icradan satılık 14 arsa!

Kayseri Hacılar Belediyesi, Kayseri ili, Hacılar ilçesi, Karpuzsekisi Mahallesi'nde yer alan 14 arsayı 9 milyon 748 bin 694 TL'ye satıyor...

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm için uygun kredi imkanı!

İzmir'in Bayraklı ilçesinde kentsel dönüşüme yönelik verilen uygun faiz imkanından yararlanmak isteyen vatandaşlar için protokol imzalandı. 

Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Kayseri Hacılar'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarında daire teslimleri devam ediyor. Çalışmalara yönelik açıklama yapan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan yaz ayında yeni binaların temelinin atılacağının müjdesini verdi.

Hacılar ilçesinde kentsel dönüşüm Haberi

Hacılar ilçesinde kentsel dönüşüm

Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdoğan ile çalışmaları yerinde inceleyen Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, pilot bölge olarak seçtikleri Aşağı ve Orta Mahalle başlatılan Jeolojik ve Jeoteknik çalışmaları hakkında Belediye Harita Mühendisi Ersel Elcuman'dan bilgiler aldı. Çalışmaları yakından takip eden mahalle sakinleri, Orta Mahalle Muhtarı Osman Duman ve Aşağı Mahalle Muhtarı Yavuz Mutlu'da mahalle sakinleri olarak çalışmalardan memnun olduklarını belirterek, Hacılar'ın kalkınıp gelişmesi için olmazsa olmazı olan kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatan Başkan Ekici ve ekibine teşekkür etti. 




Hacılar'da Aşağı ve Orta mahallelerde yıkılmaya yüz tutan yüzlerce metruk yapı bulunduğunu belirten Hacılar Belediye Başkan Doğan Ekici, 'Yeni çıkan 6306 sayılı kentsel dönüşüm kanunuyla Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki ile yaptığımız istişare sonucunda bu mahallelerde çalışmalara başlamaya karar verdik. Bu mahallelerimizde yaklaşık 150...