03 / 05 / 2024

haciz yasağı kararı

haciz yasağı kararı

AYM Kamulaştırma Kanunu’ndaki kamu kaynaklarını korumak için geçici maddeyle konulan kritik haciz yasağı düzenlemesini “mülkiyet ve adil yargılanma haklarının vatandaş aleyhine ölçüsüz biçimde sınırlandırdığı” nedeniyle iptal etti.

Depremde 150 kişinin öldüğü sitenin müteahhidi yakalama kararına rağmen mal varlığını sattı!

6 Şubat depremlerinde 150 kişinin öldüğü Palmiye Sitesi'nin müteahhidi Ali Babaoğlu’nun yurt dışı yasağı ve yakalama kararı olmasına karşın mal varlığını sattığı belirlendi. İşte ayrıntılar...

Yargıtay'dan emsal haciz kararı: Eşiniz size tazminat ödemek zorunda!

Yargıtay'dan yine emsal bir karar geldi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Yargıtay, eşinden habersiz olarak borçlanarak haciz gelmesine sebep olan kocanın, söz konusu durumdan habersiz eşine tazminat ödemesine karar verdi.

Satışı durdurulmuştu! AB’den iPhone 12 açıklaması geldi! iPhone 12 kullanıcıları hemen baksın!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’ndan iPhone 12 satışının yasağına ilişkin açıklama geldi. Komisyon, Fransa'nın iPhone 12 satış yasağı kararına ilişkin Komisyon'a ve üye ülkelere bilgi verdiğini, üye ülkelerin de bu kısıtlamayı incelemek amacıyla 3 ay süresi olduğunu ifade etti.

Müteahhitler için Yargıtay’dan emsal gibi karar! Ağır cezalar geliyor!

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binaların inşaatında kusurlu oldukları öne sürülen müteahhit, mühendis ve bürokratlara yönelik soruşturmalar hız kesmeden sürüyor. Yargıtay’dan bu konuya yönelik emsal niteliğinde bir karar çıktı.

Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından Borsa İstanbul'dan 'deprem' kararı! Geçiçi olarak kapatıldığı duyuruldu

Türkiye'yi yasa boğan merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.6 ve 7.6'lık depremlerin ardından, Borsa İstanbul aracılığı ile 8 şirketin borsadaki paylarını geçici olarak kapatıldığı ilan edildi. 

ABD’den üniversitelerde TikTok’a yasak kararı!

Daha önce devlet kurumlarında TikTok’u yasaklama kararı alan ABD, yasağın kapsamını genişletiyor.

SPK'den 18 isme borsalarda işlem yasağı

Borsa İstanbul’da manüpülasyon iddialarının yanıkları sürmeye devam ediyor. Son olarak Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 18 isme borsalarda 6 ay süre boyunca geçici işlem yasağı uygulanması kararı aldı.

İngiltere'den yeni hamle! Rusya’ya ihracat yasağı ve hizmet yaptırımı!

Doğu Ukrayna'nın Rusya tarafından ilhak edilmesinden sonra İngiltere, Rus ekonomisine yönelik bazı mal ve hizmetlere ihracat yasağı getirmeye karar verdi.

Son dakika! Altın yasağı geldi! Neler oluyor?

Son dakika haberine göre 4 ülkeden altın yasağı geldi. Kanada, İngiltere, ABD, ve Japonya, Ukrayna'ya savaş açan Rusya'dan altın ithalatını yasaklama kararı aldı. İşte ayrıntılar...

Danıştay'dan milyonları ilgilendiren maaş kararı: Borcu olanlara önemli uyarı

Danıştay, devlete olan vergi borcunu ödeyemeyen bir vatandaşın yetim maaşına haciz konulamayacağına dair karar aldı. Emsal niteliği taşıyan kararda maaşa uygulanan haciz işlemi iptal edilerek yürütmenin durdurulmasına hükmedildi. İşte detaylar..

İnşaat sektörüne deprem etkisi! Müteahhitler ihale yasağı ile sarsıldı!

İnşaat sektöründe gündemde yer alan ihale yasağı deprem etkisi yarattı. Resmi Gazete'de yayımlanan Yasaklı firmalar listesi ile çok sayıda müteahhide ihale yasağı kararı geldi. Oysaki müteahhitler Tasfiye hakkı beklerken gelen haber ile sarsıldılar...

Rusya'nın meyve-sebze ihracatı yasağını kaldırma kararı fiyatlara nasıl yansıdı? İşte 8 Nisan 2022 fiyat listesi

Rusya, yaş meyve-sebze ihracatındaki yasakları kaldırma kararı aldığı haberi sektörü sevindirdi. Peki bu durum tüketiciye nasıl yansıyacak? Sebze meyve fiyatları artacak mı? Güncel sebze meyve fiyatları kaç TL? İşte Migros, 101, Carrefoursa 8 Nisan 2022 fiyat listesi.

Asgari ücretliye müjde! Maaşınıza haciz konulamayacak!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği'ne üye bankaların alacakları için geçerli olmak üzere; Aylık geliri asgari ücret ve altında olan borçluların üye bankalar nezdindeki hesaplarına yatırılan ücret ve maaşlarına haciz ve teminat alınmayacağına karar verildi.

haciz yasağı kararı Haberi

haciz yasağı kararı

Anayasa Mahkemesi (AYM) Kamulaştırma Kanunu’ndaki kamu kaynaklarını korumak için geçici maddeyle konulan kritik haciz yasağı düzenlemesini “mülkiyet ve adil yargılanma haklarının vatandaş aleyhine ölçüsüz biçimde sınırlandırdığı” gerekçesiyle iptal etti.

Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre; AYM, 13 Şubat’ta verilen “Haciz yasağının, kanunun yürürlük tarihinden (7 Eylül 2016) önceki döneme de etkili olacak şekilde uygulanmasını öngören kuralı” Anayasa’ya aykırı buldu ve iptal etti. 

İptal kararı dünkü Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girdi. İptale ilişkin AYM açıklamasına göre, kuralla 7 Eylül 2016’dan önce başlatılmış olan icra takiplerinde devletin mal, hak ve alacakları takip kesinleşmiş olsa bile haczedilemiyordu. İptalle, haciz yasağının geçmişe etkili şekilde uygulanması kararı kalktı.